5 sucuri din legume pentru slăbit

· 24 aprilie 2019
Aceste sucuri din legume îți vor fi de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus. Cel mai mare avantaj al consumului acestora este faptul că îți suprimă apetitul și îți îmbunătățesc starea generală de sănătate.

Aceste sucuri din legume pentru slăbit sunt sănătoase, nutritive și îți stimulează metabolismul. Grație combinației de ingrediente cu conținut caloric scăzut, aceste sucuri îți vor tempera apetitul, îți vor induce senzația de sațietate pentru un timp îndelungat și te vor opri din a mânca pe fond nervos.

Deși nu sunt o soluție miraculoasă și nu vor topi kilogramele de grăsime peste noapte, cele 5 sucuri din legume pentru slăbit te vor ajuta să pierzi în centimetri treptat. Acestea au proprietăți diuretice și detoxifiante care luptă împortiva retenției de apă și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Conținutul de fibre al acestor sucuri naturale înlesnește digestia și facilitează peristaltismul intestinal pentru a elimina constipația. Pe lângă faptul că reduc riscul instalării obezității, sucurile din legume pentru slăbit sunt sănătoase și susțin funcționarea normală a corpului.

5 sucuri din legume pentru slăbit pe care trebuie să le consumi

Există multe rețete de sucuri din legume interesante. Multe persoane nu consumă suficiente legume, așadar sucurile reprezintă o modalitate excelentă de a crește aportul acestor alimente în dieta zilnică.

Desigur, nu ar trebui să înlocuiești o masă principală cu un simplu suc din legume și nici nu trebuie ca acest tip de aliment să constituie baza dietei tale. Acestea sunt suplimente alimentare ce oferă anitoxidanți, enzime și nutrienți cu abilitatea de a accelera metabolismul și a îmbunătăți digestia.

1. Suc verde cu spanac și castravete

Sucuri din legume pentru slăbit

Unul dintre cele mai bune sucuri din legume pentru slăbit conține spanac și castravete. Ambele ingrediente conțin fibre alimentare ce susțin sănătatea digestivă și reduc nivelul de colesterol rău din sânge.

Acest suc conține și țelină și pătrunjel, două ierburi diuretice ce luptă contra retenției de apă și problemelor circulatorii.

Ingrediente

  • 6 frunze de spanac
  • 1/2 castravete
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 pahar de apă (200 ml)

Mod de preparare și consum

  • Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă-le până obții o băutură omogenă fără cocoloașe.
  • Bea un pahar de suc proaspăt pe stomacul gol de cel puțin trei ori pe săptămână.

Vezi și:

Legume pentru slăbit – cele mai eficiente exemple

2. Salată verde și castravete

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai bune sucuri din legume pentru slăbit, această băutură ajută și la detoxifierea organismului. Cantitatea mare de antioxidanți din compoziția acestuia ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește funcționarea ficatului.

Ingrediente

  • 6 frunze de salată verde
  • 1/2 castravete
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare și consum

  • Taie frunzele proaspete de salată și castravetele.
  • Pune totul într-un blender și amestecă până obții un suc omogen.
  • Bea sucul pe stomacul gol sau între mic dejun și masa de prânz.

3. Morcov, pătrunjel și suc de lămâie

Sucuri din legume pentru slăbit cu morcovi

Această combinație delicioasă de ingrediente ajută la eliminarea excesului de fluide și toxine reținute în țesuturi. De asemenea, acest suc din legume pentru slăbit potolește apetitul și sporește productivitatea fizică și mentală.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • Sucul obținut după stoarcerea a 1/2 lămâie
  • 1/2 pahar de apă (100 ml)

Mod de preparare și consum

  • Curăță, spală și taie în bucăți morcovii. Pune-i în blender împreună cu restul ingredientelor.
  • Amestecă până obții un suc omogen.
  • Bea sucul din legume pe stomacul gol sau atunci când îți este poftă de anumite alimente interzise în curele de slăbire.

4. Morcov, sfeclă și spanac

Acest suc delicios și energizant îți poate îmbunătăți starea de spirit și performanța mintală. Nutrienții din conținutul său ajută la pierderea în greutate și combat afecțiuni precum anemia și constipația.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 măr
  • 1/2 sfeclă de mărime medie
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare și consum

  • Spală bine și taie în bucăți toate ingredientele.
  • Pune-le în blender împreuna cu apa și amestecă totul până obții o băutură omogenă.
  • Consumă sucul pe stomacul gol dimineața și după-amiaza.

Îți recomandăm să citești:

Cum să gătești supe de legume gustoase pentru slăbit

5. Ridiche, țelină și varză roșie

Sucuri pentr slăbit cu ridichi

În încheierea acestei liste cu sucuri din legume pentru slăbit, îți propunem o rețetă care ajută și la curățarea ficatului și a vezicii biliare. Acest suc conține ridichi, țelină și varză roșie, ingrediente antiinflamatoare cu proprietăți detoxifiante puternice.

Ingrediente

  • 3 ridichi
  • 1 tulpină de țelină
  • 6 frunze de varză roșie
  • 1 pahar de apă (200 ml)

Mod de preparare și consum

  • Spală bine toate ingredientele și taie-le în bucăți mici.
  • Apoi, pune-le în blender împreună cu apa.
  • Amestecă-le bine.
  • Servește imediat ce obții un suc omogen.
  • Consumă acest suc din legume pentru slăbit între micul dejun și prânz, de cel puțin trei ori pe săptămână.

Așa cum am arătat mai sus, aceste sucuri din legume pentru slăbit aduc multe beneficii pentru sănătate. Ele luptă contra obezității, reduc apetitul și stimulează eliminarea deșeurilor din corp. Încearcă-le și tu chiar azi!

  • Karovičová, J., & Kohajdová, Z. (2018). Lactic acid fermented vegetable juices. Horticultural Science. https://doi.org/10.17221/3878-hortsci
  • Lamport, D. J., Saunders, C., Butler, L. T., & Spencer, J. P. (2014). Fruits, vegetables, 100% juices, and cognitive function. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/nure.12149
  • Wootton-Beard, P. C., Moran, A., & Ryan, L. (2011). Stability of the total antioxidant capacity and total polyphenol content of 23 commercially available vegetable juices before and after in vitro digestion measured by FRAP, DPPH, ABTS and Folin-Ciocalteu methods. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2010.10.033