Secretul dietelor coreene pentru a slăbi în stil oriental - Doza de Sănătate
 

Secretul dietelor coreene pentru a slăbi în stil oriental

Dietele orientale pun accent pe consumul de pește și legume, cu o atenție deosebită la metoda de preparare și evitarea prăjelilor, pentru reducerea cantităților de grăsime.
Secretul dietelor coreene pentru a slăbi în stil oriental
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În societatea occidentală, atenția ne este atrasă adesea de femeile asiatice și siluetele lor de invidiat. Chiar dacă factorul genetic joacă un rol important în aspectul minion, trebuie să luăm în considerare și modul lor de alimentație. Care este secretul dietelor coreene?

Cu toate că stilul occidental de a găti a pătruns în numeroase culturi, țările orientale ca Japonia sau Coreea și-au păstrat tradițiile culinare sănătoase, care nu favorizează creșterea în greutate.

Adevărul este că oamenii acestor țări au o speranță de viață mai ridicată decât cei din țările occidentale și o rată mult mai scăzută a obezității. Te-ai întrebat vreodată care este secretul lor? Ce presupune acest stil de viață atât de sănătos? Ei bine, îți vom dezvălui în continuare secretul dietelor coreene și caracteristicile stilului de alimentație oriental.

Secretul dietelor coreene

Dietele coreene au devenit celebre la nivel mondial deoarece ajută la menținerea cu ușurință a unei greutăți ideale. Însă este esențial să înțelegi bine principiile loe și să nu le confunzi cu dietele minune care promit topirea kilogramelor peste noapte. Sunt două lucruri complet diferite.

Din păcate, datorită boom-ului mondial de preparate cu specific corean, multe diete au devenit prea stricte. Au rezultate scontate, dar cu sacrificii enorme. Așadar, înainte de urmarea oricărui regim, ar fi bine să ceri sfatul unui nutriționist pentru a fi sigură că dieta aleasă se potrivește vârstei, greutății și stării tale de sănătate.

Cel mai bine ar fi să adopți doar câteva dintre principiile descrise mai jos și să le incluzi într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Iată ce ar trebui să schimbi la dieta ta:

Mărește consumul de legume și plante verzi

Secretul dietelor coreene reprezentat de consumul de legume verzi

Dieta coreană presupune multe legume proaspete și orez. Următoarele ingrediente au puține calorii și se regăsesc în majoritatea preparatelor asiatice:

 • cartofi
 • ciuperci
 • legume crucifere și legume cu frunze verzi
 • roșii
 • morcovi

Diminuează consumul de carne

În multe bucătării occidentale carnea este pe primul loc. Rareori găsești preparate fără carne. Însă secretul dietelor coreene este faptul că lasă carnea pe un loc secund. Dieta coreeană ține la minim consumul  de grăsimi animale în comparație cu stilul alimentar al altor țări.

 • Carnea roșie este înlocuită de pește și fructe de mare, alimente bogate în proteine și omega 3.
 • Ca și modalitate de gătire, coreenii preferă carnea friptă sau la cuptor, spre deosebire de prăjirea în ulei, reducând astfel adaosul de grăsimi.

Încearcă supele picante

Secretul dietelor coreene reprezentat de supa picantă de legume

Aceste supe, din fericire, sunt foarte ușor de preparat și sunt un aliment de bază în bucătăria coreană. Sunt ușoare și destul de sățioase deoarece conțin o mulțime de ingrediente sănătoase.

 • Este important de reținut că majoritatea rețetelor sunt iuți sau picante, factor ce îți va accelera metabolismul și te va ajută să arzi mai ușor grăsimi.

Consumă ceaiuri de plante

Iată încă o idee interesantă dacă te pasionează stilul de viață oriental și scăderea în greutate:

Încearcă preparatul tradițional kimchi

Kimchi este o rețetă specific coreană, o parte importantă a bucătăriei orientale. Este considerat unul dintre cele mai sănătoase preparate din lume datorită conținutului său de vitamine, minerale și probiotice.

 • Ce este kimchi? Un aliment obținut din varză napa fermentat cu sare, usturoi, ghimbir, sos de pește și ardei.
 • Acest aliment picant este adăugat în numeroase feluri de mâncare deoarece este foarte sățios și are puține calorii.

Redu cantitățile de făină rafinată

Pâinea și alte preparate de patiserie nu sunt recomandate în dietele coreene. Sunt consumate foarte rar, în comparație cu alimentele mai sănătoase, precum fructele sau cerealele integrale.

Schimbă metodele de gătit

Pe lângă numărul scăzut de calorii și combinațiile specifice de alimente, secretul dietelor coreene constă și în metodele speciale de gătit, care rețin tot ce este mai bun din ingredientele folosite.

 • Alimentele sunt rareori prăjite în ulei. Acestea sunt mai degrabă fripte sau fierte.

Bea multă apă

Ceai verde

Pe lângă ceaiurile de plante care completează dieta, femeile coreene consumă  și o mare cantitate de apă pe parcursul întregii zile.

 • Toate dietele recomandă consumul de lichide, iar cea coreană nu face excepție, ci presupune hidratarea cu 2-3 litri de apă pe zi.

Așadar, ești gata să încerci ideile orientale pentru scăderea în greutate? Ține minte să nu reduci brusc numărul de calorii, ci pune în aplicare treptat ideile prezentate mai sus.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Tremblay, A., Arguin, H., y Panahi, S. (2016, 1 de agosto). Capsaicinoides: una solución picante para el manejo de la obesidad ‘. Revista Internacional de Obesidad. Grupo editorial de naturaleza. https://doi.org/10.1038/ijo.2015.253
 • Jung, JY, Lee, SH, Kim, JM, Park, MS, Bae, JW, Hahn, Y., … Jeon, CO (2011). Análisis metagenómico del kimchi, un alimento fermentado coreano tradicional. Microbiología Aplicada y Ambiental77(7), 2264–2274. https://doi.org/10.1128/AEM.02157-10
 • Link, LB, y Potter, JD (2004, septiembre). Verduras crudas versus cocidas y riesgo de cáncer. Epidemiología del cáncer, biomarcadores y prevenciónhttps://doi.org/13/9/1422 [pii]

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.