Beneficiile gătitului în cuplu - Doza de Sănătate
 

Beneficiile gătitului în cuplu

Petrecerea timpului împreună este esențială pentru a vă întări relația de cuplu. Hobby-uri precum gătitul împreună pot fi o opțiune excelentă pentru a vă apropia și a le insufla valori importante celor mici.
Beneficiile gătitului în cuplu

Ultima actualizare: 04 februarie, 2021

În zilele noastre, mâncatul nu este doar o necesitate corporală, ci s-a transformat într-o activitate distractivă. Beneficiile gătitului în cuplu sunt numeroase. În bucătărie, îți poți dezlănțui imaginația și creativitatea. Poți merge de la a face o cină romantică la lumina lumânărilor, până la a-ți începe propria afacere în cuplu. În acest articol, vom discuta despre beneficiile gătitului în cuplu, la care s-ar putea să nu te fi gândit niciodată.

Beneficiile gătitului în cuplu

Îți place să gătești? Ei bine, vei descoperi mai jos beneficiile gătitului în cuplu:

Petreceți mai mult timp împreună

Fără îndoială, una dintre problemele pe care multe cupluri le au în societatea capitalistă competitivă actuală este găsirea timpului necesar pentru a face lucruri împreună. Din cauza programelor de lucru, angajamentelor și altor activități pe care trebuie să le facă în timpul zilei, multe cupluri abia se văd noaptea.

Din această cauză, vă sugerăm ca, în orele de energie pe care le mai aveți, să gătiți împreună în loc să vă așezați la televizor și să comandați pizza, deși această opțiune poate fi o alegere simplă din când în când.

Gătitul împreună vă va oferi timp să vorbiți, să povestiți despre zilele voastre și, mai presus de toate, să faceți ceva delicios de care să vă puteți bucura împreună! Profitați de fiecare moment liber și, dacă gătitul se transformă într-o scuză pentru a petrece mai mult timp împreună, este fantastic!

Mâncați mai multe alimente de casă și mai puține alimente procesate

Beneficiile gătitului în cuplu pentru sănătate
Pe lângă consolidarea relației, gătitul împreună vă va ajuta să faceți un efort pentru a mânca alimente mai sănătoase, preparate în casă.

Dacă vă obișnuiți să gătiți în cuplu, atunci, fără să vă dați seama, veți consuma mai multă mâncare de casă. Veți avea garanția că mâncați alimente proaspete și de bună calitate. În acest fel, veți avea o sănătate bună, consumând toți nutrienții de care aveți nevoie.

Nu trebuie să faceți mese complexe de cinci stele acasă pentru a consuma mâncăruri sănătoase și delicioase. Evitați mâncarea prăjită și fast food. Apelați la acele rețete vechi de familie sau mergeți chiar mai departe și începeți să dezvoltați rețete noi.

Sporiți-vă creativitatea

Creativitatea nu este rezervată sculptorilor și artiștilor. În bucătărie, există un univers infinit de posibilități culinare.

Există multe culturi culinare diferite, pe care le puteți cerceta și adapta gusturilor voastre. Puteți chiar să creați o rivalitate sănătoasă, concurând pentru a vă surprinde reciproc cu arome noi care să ducă la creații minunate.

A-ți surprinde partenerul cu creațiile tale este un exercițiu distractiv și valoros. În acest fel, puteți distribui mai bine munca și treburile din casă. Nu este niciodată prea târziu să dai tot ce poți.

Cel mai bun mod de a educa un copil este prin exemplu

Familie fericită
Gătitul împreună le transmite copiilor valori pozitive.

Dacă ai copii, știi că aceștia sunt ca niște bureți care absorb toate obiceiurile, comportamentul și chiar modul în care vorbești. Din acest motiv, este un lucru bun pentru ei să vă vadă gătind împreună zilnic. În acest fel, îi veți învăța că trebuie să-și aducă aportul în gospodărie.

Gătitul necesită efort și dăruire zilnică. Dacă îi atribui copilului anumite sarcini în bucătărie, acesta se va angaja mai mult în îndatoririle casnice. De asemenea, vei promova valoarea responsabilității și a consecvenței, deoarece gătitul este o activitate zilnică esențială.

Deconectați-vă de la alte activități

Gătitul în cuplu vă poate ajuta să vă deconectați de la alte obligații sau griji. Petrecerea acestui timp împreună în bucătărie întărește legăturile și colaborarea, creează noi povești și vă ajută să vă relaxați mintea și să uitați de stresul de la locul de muncă.

În plus, dacă gătești seara, acest lucru te ajută să te deconectezi de tehnologia pe care o folosim în mod normal (TV, computer, rețele de socializare, etc.) înainte de a dormi. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a combate insomnia.

În concluzie, acestea sunt câteva dintre beneficiile gătitului în cuplu. Acest obicei te ajută să te simți mai bine cu tine însuți și în cuplu. Prin urmare, gătitul în cuplu are efecte pozitive și constructive asupra întregii familii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bove, C. F., & Sobal, J. (2006). Foodwork in Newly Married Couples. Food, Culture & Society. https://doi.org/10.2752/155280106778055118
  • Chonody, J. M., & Gabb, J. (2018). Understanding the Role of Relationship Maintenance in Enduring Couple Partnerships in Later Adulthood. Marriage and Family Review. https://doi.org/10.1080/01494929.2018.1458010
  • Kosta, R. (2013). Cookbooks, High-tech Kitchens, and Gender Culture: Addressing the Sugar and Spice in Contemporary Couple Relations. M/C Journal.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.