Rețetă delicioasă de aripioare în sos picant - Doza de Sănătate
 

Rețetă delicioasă de aripioare în sos picant

Descoperă o rețetă gustoasă de aripioare în sos picant și ține cont de sfaturile noastre pentru a prepara și a savura oricând acest preparat. 
Rețetă delicioasă de aripioare în sos picant
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Unele ingrediente sunt „protagonistele” multor preparate culinare. Fără ele, nu am mai putea găti atâtea mâncăruri gustoase. Când vine vorba de carnea de pui, această rețetă de aripioare în sos picant este, fără îndoială, mai mult decât o mâncare obișnuită. Citește mai departe pentru a afla de ce.

Aripioarele picante sunt un preparat prezent pe mesele multora dintre noi. Unele persoane le servesc la restaurant, iar altele acasă, când se uită la meci sau vizionează un film. Sigur ai văzut și tu numeroase reclame care ți-au lăsat gura apă.

Fără îndoială, unele rețete îți oferă atât plăcerea de a consuma alimente delicioase, cât și o combinație fantastică de arome pe care numai mirodeniile o pot crea. Nu uita că, pe lângă ardeii iuți în sine, gustul picant este oferit și de amestecul de condimente cu care este asezonat puiul.

Să vorbim acum despre sănătate. Da, este bine să fii atent la alimentele cu care îți hrănești organismul. Gustul picant este asociat, de multe ori, cu anumite efecte negative asupra sănătății. Însă nu trebuie să îți faci griji în această privință. Iată de ce!

Despre mâncărurile picante

Desigur, când vine vorba de mâncăruri picante, există anumiți factori importanți care trebuie luați în considerare. Ne referim la stilul tău de viață, calitatea alimentelor și mărimea porțiilor servite. Prin urmare, nu trebuie să ignori posibilele consecințe ale consumului de preparate picante, însă nici nu trebuie să îi atribui o valoare exclusiv negativă.

De exemplu, dacă ai probleme cu stomacul, este bine să eviți alimentele care îți provoacă dureri și disconfort. Totodată, trebuie să fii precaut în ceea ce privește combinațiile variate de ingrediente și arome. Chiar dacă acestea nu sunt dăunătoare în sine, frecvența consumului și cantitatea servită pot influența efectele asupra organismului.

Pentru a pregăti chiar în bucătăria ta o rețetă de aripioare în sos picant simplă și gustoasă, trebuie să urmezi instrucțiunile pe care ți le prezentăm mai jos.Vei vedea că poți găti acest preparat într-un mod sănătos, păstrând totodată savoarea deosebită a rețetei originale.

Istoricul aripioarelor în sos picant

Cum să prepari aripioare în sos picant

Te-ai întrebat vreodată care este povestea din spatele mâncărurilor tale preferate? Dacă da, nu este deloc de mirare. Este absolut firesc să fim curioși.

În ceea ce privește aripioarele picante, lucrurile nu sunt total clare. Se consideră că rețeta își are originea în Buffalo, New York. La început, denumirea preparatului era „Buffalo wings” (aripioare de pui din Buffalo).

Se pare că, văzând că aripioarele picante nu sunt printre preferatele clienților și nu se vând suficient, un bucătar șef a decis să creeze o rețetă care să se concentreze asupra sosului și a modului în care este gătit puiul și nu asupra cărnii în sine.

Teresa Bellissimo a combinat condimentele cu pătrunjel, dressing și ulei de măsline, prăjind aripioarele în acest amestec. Rezultatul a fost un succes absolut! Acesta este un alt exemplu care dovedește că, în bucătărie, creativitatea este elementul cheie.

Cum să prepari aripioare în sos picant

Ingrediente

 • 1 lingură de curry măcinat (25 g)
 • 125 g unt
 • 1 kg aripi de pui
 • 6 linguri de sos Tabasco (240 ml)
 • 3 căni de sos de tomate (360 ml)
 • 1 lingură de piper cayenne (25 g)
 • 1 lingură de praf de chili (25 g)

Mod de preparare

 • Pentru început, îndepărtează pielea de pe aripioare. Ai grijă să nu se ia prea multă carne.
 • Preîncălzește cuptorul la 190°C/375°F.
 • Fără să adaugi niciun ingredient deasupra, pune aripile în cuptor și lasă-le să se coacă preț de 15 minute, până se rumenesc. Este important să folosești această metodă de gătit în locul prăjirii pentru ca rețeta să fie mai sănătoasă.
 • Ia un bol de dimensiuni medii și pregătește sosul picant.
 • Ai nevoie de unt, sos Tabasco, praf de chili, piper cayenne și curry.
 • Amestecă bine toate ingredientele. Gustă sosul din când în când pentru a verifica dacă nu este prea sărat sau prea iute. Încearcă să obții un gust cât mai echilibrat.
 • După ce ai scos aripioarele din cuptor și sunt calde, înmoaie-le pe rând în sosul picant.
 • Pune din nou la cuptor aripioarele, acoperite de această dată cu sos picant, și lasă-le să se coacă timp de 15 minute. După ce a trecut acest interval, scoate-le din cuptor și servește-le.

Ce zici? Ai vrea să încerci și tu această rețetă gustoasă de aripioare în sos picant?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Tapsell, L. C., Hemphill, I., Cobiac, L., Patch, C. S., Sullivan, D. R., Fenech, M., … Inge, K. E. (2006). Health benefits of herbs and spices: the past, the present, the future. The Medical Journal of Australia.
 • Peter, K. V. (2006). Handbook of Herbs and SpicesHandbook of Herbs and Spices (Vol. 3, pp. 1–537). Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1533/9781845691717
 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.