Pui și orez marinate în lapte de cocos - Doza de Sănătate
 

Pui și orez marinate în lapte de cocos

Încearcă această rețetă delicioasă de pui marinat. Este o altă opțiune pentru a prepara carnea de pui, ce include atingerea exotică a laptelui de cocos.
Pui și orez marinate în lapte de cocos

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Puiul este un ingredient versatil, ideal pentru marinare. Combinat cu lapte de cocos și orez, puiul marinat este un fel de mâncare complet, echilibrat și delicios, cu o notă tropicală pe care o vei iubi. Așadar, îți prezentăm o rețetă de pui și orez marinate în lapte de cocos!

Marinarea cărnii înainte de gătire este un mod sănătos de preparare. Aceasta îți permite să conservi mai bine substanțele nutritive și să oferi noi arome cărnii. Puiul marinat nu face excepție. Marinada îi conferă o aromă mai intensă și o transformă într-o carne mai sănătoasă.

Cum să prepari pui și orez marinate în lapte de cocos

Marinarea este o tehnică obișnuită de gătit, utilizată în special pentru carne, care amplifică aroma și valoarea nutritivă a preparatelor. În funcție de tipul de carne, se folosesc diferite ingrediente, deși, în general, poți folosi condimentele care îți plac cel mai mult, căutând cea mai bună aromă pentru felul tău preferat de mâncare.

Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să lași carnea suficient timp la marinat. Îți recomandăm să o lași la marinat cel puțin o noapte întreagă, astfel încât carnea să absoarbă toate aromele. Cu toate acestea, după cel puțin două ore te poți bucura de noile arome din marinadă.

Trucuri pentru a-i oferi o aromă specială

Pui și orez marinate în lapte de cocos
Marinada va oferi mâncărurilor din carne arome și nutrienți noi.

Adaugă sos iute

Îți va plăcea aroma de pui iute, atât timp cât nu te deranjează intensitatea suplimentară. Sosul iute va contrasta cu aroma preparatului.

Adaugă nuci

Poți folosi nuci pentru a varia textura preparatului. Adaugă nuci tocate, cum ar fi migdalele, fisticul, nucile românești sau caju, pentru a oferi o textură sărată sau crocantă preparatului.

Rețetă de pui și orez marinate în lapte de cocos

Lapte de cocos proaspăt
Nuca de cocos va da o savoare tropicala preparatelor tale.

Ingrediente pentru puiul marinat

  • 3 bucăți de piept de pui fără piele (700 g)
  • 1 ceapă (100 g)
  • 2 căței de usturoi decojiți (35 g)
  • 1 lămâie (60 g)
  • 1 ardei iute cayenne (5 g)
  • 2 căni de lapte de cocos (500 ml)
  • 1 vârf de cuțit de boia (5 g)
  • 1 vârf de cuțit de chimen măcinat (5 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
  • 1 vârf de cuțit de coriandru (5 g)
  • 1 vârf de cuțit de fenicul (5 g)
  • 2 vârfuri de cuțit de piper negru măcinat (10 g)
  • 1/2 cană de roșii zdrobite (125 ml)
  • 1 cană de orez alb (120 g)
  • 2 vârfuri de cuțit de sare (10 g)
  • 1/2 cană de supă de legume (125 ml)
  • 1 vârf de cuțit de ghimbir ras (5 g)

Mod de preparare

  1. Curăță, clătește și taie pieptul de pui.
  2. Apoi, într-un castron mediu, pune bucățile de pui și presară deasupra sare și piper.
  3. Adaugă următoarele ingrediente: coajă și suc de lămâie, ardei cayenne tocat și ghimbir ras. Amestecă bine și pune carnea în frigider cel puțin 40 de minute.
  4. Apoi, toacă mărunt ceapa și cățeii de usturoi.
  5. Într-o tigaie cu ulei de măsline, încălzește și rumenește ceapa și usturoiul.
  6. Adaugă puiul, dă focul mai mare și rumenește carnea. Gătește totul 10 minute.
  7. Presară condimentele, toarnă roșiile zdrobite și amestecă.
  8. Acum, este timpul să adaugi orezul alb și să amesteci în continuare timp de 2 minute înainte de a adăuga laptele de cocos și supa de legume.
  9. Lasă focul mic, acoperă vasul și lasă-l să fiarbă timp de 30 de minute.
  10. Orezul poate usca puțin preparatul; dacă se întâmplă acest lucru, toarnă puțină apă și lasă preparatul să fiarbă câteva minute până ajunge la consistența optimă.

Bucură-te de această masă delicioasă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.