Rețetă de supă de usturoi castiliană: un deliciu!

13 Decembrie, 2020
Este posibil ca supa de usturoi să nu pară atrăgătoare la început, dar în curând te vei răzgândi și vei adăuga această rețetă tradițională castiliană meniului tău de iarnă. Descoperă aroma și beneficiile incredibile ale supei de usturoi!

Suferi de gripă sau răceală? Ți-ai pierdut orice dorință de a găti sau de a prepara rețete complicate? Din fericire, rețeta de supă de usturoi castiliană este o opțiune excelentă pentru zilele friguroase de iarnă!

Supa de usturoi castiliană provine din Spania, unde este consumată frecvent în anotimpurile reci și la sărbători precum Crăciunul. De asemenea, este gătită în mod tradițional și de Paște.

Usturoiul, elementul cheie, este un ingredient activ care ajută la generarea senzației de căldură. În plus, acesta oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Desigur, supa de usturoi castiliană nu conține doar usturoi. Include ouă, ulei de măsline, șuncă Serrano și chiar chorizo. Acest fel de mâncare este ușor de preparat. De asemenea, este foarte practic, delicios, sănătos și hrănitor (datorită conținutului de calorii al supei de carne).

Încearcă și:

Friptură de miel Rioja: o rețetă delicioasă

Cum să prepari acasă supă de usturoi castiliană

Castron cu supă de usturoi castiliană
Această rețetă tradițională spaniolă oferă multă energie, deși prepararea sa este simplă.

Așa cum am menționat anterior, supa de usturoi castiliană este foarte populară în rândul spaniolilor. Este un preparat tradițional și necesită foarte puține ingrediente.

Din punct de vedere nutrițional și al sănătății, poate fi consumată de aproape toată lumea. Ca măsură de precauție medicală, nu este recomandată celor care suferă de anumite afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, diabetul de tip I și II, etc.

Este o rețetă foarte practică, în special pentru cei cărora nu le place să gătească, deoarece este foarte rapidă. De asemenea, supa de usturoi castiliană oferă senzația de sațietate grație ouălor poșate.

Ingrediente

Bol cu căței de usturoi
Se numește supă de usturoi dintr-un motiv; usturoiul este ingredientul principal.
  • 10 căței de usturoi curățați de coajă
  • 6 ouă
  • 4 căni supă de carne (1 litru)
  • 12 felii de pâine veche
  • 6 felii de șuncă Serrano (150 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (30 ml)
  • 2 linguri boia verde dulce (30 g)
  • 1 lingură sare (15 g)
  • 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat

Îți recomandăm și:

Pui și orez marinate în lapte de cocos

Mod de preparare

  1. Începe prin spălarea și tăierea usturoiului în bucăți foarte mici.
  2. Apoi, pune usturoiul în puțină apă și ulei și pune-l de-o parte. Poți folosi un castron.
  3. Într-o tigaie mare, la foc mic, începe să încălzești uleiul de măsline extravirgin.
  4. Adaugă usturoiul și șunca Serrano și amestecă.
  5. Când usturoiul capătă o culoare aurie, adaugă pâinea și continuă să amesteci. Ia vasul de pe foc câteva minute.
  6. Apoi, adaugă boia și continuă să amesteci ingredientele.
  7. Toarnă supa de carne. Pune-o din nou la foc foarte mic și continuă să amesteci ingredientele.
  8. Gătește totul 20 de minute. După 20 de minute, adaugă mai multă pâine (opțional). Nu uita să pui și condimente.
  9. În cele din urmă, adaugă ouăle în timp ce supa fierbe și acoperă totul cu un capac. Fă acest lucru după aproximativ 15 minute de gătit.
  10. Servește supa fierbinte și bucură-te de aroma ei delicioasă!