Rețete de deserturi englezești delicioase
Îți plac delicioasele deserturi englezești? Englezii au o listă lungă de rețete tradiționale, de casă, care ne amintesc de peisajul rural și de deserturile făcute cu dragoste de bunica. Ingredientele sunt clasice, dar rezultatul este o plăcere autentică!
În acest articol, îți vom împărtăși două rețete de deserturi englezești pe care trebuie să le încerci: budincă de vară, un deliciu pe bază de fructe de pădure și cremă de vanilie foarte versatilă, care poate însoți orice preparat dulce.
Încearcă și:
Rețete de deserturi englezești delicioase
1. Budincă de vară
Acest desert este foarte simplu și va seduce pe oricine datorită fructelor de pădure scăldate în sirop. Este unul dintre deserturile clasice ale gastronomiei englezești, pe care nu-l poți rata.
Poți alege fructele de pădure care îți plac, în funcție de sezon. Poți chiar să congelezi fructe vara, pentru a le avea la îndemână tot anul. Cu fructele de pădure, vei umple această budincă delicioasă, permițându-ți să vezi frumosul amestec de roșu închis și deschis.
Ingrediente
- 900 g (30 oz) de fructe de pădure la alegere: căpșuni, agrișe, zmeură, afine
- 3/4 cană de zahăr alb (150 g)
- 7 felii de pâine albă (mai densă)
- 1 linguriță de extract de vanilie (4 ml)
- 3 linguri de apă (30 ml)
Mod de preparare
- Mai întâi, spală fructele de pădure și lăsa-le să se usuce.
- Apoi, într-o tigaie mare, pune 3 linguri de apă și zahărul și încălzește lichidul până se dizolvă zahărul. Lasă să fiarbă 1 minut si apoi adaugă vanilia și fructele.
- Apoi, gătește totul 3 minute la foc mic, amestecând ușor. Vei vedea că fructele se înmoaie pe măsură ce sucul din ele curge.
- Lasă totul să se răcească, apoi scurge fructele, punând lichidul într-un castron.
- Pregătește forma de budincă.
- După aceea, taie coaja feliilor de pâine, înmoaie-le în suc și pune-le în formă, împingându-le bine în jos, astfel încât să nu rămână spații goale.
- Apoi, adaugă fructele înmuiate și acoperă-le cu restul de pâine. Într-un castron separat, păstrează restul de suc.
- Pune un capac peste forma de budincă și las-o peste noapte în frigider.
- Poți fierbe sucul rămas timp de încă 10 minute pentru a-l transforma într-un sirop delicios.
- A doua zi poți servi budinca. Adaugă siropul și, dacă vrei, pune alături înghețată sau lapte.
Îți recomandăm:
2. Cremă de vanilie
Crema de vanilie este un desert englezesc tipic, fin, similar cu crema de zahăr ars. Este ușoară și puțin dulce și poate fi servită simplă ca desert sau folosită pentru a umple sau a însoți alte deserturi, cum ar fi tartele, prăjiturile, etc.
Te invităm să încerci această rețetă și să te lași sedus de finețea și aroma sa delicată de vanilie. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul va fi perfect.
Ingrediente
- 2 1/2 căni de lapte (675 ml)
- 4 gălbenușuri de ou
- 1/4 cană de zahăr alb (50 g)
- 1 lingură de extract de vanilie (10 ml)
- 2 linguri de amidon de porumb (30 g)
Mod de preparare
- Pentru început, încălzește laptele și vanilia la foc mic până când ajung pe punctul de a fierbe.
- Alături, amestecă gălbenușurile de ou, zahărul și amidonul de porumb într-un castron până obții o cremă deschisă la culoare, fină. Adaugă puțin lapte și amestecă din nou.
- Apoi, adaugă totul în oală și amestecă bine cu laptele până se îngroașă ca o cremă.
- Strecoară crema printr-un tifon și pune-o într-un recipient tapetat cu folie de plastic pentru a se răci. Folia de plastic ar trebui să acopere crema pentru a nu se forma un strat dur deasupra.
- Crema poate fi servită simplă sau cu alte deserturi!
Îți plac aceste rețete de deserturi englezești delicioase? De ce să nu pregătești delicioasa budincă de vară și să pui alături crema fină de vanilie? Alăturarea acestor deserturi este o combinație excelentă pe care toată familia o va iubi!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Mazzoni, L., Scalzo, J., Di Vittori, L., Mezzetti, B., & Bottino, M. (2017). Berries. In Fruit and Vegetable Phytochemicals: Chemistry and Human Health: Second Edition. https://doi.org/10.1002/9781119158042.ch41
- Joseph, S. V., Edirisinghe, I., & Burton-Freeman, B. M. (2014). Berries: Anti-inflammatory effects in humans. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf4044056
- Lim, T. K. (2012). Vanilla planifolia. In Edible Medicinal And Non-Medicinal Plants. https://doi.org/10.1007/978-94-007-4053-2_13
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.