Sexul după divorț: ce ar trebui să știi? - Doza de Sănătate
 

Sexul după divorț: ce ar trebui să știi?

Reluarea sexului după divorț este un proces diferit pentru fiecare persoană. Descoperă în acest articol câteva aspecte de care ar trebui să ții cont!
Sexul după divorț: ce ar trebui să știi?
Elena Sanz

Scris și verificat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Încheierea unei relații nu este ușoară. După o despărțire, este normal să te simți pierdută, confuză și dezorientată. Dar, te poți simți și plină de speranță și entuziasmată de noile posibilități. Prin urmare, este posibil să percepi sexul după divorț ca fiind atât emoționant, cât și înspăimântător.

În funcție de personalitatea și așteptările tale, reluarea vieții sociale și sexuale poate fi mai mult sau mai puțin complicată. În orice caz, este posibil să te confrunți cu nervi și nesiguranța pe care nu le-ai experimentat în confortul și stabilitatea vieții de cuplu.

Mai jos, vei găsi câteva recomandări pentru a face față acestei etape în cel mai bun mod posibil!

Sexul după divorț: ce ar trebui să știi?

Cuplu care se bucură de sexul după divorț
Înainte de a începe aventura, analizează ce vrei și cum poți obține acel lucru.

După divorț, este important să ai o anumită perioadă de introspecție și autocunoaștere. Te va ajuta să faci față pierderii și tristeții și îți vei redescoperi preferințele și așteptările.

Analizează ce vrei, ce aștepți de acum înainte și cum vrei să te raportezi la alte persoane. Analizarea atentă a acestor aspecte te va ajuta să iei decizii mai bune.

Nu trebuie să aștepți o perioadă fixă de timp înainte de a relua sexul după divorț, deoarece toată lumea este diferită. Atunci când vă simți că a venit momentul, este posibil să ai îndoieli și temeri.

S-ar putea să simți că nu-ți mai amintești cum să flirtezi sau că imaginea ta nu este la fel de atractivă ca pe vremuri. Păstrează-ți mintea deschisă și acționează natural. Îți vei da seama treptat cum trebuie să acționezi.

Precauții și sfaturi pentru sexul după divorț

Reluarea vieții sexuale după divorț poate fi o aventură extrem de entuziasmantă. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare anumite precauții pentru a evita posibilele consecințe negative.

Ai grijă de corpul tău

În timpul căsătoriei, siguranța sexului nu este o preocupare majoră, deoarece ambele persoane se cunosc și au încredere în partener. Când reiei relațiile sexuale după divorț, este important să fii responsabilă și să reduci cât mai mult posibil riscul apariției BTS și sarcinilor nedorite. Ai grijă de aceste aspecte pe cont propriu. Nu le lăsa în mâinile celeilalte persoane, deoarece aceasta poate minți. Ai grijă de tine și de partenerii tăi sexuali.

Ai grijă de emoțiile tale

Pentru unii oameni, sexul fără dragoste și angajament este în regulă. Pentru alții, nu este. Ambele situații sunt perfect în regulă. Cu toate acestea, este important să fii sinceră cu tine în legătură cu acest aspect.

Mulți oameni, după un divorț, se angajează într-o serie de întâlniri sexuale cu singurul scop de a se simți doriți sau de a suplini deficiențele emoționale ale momentului. Acest lucru, pe termen lung, ajunge să le provoace suferință. Prin urmare, ai grijă de emoțiile tale. Stabilește care sunt limitele și opțiunile tale cu privire la acest tip de întâlnire.

Stabilește-ți așteptările

După divorț, unii oameni sunt entuziasmați de posibilitatea de a cunoaște persoane noi și de a interacționa în totală libertate. Cu toate acestea, unii speră să găsească din nou o relație serioasă. Dacă te afli în acest din urmă caz, prima persoană cu care faci sex poate să nu fie și ultima.

Ajustarea așteptărilor te va ajuta să eviți dezamăgirea. În același timp, fii întotdeauna sinceră față de partenerii tăi sexuali. Spune-le la ce te aștepți și ce vrei de la ei.

La ce te poți aștepta de la sexul de după divorț?

Sexul după divorț este provocator
Sexul după divorț poate fi foarte interesant, dar poate produce și temeri și îndoieli.

Dacă te gândești să reiei relațiile și viața sexuală după divorț, probabil ai anumite îndoieli. Iată câteva dintre principalele sentimente cu care va trebui să te confrunți de acum înainte:

Totul este nou

Dacă ai fost căsătorită o perioadă relativ lungă de timp, când te întorci „pe piață”, descoperi că multe aspecte s-au schimbat. În zilele noastre, unii oameni așteaptă să facă sex chiar de la primele întâlniri. Nu ar trebui să accepți niciodată acest lucru dacă nu este în conformitate cu principiile tale.

Fiecare persoană pe care o întâlnești și orice schimb social și sexual vor fi noi și stimulatoare. După rutina vieții de cuplu, deschiderea de noi orizonturi poate fi interesantă.

Crește-ți stima de sine

Este posibil să experimentezi o creștere a stimei de sine pe măsură ce începi să interacționezi și să te întâlnești cu alte persoane. Acest lucru se datorează faptului că viața de cuplu este sigură și stabilă din multe puncte de vedere, dar nu te ajută să te dezvolți în plan personal..

În timp, soții încetează să-și ofere reciproc complimente și recunoaștere. Pe măsură ce te deschizi către noi relații, vei experimenta acest lucru.

Va exista un proces de ajustare

La început, s-ar putea să ți se pară foarte stimulantă ideea de a-ți relua viața sexuală cu oameni noi și probabil te vei bucura de fiecare întâlnire. Cu toate acestea, în timp, te vei obișnui cu noua situație și poate chiar vei dori să ai o nouă o relație.

Dacă ai îndoieli, discută un profesionist

Reluarea sexului după divorț poate fi înfricoșătoare și pot apărea nesiguranțe. Acest lucru este firesc și nu ar trebui să fii exigentă cu tine. Dacă aceste temeri cauzează disfuncții sexuale sau disconfort de orice fel, nu ezita să cauți ajutor profesional. Analiza anumitor aspecte ale minții tale te poate ajuta să te bucuri de un sex mult mai satisfăcător.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cáceres, C., Manhey, C., & Vidal, C. (2009). Separación, pérdida y duelo de la pareja: Reflexiones imprescindibles para una terapia de divorcio. De familias y terapia27, 41-60.
  • Bonavitta, P. (2015). El amor en los tiempos de Tinder. Cultura y representaciones sociales10(19), 197-210.
  • Labrador, F. J., & Crespo, M. (2001). Tratamientos psicológicos eficaces para las disfunciones sexuales. Psicothema, 428-441.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.