Roșii umplute cu cușcuș, rețetă ușoară și delicioasă
 

Roșii umplute cu cușcuș, rețetă ușoară și delicioasă

Vă vom învăța cum să pregătiți roșii umplute cu cușcuș într-un mod simplu, o rețetă care se remarcă prin densitatea nutritivă și prin aroma delicioasă.
Roșii umplute cu cușcuș, rețetă ușoară și delicioasă
Saúl Sánchez Arias

Verificat și aprobat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Poate că nu le-ați încercat niciodată, dar rețeta de roșii umplute cu cușcuș este delicioasă. Este o rețetă care oferă o cantitate semnificativă de nutrienți esențiali și energie. În plus, este ușor de preparat. Este nevoie doar de un cuptor și de un număr mic de ingrediente de bună calitate.

Rețineți că este indicat să asigurați prezența în alimentație a legumelor și a alimentelor cu carbohidrați complecși. În acest fel, veți obține o doză ridicată de energie, pe lângă aportul de fitochimicale capabile să moduleze stările de oxidare și inflamație a organismului.

Ingrediente pentru roșii umplute cu cușcuș

Pentru a pregăti niște roșii fantastice umplute cu cușcuș pentru 2 persoane, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 roșii coapte medii sau mari
  • 1 șalotă
  • 60 mililitri de iaurt natural
  • 1 cățel de usturoi
  • Ulei de măsline extravirgin
  • 5 grame de harissa
  • 55 grame de cușcuș
  • Oregano uscat
  • Piper negru
  • Frunze de busuioc

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Ungeți un bol mic pentru a așeza ulterior roșiile, spălate în prealabil și uscate ușor.
  3. Aruncați cotoarele roșiilor și goliți interiorul cu o linguriță. Efectuați acest pas cu delicatețe pentru a nu deteriora pereții.
  4. Apoi, tocați șalota și cățelul de usturoi. Amestecați ambele elemente într-un bol cu iaurtul, harissa, puțină sare, cușcușul și ierburile.
  5. Umpleți roșiile.
  6. Deasupra, turnați puțin ulei de măsline extravirgin și coaceți-le 40 de minute. Pentru a termina, decorați cu busuioc proaspăt.
Vrej cu roșii
Roșiile umplute cu cușcuș sunt ușor de făcut, delicioase și hrănitoare.

Beneficiile tomatelor

În continuare, vă arătăm care sunt principalele beneficii ale roșiilor. Pentru a le experimenta, este necesar să vă asigurați că dieta aleasă este variată și echilibrată, astfel încât să evitați carențele de nutrienți esențiali care pot condiționa funcționarea organelor corpului uman.

Protejează sănătatea cardiovasculară

Roșiile conțin licopen, care s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Are un efect antiinflamator care poate reduce riscul accidentelor precum infarctul sau ateroscleroza, motiv pentru care se recomandă prezența sa regulată în alimentație.

Este recomandat sa faceți mișcare frecvent și să dormiți bine pentru ca organismul sa funcționeze optim, evitând astfel problemele legate de inimă.

Ajută la prevenirea cancerului de prostată

Licopenul poate fi folosit și pentru a reduce incidența anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată. Acest lucru este dovedit de o investigație publicată în revista Biomedicine & Pharmacotherapy . Acest lucru se datorează în principal efectului său antioxidant, care reduce formarea de radicali liberi.

Atunci când oxidarea este excesivă, pot apărea eșecuri în procesele de replicare celulară; acesta este unul dintre mecanismele ce generează structurile tumorale. Prin urmare, includerea legumelor în dietă este decisivă pentru sănătate.

Îmbunătățesc tranzitul intestinal

Nu putem uita că roșia este o sursă de fibre. Această substanță este cheia pentru prevenirea modificărilor funcției intestinale, care ar putea duce la constipație. Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Reviews, creșterea aportului de fibre este una dintre cele mai bune modalități de a combate problemele de tranzit.

Multe roșii pe o masă
Fibrele prezente în roșii ajută la menținerea unui tranzit intestinal bun și, în plus, contribuie la sațietate.

Fibrele cresc volumul scaunului. Apare o mai mare activare a mecanoreceptorilor din intestin, ceea ce duce la mișcări peristaltice mai intense. În acest fel, este posibil ca deșeurile să coboare mai eficient.

La desert, încercați: Tort cu brânză și mere cu migdale

Pregătiți roșii umplute cu cușcuș

După cum ați văzut, pregătirea roșiilor umplute cu cușcuș este foarte ușoară. Veți obține un rezultat final fantastic, cu o mulțime de nutrienți esențiali. Este o rețetă care va fi pe placul întregii familii și pe care o puteți include în mod regulat în dietă. Este potrivită și pentru sportivi datorită conținutului de carbohidrați de calitate.

Pentru a avea o sănătate optimă, va fi esențial să combinați o alimentație corectă cu alte obiceiuri de viață sănătoase. Printre acestea se remarcă practicarea exercițiilor fizice. Activitatea sportivă zilnică este esențială pentru stimularea mușchilor și a adaptărilor fiziologice din mediul intern. Astfel, incidența multor patologii complexe va fi redusă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cheng, H. M., Koutsidis, G., Lodge, J. K., Ashor, A., Siervo, M., & Lara, J. (2017). Tomato and lycopene supplementation and cardiovascular risk factors: A systematic review and meta-analysis. Atherosclerosis257, 100–108. https://doi.org/10.1016/j.atherosclerosis.2017.01.009
  • Mirahmadi, M., Azimi-Hashemi, S., Saburi, E., Kamali, H., Pishbin, M., & Hadizadeh, F. (2020). Potential inhibitory effect of lycopene on prostate cancer. Biomedicine & pharmacotherapy = Biomedecine & pharmacotherapie129, 110459. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2020.110459
  • Vriesman, M. H., Koppen, I., Camilleri, M., Di Lorenzo, C., & Benninga, M. A. (2020). Management of functional constipation in children and adults. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology17(1), 21–39. https://doi.org/10.1038/s41575-019-0222-y

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.