Supă cremă de legume pentru imunitate - Doza de Sănătate
 

Supă cremă de legume pentru imunitate

Supa cremă de legume este un fel de mâncare sănătos în orice tip de dietă. În plus, aceasta îți permite să te bucuri de beneficiile vitaminelor și mineralelor din legume. Încearcă aceste trei rețete de supă cremă de legume pentru imunitate!
Supă cremă de legume pentru imunitate
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vrei să încerci trei rețete delicioase de supă cremă de legume pentru imunitate?

Când vine vorba de adoptarea unei diete sănătoase, consumul unei mari varietăți de fructe și legume este esențial. Mâncând o mulțime de legume, vei obține cantitatea necesară de vitamine și minerale pentru funcționarea corectă a organismului. Pentru întărirea sistemului imunitar, este important să alegi legume cu un conținut ridicat de antioxidanți.

Din fericire, aceste rețete de supă cremă de legume pentru imunitate includ ingrediente cu un conținut ridicat de antioxidanți. Încearcă-le și tu!

Supă cremă de legume pentru imunitate

1. Supă cremă de spanac

Având în vedere datele publicate în Food&Function, există suficiente dovezi care arată faptul că spanacul este un aliment sănătos și hrănitor. Supa cremă de spanac furnizează nutrienți importanți, cum ar fi fierul și folatul. Mai mult, aceasta oferă și vitamine B și antioxidanți.

Cum se pregătește:

 • Ai nevoie de o pungă de 500 g de spanac congelat, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 100 g lapte evaporat, un strop de ulei de măsline, sare și piper după gust.
 • Sotează în uleiul de măsline ceapa și usturoiul, adaugă spanacul și sarea, apoi acoperă totul cu apă.
 • După 5 sau 7 minute, bate amestecul.
Cea mai bună supă cremă de legume pentru imunitate
Crema de spanac este un mod sănătos și delicios de a consuma această legumă. Studiile arată că spanacul este o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți.

2. Supă cremă de broccoli

Broccoli este un super aliment potrivit în orice dietă sănătoasă și echilibrată. Așa cum se menționează în Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, broccoli este o sursă de antioxidanți și nutrienți, cum ar fi vitaminele E, C și K și minerale precum fierul, zincul și seleniul.

Pentru a profita din plin de această legumă, pregătește o supă cremă folosind următoarea rețetă:

Cum se pregătește:

 • Pentru această rețetă sănătoasă, ingredientele principale sunt broccoli și cartofii. De asemenea, vei avea nevoie de o ceapă albă mare și 1/2 cană de lapte evaporat.
 • În plus, patru căni de supă de pui sau supă de legume vor oferi acestei rețete o aromă delicioasă. Adaugă puțină sare și piper după gust.

Procedura este similară cu rețeta anterioară:

 • Mai întâi, călește ceapa, apoi adaugă supa de pui sau de legume și cartofii.
 • După cinci minute, adăugă broccoli.
 • După alte 5 minute, bate totul bine.
 • Apoi, poți savura supa cremă pentru imunitate!

3. Supă cremă de roșii

Supa cremă de roșii oferă o cantitate substanțială de vitamina C. Pe lângă faptul că oferă și o mulțime de antioxidanți, această legumă este bogată în vitamina A, K, fier și potasiu. Prin urmare, așa cum susține un studiu publicat în Molecular Nutrition & Food Research, supa cremă de roșii este o opțiune excelentă dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și să-ți reduci riscul de îmbolnăvire.

Cum se pregătește:

 • Spre deosebire de gazpacho, care este servit rece, vei prepara o versiune fierbinte a supei cremă de roșii. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de 500 g de roșii coapte, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, o jumătate de ardei gras, sare, piper și ulei de măsline.
 • După ce ai fiert roșiile timp de aproximativ un minut, stropește-le cu apă rece pentru a le îndepărta coaja. Apoi, toacă-le și adaugă-le în amestecul de ceapă, ardei gras și usturoi sotat anterior în ulei de măsline.
 • La final, adaugă sare, piper și două căni de apă sau supă de legume. După 30 de minute, bate amestecul și va fi gata de servit.
Supă cremă de roșii proaspete
Roșiile conțin vitamina A, fier și potasiu. Prin urmare, reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru întărirea imunității.

Rețete de supă cremă de legume pentru imunitate ușor de preparat

Supele cremă reprezintă un mod foarte ușor și delicios de a consuma legume. Pentru majoritatea oamenilor, acesta este chiar singurul mod în care vor mânca legume. Mai mult, aceste supe cremă de legume au un avantaj remarcabil față de alte preparate: pot fi congelate. Acest lucru îți permite să gătești o cantitate mare o dată și să o păstrezi în frigider sau în congelator până când dorești să o servești.

Cu o planificare atentă a meniurilor, este posibil să consumi supă cremă de legume ca prim fel de mâncare la masă în cea mai mare parte a săptămânii. Supele cremă de legume asigură un aport adecvat de vitamine și antioxidanți din legume.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent când vine vorba de caloriile din acest fel de mâncare. Da, este adevărat că atunci când ingredientele principale sunt legumele și apa, caloriile din farfurie sunt practic neglijabile. Însă multe rețete includ lapte, unt sau smântână. Adăugarea de lactate și grăsimi poate îmbunătăți gustul, dar poate crește și numărul total de calorii din farfurie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016, August 1). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. Royal Society of Chemistry. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g
 • Vasanthi, H., Mukherjee, S., & Das, D. (2009). Potential Health Benefits of Broccoli- A Chemico-Biological Overview. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry9(6), 749–759. https://doi.org/10.2174/138955709788452685
 • Frusciante, L., Carli, P., Ercolano, M. R., Pernice, R., Di Matteo, A., Fogliano, V., & Pellegrini, N. (2007). Antioxidant nutritional quality of tomato. Molecular Nutrition and Food Research51(5), 609–617. https://doi.org/10.1002/mnfr.200600158
 • van Buren L, Grün CH, Basendowski S, Spraul M, Newson R, Eilander A. Nutritional Quality of Dry Vegetable Soups. Nutrients. 2019;11(6):1270. Published 2019 Jun 4. doi:10.3390/nu11061270

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.