Descoperă o rețetă de tamale de casă - Doza de Sănătate
 

Descoperă o rețetă de tamale de casă

Ai auzit vreodată de tamale? Ce-ar fi să încerci să le prepari și tu? Citește în continuare pentru a descoperi o rețetă de tamale de casă. 
Descoperă o rețetă de tamale de casă
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În primul rând, trebui să știi că, dacă încerci o rețetă de tamale de casă, nu are cum să nu îți iasă. Ingredientele principale nu contează. Și nu, nu există niciun truc deosebit, trebuie doar să urmezi pașii indicați pentru preparare.

Pentru a clarifica orice nedumerire, trebuie menționat faptul că tamale nu este un preparat originar dintr-o singură țară sau regiune. De fapt, există multe alte mâncăruri asemănătoare în America de Sud.

În Venezuela, locuitorii gătesc hallacas, care se prepară din trei tipuri de carne. În Columbia, Peru, Ecuador, Bolivia și Mexic, avem binecunoscutele tamales, însă ingredientele, metodele de gătire și alimentele care le însoțesc în farfurie diferă radical.

Astăzi vom face o combinație din toate și îți vom prezenta o rețetă de tamale de casă după care îți va lăsa gura apă. Acestea se prepară din mălai și sunt umplute cu un fel de tocană, legume și sos. Ulterior, sunt înfășurate într-un tip de frunze, în general de pătlagină și puse la fiert.

O singură observație: trebuie să fii atent/ă la modul de gătire și amestecare a ingredientelor. Însă dacă respecți instrucțiunile de mai jos, vei fi cât se poate de mulțumit/ă de rezultate.

Rețetă de tamale de casă

Ingrediente folosite într-o rețetă de tamale de casă

Când încerci o rețetă de tamale de casă, trebuie să te concentrezi asupra modului în care se gătesc și amestecă ingredientele. Acesta este secretul întregii rețete. Gustul minunat se datorează combinației dintre făina de porumb și restul ingredientelor. 

Desigur, nu greșești dacă îți faci griji în privința valorii nutriționale sau a conținutului ridicat de carbohidrați. Însă secretul stă în cantitățile folosite și consumate.

Nu uita că organismul fiecăruia dintre noi este diferit. Da, mălaiul conține carbohidrați, însă acest lucru nu înseamnă că este dăunător. Acest aliment este bogat și în proteine, vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți. Uită de miturile privitoare la alimentație și învață să ai ai încredere în tine, încercând noi rețete și preparate delicioase. Este foarte distractiv să încerci lucruri noi!

Ingrediente

  • 2 cepe (150 g)
  • 1 lingură de sare (25 g)
  • 4 căni de apă (440 ml)
  • 3 ardei Serrano (15 g)
  • 1 cățel de usturoi decojit (6 g)
  • 1 kg mălai
  • 10 frunze de pătlagină (500 g)
  • 2½ căni de margarină (250 g)
  • 5 pătlăgele mari (500 g)
  • 2 căni de supă de pui (220 ml)
  • 3 piepturi de pui dezosate, fierte și fără piele (550 g)
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui (90 ml)
  • 1 lingură de praf de copt  (25 g)
Rețetă de tamale de casă cu ceapă roșie

Mod de preparare

  • Întâi de toate, înainte chiar de a te ocupa de celelalte ingrediente, trebuie să pregătești aluatul.
  • Pune trei căni mari de apă într-un bol și o lingură de sare. Adaugă apoi mălaiul puțin câte puțin și frământă cu mâinile pentru a nu se forma cocoloașe.
  • Este important ca aluatul să fie moale pentru a-l putea modela atunci când pui umplutura.
  • Dacă este nevoie, mai adaugă apă până obții textura ideală.
  • După ce ai obținut consistența dorită, este momentul să îl condimentezi. Adaugă supa de pui și praful de copt și frământă pentru a încorpora cele două ingrediente.
  • Acum urmează sosul: pune o cratiță de apă la fiert, apoi adaugă pătlăgelele, usturoiul și ceapa. Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute.
  • După ce amestecul a fiert, scoate-l din cratiță și procesează-l în blender pentru a forma un sos.
  • Încinge uleiul într-o altă tigaie la foc mediu și adaugă sosul. Lasă-l să fiarbă cinci minute, amestecând din când în când.
  • Ia o frunză de pătlagină, adaugă două linguri mari de aluat, împrăștie-l bine, apoi toarnă o lingură de sos și adaugă o lingură de carne de pui. 
  • Repetă pasul anterior până termini aluatul.
  • Înfășoară fiecare dintre tamale în frunza de pătlagină și leag-o bine pentru a te asigura că nu se va desface.
  • Pune o cratiță mare pe aragaz și adaugă tamalele. Lasă-le să fiarbă bine, adică în jur de 50 de minute.
  • Poftă bună!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.