3 rețete cu conservă de ton
 

3 rețete cu conservă de ton

Tonul este un aliment hrănitor și foarte versatil. Prepararea rețetelor cu acest produs vă va ușura viața de zi cu zi și se va dovedi a fi foarte sănătoasă.
3 rețete cu conservă de ton

Ultima actualizare: 24 Aprilie, 2022

Vreți să vă bucurați de preparate rapide și hrănitoare? Nu aveți timp suficient să gătiți? Dacă răspunsurile voastre sunt afirmative, încercați următoarele rețete cu conservă de ton. Credeți sau nu, aceste tipuri de conserve sunt ideale pentru a face mâncăruri simple și sănătoase.

Deși este adevărat că ideal este să consumăm produse proaspete, conservele pot fi o opțiune bună atunci când trebuie să mâncăm în grabă. Aroma tonului se combină ușor cu alte ingrediente, permițându-vă să vă bucurați de mese variate și delicioase.

Proprietățile nutriționale ale tonului

Tonul este unul dintre cele mai recomandate tipuri de pește gras. Oferă cantități semnificative de proteine și este o sursă semnificativă de acizi grași polinesaturați omega-3, EPA și DHA.

Aceste grăsimi sănătoase sunt celebre pentru beneficiile lor pentru sănătatea creierului și sănătatea cardiovasculară. De fapt, li se atribuie proprietăți antiinflamatorii și anticoagulante care contribuie la prevenirea bolilor de inimă. În plus, sunt benefice pentru controlul colesterolului. Printre altele, tonul oferă:

  • Vitaminele A, B și D
  • Acizi grași omega-3
  • Niacină
  • Calciu

Valoarea sa nutritivă poate varia puțin atunci când carnea este procesată pentru conservare. În ciuda acestui fapt, tonul este un aliment hrănitor care poate fi inclus în mod regulat în dietă.

3 rețete cu conservă de ton

1. Paste cu ton, roșii și legume

Farfurie cu paste cu sos de roșii

Aceasta rețetă poate fi adaptată în funcție de ingredientele din cămară, variind legumele. Nu toate legumele se combină bine între ele, așa că trebuie să ținem cont de factori precum concentrația de apă, dulceața și aciditatea.

Ingrediente

  • 160 g paste integrale
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • Roșii uscate
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 dovlecel
  • Ulei de măsline după gust
  • Oregano și usturoi pudră după gust
  • Brânză rasă la alegere după gust

Pregătire

  • Mai întâi, puneți pastele la fiert în apă din abundență cu sare după gust.
  • În timp ce pastele se fierb, curățați legumele pe care le-ați ales: dovleceii, ceapa și morcovul și tăiați-le fâșii.
  • Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugați legumele deja tăiate.
  • Gătiți la foc mediu sau mic aproximativ 15 minute.
  • Adăugați roșiile și conserva de ton.
  • Potriviți sarea, presărați puțin oregano și pudră de usturoi sau orice alt condiment la alegere și lăsați totul să fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute, pentru ca toate aromele să fie integrate.
  • La final, adăugați brânza rasă.

2. Roșii umplute cu ton

Aceasta este o rețetă foarte simplă, colorată și versatilă, care poate fi servită ca aperitiv la o cină în familie. Alături de un piure de legume sau o salată de leguminoase, poate deveni un fel principal foarte sănătos.

Ingrediente

  • 10 roșii mari
  • 150 g de ceapă
  • 2 conserve de ton în ulei de măsline
  • 10 măsline verzi sau negre fără sâmburi
  • 8 până la 10 nuci
  • Pudră de usturoi după gust

Pregătire

  • În primul rând, spălați și uscați roșiile.
  • Cu ajutorul unui cuțit, tăiați partea superioară și goliți cu grijă interiorul, folosind o lingură. Adăugați puțină sare și pudră de usturoi.
  • Tăiați o ceapă fâșii și puneți-o într-o tigaie cu ulei. Sotați-o până capătă culoare. Dacă tonul din conservă este păstrat în ulei de măsline, îl puteți folosi pentru acest pas.
  • Odată ce ceapa este gata, adăugați interiorul roșiilor și lăsați-l pe foc aproximativ trei minute.
  • Adăugați nucile și măslinele tocate.
  • La final, adăugați tonul scurs și mărunțit. Umpleți cu grija roșiile.
  • Presărați deasupra oregano sau piper.
  • Așteptați câteva minute și serviți.

3. Salată de legume cu ton la conservă

Fată ce savurează rețete cu conservă de ton

Următoarea rețetă este mai rapidă decât celelalte două pe care vi le-am împărtășit. Variați rețeta în funcție de alimentele pe care le aveți sau care vă plac cel mai mult.

Ingrediente

  • 1 conserve de leguminoase fierte la alegere
  • 2 conserve de ton
  • 1 morcov mic
  • 1 conservă de porumb dulce
  • 12 măsline negre
  • Brânză mozzarella

Pregătire

  • În primul rând, clătiți legumele conservate, scurgeți-le bine și puneți-le într-o farfurie adâncă.
  • Deschideți conservele de ton și adăugați-le în farfurie.
  • Spălați și curățați morcovul și faceți mici fâșii cu ajutorul curățătorului de legume.
  • Tăiați măslinele și adăugați-le în amestec.
  • Adăugați mozzarella tăiată cubulețe și conserva de porumb dulce.
  • Amestecați totul bine și adăugați oțet, ulei și sare după gust. Așteptați câteva minute.
  • Este gata!

Ați încercat deja aceste rețete cu conservă de ton? Pregătiți câteva dintre aceste opțiuni și economisiți timp mâncând sănătos!

S-ar putea să te intereseze...
Cum scoți un os de pește blocat în gât?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Cum scoți un os de pește blocat în gât?

Consumul de pește poate fi riscant, deoarece există întotdeauna posibilitatea de a te trezi cu un os de pește blocat în gât.



  • Rueangwatcharin U, Wichienchot S. Development of functional canned and pouched tuna products added inulin for commercial production. J Food Sci Technol. 2015;52(8):5093–5101. doi:10.1007/s13197-014-1589-y
  • Kris-Etherton, P. M., Harris, W. S., & Appel, L. J. (2002, November 19). Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation. https://doi.org/10.1161/01.CIR.0000038493.65177.94
  • Jain, A. P., Aggarwal, K. K., & Zhang, P. Y. (2015). Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease. European Review for Medical and Pharmacological Sciences19(3), 441–445.
  • Harris, W. S. (2004). Omega-3 fatty acids. In Encyclopedia of Dietary Supplements (pp. 493–504). CRC Press. https://doi.org/10.1081/E-EDS-120022075