7 reţete pentru cină care te ajută să slăbeşti - Doza de Sănătate
 

7 reţete pentru cină care te ajută să slăbeşti

Am pregătit 7 reţete pentru masa de seară care te vor ajuta să scazi în greutate într-o săptămână, fără să te înfometezi.
7 reţete pentru cină care te ajută să slăbeşti
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 06 februarie, 2020

Dacă ești în căutare de reţete pentru cină sănătoase, echilibrate, hrănitoare și delicioase pentru a scădea în greutate și pentru a-ţi îmbunătăți sănătatea – fără a te simţi înfometat – aici vei găsi câteva idei simple pentru întreaga săptămână.

Poţi crea multe alte reţete delicioase şi sănătoase folosind ca bază ideile prezentate de noi. Fără făină şi grăsimi dăunătoare.

Cina este un element cheie în pierderea în greutate

Atunci când intenţionăm să pierdem în greutate fără să ne înfometăm, trebuie să ne concentrăm asupra cinei. Cina este masa care are cea mai mare legătură cu îngrășarea şi dă naştere „burticii”. De obicei, nu folosim caloriile pe care le consumăm în timpul cinei. Drept rezultat, corpul nostru depozitează toată această energie sub formă de ţesut adipos.

Din acest motiv, ar trebui să optăm pentru mese pline de legume crude sau fierte, însoțite de proteine ​​ușor digerabile și grăsimi sănătoase. Această combinație de substanțe nutritive stimulează metabolismul, astfel încât să putem arde mai multe calorii şi, în același timp, să ne odihnim bine și să ne reîncărcăm bateriile în timpul nopţii.

Însă, pentru a reuşi acest lucru, trebuie să mâncăm devreme, cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Dacă ni se face foame înainte de a merge la culcare, putem servi o cană de ceai, un pahar de lapte vegetal (de ovăz sau migdale) sau chiar să mâncăm un măr sau o pară.

De ce să nu sărim peste cină?

Oamenii care aleg să sară cu totul peste cină sau să urmeze diete sărace în calorii fac un sacrificiu inutil. Nu numai că acest lucru nu îi va ajuta să piardă în greutate, ci va avea un efect complet opus atunci când vor începe să mănânce din nou în mod obișnuit. Corpul lor va reduce complet consumul energetic și va începe să stocheze toate rezervele posibile în timpul meselor, ca mecanism de supraviețuire.

Cheia succesului constă în alegerea alimentelor potrivite, mâncatul în cantităţi moderate şi renunțarea la calcularea caloriilor pe care le consumăm. Rezultatul final va fi o pierdere eficientă în greutate fără suferința şi sacrificii. În numai o săptămână, vom observa efectele pozitive.

7 reţete pentru cină pentru întreaga săptămână

Luni: Supă cremă de mazăre cu legume

Reţete pentru cină de supă cremă

Consumată caldă sau rece, supa cremă de mazăre cu legume sezoniere este una dintre cele mai bune reţete pentru cină deoarece este sănătoasă şi săţioasă. O poți prepara cu legumele tale preferate și, atunci când se poate, adaugă o garnitură de leguminoase pentru un bonus de proteine şi fibre.

Mazărea este una dintre cele mai bune leguminoase pe care le putem servi la cină. Este ușor de digerat și are o aromă delicioasă.

Marți: Gazpacho și pui

Gazpacho este o supă de legume date prin blender (roșii, castraveți, ardei grași, usturoi). Este ideală pentru nopțile fierbinți sau pentru momentele în care avem nevoie de un surplus de vitamine și minerale.

Putem profita de consistenţa uşoară a acestei reţete pentru cină servind-o împreună cu pui sau curcan, preparat la cuptor sau pe grill. Este o combinație perfectă pe care o vom digera ușor. Această cină este, de asemenea, perfectă şi după o sesiune de activitate fizică intensă.

Miercuri: Salată și hummus
Reţete pentru cină de hummus

Năutul este o leguminoasă foarte hrănitoare. Cu toate acestea, mulți oameni nu îl pot digera, mai ales noaptea. Acesta este motivul pentru care recomandăm hummusul, o pastă moale preparată din năut şi tahini. Se potrivește foarte bine cu o salată.

Joi: Pește la grătar cu ananas

Peștele este o proteină animală cu conținut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face o alegere perfectă pentru rețetele care te ajută să slăbeşti. Putem să îl gătim la grătar alături de câteva felii de ananas. Ananasul este ideal pentru a stimula procesul de digestie a peştelui.

Vineri: Quinoa și guacamole
Salată cu quinoa

Quinoa sunt boabe bogate în proteine, mult mai potrivite pentru rețetele de seară decât alte cereale, cum ar fi orezul. Pentru această reţetă vă sugerăm să asociaţi quinoa cu guacamole proaspăt. Guacamolele oferă vitamine, minerale, fibre și grăsimi sănătoase.

Sâmbătă: Pizza cu blat din faină de năut

Îți place pizza? Răsfaţă-te cu ea sâmbătă seara, dar folosește faină de năut pentru prepararea aluatului. Această rețetă este mai sănătoasă și mai potrivită pentru slăbit.

Duminică: Smoothie din verdeţuri şi omletă

Rețete pentru cină de omletă franțuzească

Duminică ne putem recupera după tot excesul din weekend cu un delicios și detoxifiant smoothie din verdeţuri, alături de o omletă franţuzească. Cea mai simplă variantă poate fi şi cea mai satisfăcătoare. Ne va ajuta să ne odihnim mai bine pentru a începe săptămâna plini de energie și vitalitate.

Prepară aceste rețete pentru cină și consumă-le în fiecare zi a săptămânii pentru a pierde sănătos în greutate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.