Rețete sănătoase pentru cină sub 300 de calorii

23 noiembrie 2019
Dacă vrei să servești o cină ușoară și săracă în calorii, nu trebuie să te limitezi la o salată simplă. Trebuie doar să combini ingredientele potrivite. Descoperă trei rețete sănătoase pentru cină sub 300 de calorii!

A servi o cină sănătoasă și săracă în calorii este o strategie pe care toată lumea o poate folosi pentru a-și menține sau pentru a atinge o greutate sănătoasă. În timp ce unii cred că a nu servi cina „economisește calorii”, cel mai bine este să nu omiți această masă. Vrei să înveți cum să prepari rețete sănătoase pentru cină? Descoperă trei variante care au sub 300 de calorii!

De ce este important să nu sari peste cină?

Spre deosebire de ceea ce mulți oameni cred, săritul peste cină nu este un mod sănătos de a slăbi. De fapt, potrivit datelor furnizate de cercetările publicate în Critical Review in Food Science and Nutrition, nu există nicio dovadă că servitul cinei ar putea duce la acumularea de kilograme în plus.

Studiul confirmă însă că servirea de alimente bogate în calorii înainte de culcare poate duce la acumularea de grăsimi. În timp, acest lucru poate provoca excesul de greutate și obezitatea. Prin urmare, este foarte important să înveți să servești mese sănătoase și ușoare, care nu au un conținut ridicat de calorii.

Când mănânci o cină ușoară, corpul tău primește nutrienții de care are nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile în starea de repaus. De asemenea, servirea cinei te ajută să ai un control mai bun al apetitului și să eviți să mănânci haotic a doua zi.

Rețete sănătoase pentru cină sub 300 de calorii

Pentru a te bucura în continuare de beneficiile unei mese pline de nutrienți benefici, iată trei rețete sănătoase pentru cină sub 300 de calorii. Combinațiile de ingrediente aromate îți permit să te bucuri de mese foarte delicioase, fără teama de a crește în greutate!

1. Ardei grași umpluți cu ton

Ardei grași roșii

Ardeiul gras este o legumă care se remarcă datorită unei concentrații semnificative de antioxidanți.

Pentru această rețetă sănătoasă de cină, poți umple ardeii cu ton pentru o masă nutritivă, bogată în proteine și omega 3. Și cel mai important lucru, acest preparat conține aproximativ 253 de calorii per porție.

Ingrediente

  • Un ardei roșu (149 g)
  • Ton în conservă în suc propriu (85 g)
  • Ceapă (100 g)
  • Sare și piper după gust
  • Mozzarella light (20 g)

Mod de preparare

  • Pentru început, spală ardeiul roșu bine și preîncălzește cuptorul la 180ºC (350ºF).
  • Odată ce cuptorul este încins, pune ardeiul gras pe o hârtie cerată și lasă-l la copt aproximativ 45 de minute.
  • Între timp, pregătește restul ingredientelor. Începe prin a toca ceapa în bucăți mici și a amesteca-o cu tonul. Apoi, pune puțină sare și piper după gust.
  • Când ardeiul este gata, lasă-l să se răcească ușor, apoi îndepărtează-i coaja.
  • Acum, deschide ardeiul în partea de sus, scoate-i semințele din interior și umple-l cu amestecul de ton și ceapă.
  • La final, presară puțină brânză mozzarella deasupra și pune ardeiul înapoi în cuptor pentru 2 sau 3 minute.

Încearcă și:

9 cine rapide care te ajută să slăbești

2. Paste cu legume și parmezan

Cine spune că nu poți mânca paste la ora cinei?

Cel mai important este să le combini cu ingrediente cu conținut caloric scăzut, astfel încât să nu depășești numărul zilnic recomandat de calorii. Dacă îți plac pastele, va trebui să încerci această rețetă delicioasă. În plus, fiecare porție are doar 281 de calorii.

Ingrediente

  • Paste (150 g)
  • 4 linguri de ulei de măsline (60 ml)
  • Sare (după gust)
  • Sparanghel (100 g)
  • Roșii (20 g)
  • Un cățel de usturoi
  • 2 linguri de oțet de vin alb (30 ml)
  • Parmezan (20 g)

Mod de preparare

  • Mai întâi, gătește pastele în apă clocotită cu două linguri de ulei de măsline și sare.
  • Când sunt gata, scurge-le și pune-le deoparte.
  • Într-o cratiță, încălzește restul de ulei de măsline și gătește sparanghelul până când este fraged.
  • În aceeași tigaie, adaugă roșia tocată, un cățel de usturoi zdrobit și puțin oțet de vin alb.
  • Când totul este gata, se adaugă peste paste și se lasă timp de două minute.
  • La final, servește preparatul cu puțină brânză parmezan rasă deasupra.

Îți recomandăm:

4 rețete cu broccoli pentru o cină ușoară

3. Wrap cu pui și legume

Rețete sănătoase pentru cină cu piept de pui

Un wrap de pui și legume este una dintre cele mai indicate rețete sănătoase pentru cină, deoarece conține numai 243 de calorii per porție.

De asemenea, această masă conține proteine, vitamine, minerale și alți nutrienți importanți care susțin bunăstarea și sănătatea organismului.

Ingrediente

  • Tortilla din porumb (30 g)
  • Carne de pui (50 g)
  • Ceapă (30 g)
  • Ardei gras verde (100 g)
  • Ardei gras roșu (100 g)

Mod de preparare

  • În primul rând, taie julienne (în fâșii lungi) atât ardeii, cât și ceapa.
  • În continuare, încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și călește legumele. Sotează totul timp de 5 minute.
  • Între timp, taie puiul fâșii și adăugă-l în tigaie cu restul de legume.
  • Sotează încă 5 minute sau până când totul este gătit așa cum îți place.
  • Adăugă sare și piper după gust și ia preparatul de pe foc.
  • La final, încălzește tortilla de porumb într-o tigaie curată.
  • Când tortilla este gata (aproximativ 1 sau 2 minute), așază legumele și puiul în centru.
  • Rulează wrap-ul și savurează-l cu plăcere!

Ești una dintre persoanele care sare peste masa de seară de frica să nu se îngrașe? După cum ai putut vedea, cu aceste rețete sănătoase pentru cină cu calorii puține te poți bucura de această masă fără vinovăție.

Încearcă și tu aceste rețete sănătoase pentru cină la tine acasă!

  • Casazza K, Brown A, Astrup A, et al. Weighing the Evidence of Common Beliefs in Obesity Research. Crit Rev Food Sci Nutr. 2015;55(14):2014–2053. doi:10.1080/10408398.2014.922044
  • Leech RM, Worsley A, Timperio A, McNaughton SA. Understanding meal patterns: definitions, methodology and impact on nutrient intake and diet quality. Nutr Res Rev. 2015;28(1):1–21. doi:10.1017/S0954422414000262
  • Skerrett PJ, Willett WC. Essentials of healthy eating: a guide. J Midwifery Womens Health. 2010;55(6):492–501. doi:10.1016/j.jmwh.2010.06.019