Sfaturi de top pentru vopsirea cu spray
 

Sfaturi de top pentru vopsirea cu spray

Dacă vreți să vopsiți cu spray, dar nu ați mai făcut-o niciodată, citiți mai departe și aflați cele mai bune sfaturi pentru a începe!
Sfaturi de top pentru vopsirea cu spray

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Când vorbim despre vopsirea cu spray, este inevitabil să nu ne amintim de arta graffiti pe care milioane de tineri o practică în întreaga lume. Cu toate acestea, a reduce posibilitățile oferite de vopseaua spray la graffiti înseamnă a refuza să explorăm alte moduri în care putem folosi acest produs.

Vopseaua spray este foarte ușor de folosit, dar necesită anumite precauții pentru ca lucrarea finală să fie cât mai estetică. Deci, dacă doriți să aflați toate sfaturile necesare pentru a vă aventura în vopsirea cu spray pentru prima dată sau pentru a vă îmbunătăți tehnica actuală, citiți mai departe!

Ce este vopsirea cu spray?

Vopseaua spray este o substanță foarte pigmentată și foarte lichidă, care este ambalată într-o cutie de aluminiu. Acesta are o duză sau o supapă în partea de sus care permite vopselei să fie aruncată în picături foarte fine și într-o manieră uniformă.

Aerosolii au apărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Franța, odată cu introducerea băuturilor carbogazoase. Cu toate acestea, prima vopsea spray înregistrată a fost inventată de Ed Seymour în 1949. Prima culoare inventată a fost argintiul și a fost folosită pentru vopsirea radiatoarelor cu aburi, pe același principiu ca și deodorantele spray.

Din anii 1950 și până la începutul anilor 1960, produsele Seymour au fost vândute producătorilor de feronerie și dealerilor de vopsea.

Care sunt avantajele vopsirii cu spray?

Există multe avantaje oferite de vopsirea cu spray. Deoarece vorbim despre o substanță foarte pigmentată, este perfectă pentru acoperirea rapida a suprafețelor neregulate.

Acest lucru este un mare beneficiu deoarece, cu alte instrumente, această sarcină este aproape imposibil de realizat în mod uniform. Alte avantaje sunt următoarele:

 • Finisaj neted și uniform, fără dungi sau urme de la perii sau role.
 • Perfectă pentru suprafețe neregulate: răchită, plastic, metal
 • Ideală pentru aplicare atât în interior, cât și în exterior
 • Perfectă pentru zone cu acces dificil
 • Strat subțire cu acoperire ridicată
Vopsirea cu spray a unei uși

Precauții înainte de vopsirea cu spray

Deși vopsirea cu spray este foarte simplă, ieftină și rapidă, nu este lipsită de riscuri. Respectați toate măsurile de precauție necesare înainte de vopsirea prin pulverizare:

 • Citiți instrucțiunile de pe ambalaj: fiecare marcă este diferită și recomandă lucruri pentru a asigura cea mai bună aplicare.
 • Asigurați-vă că aveți aerisire: deoarece vorbim despre un aerosol care elimină particule mici de vopsea, cel mai bine este să vopsiți afară sau să asigurați o ventilație excelentă în interior.
 • Folosiți protecție: asigurați-vă că vă puneți o pereche de mănuși și o mască. De asemenea, purtați haine confortabile ce pot fi pătate în caz de accident.
 • Acoperiți și protejați: încercați să protejați mobilierul sau lucrurile din apropiere, deoarece orice curent de aer poate face ca vopseaua să ajungă în locurile mai puțin dorite.
 • Agitați spray-ul: pentru ca vopseaua să fie cât mai omogenă, agitați puternic spray-ul.
 • Curățați și uscați suprafața: pentru a avea un finisaj fără texturi și cât mai uniform, este necesar să îndepărtați toată murdăria și praful de pe obiectul vopsit.
 • Efectuați un test: înainte de a începe să vopsiți, este important să vă familiarizați cu spray-ul. Faceți un test pentru a regla presiunea pe care urmează să o utilizați.

Cum se pulverizează vopseaua spray?

Acum că știți toate măsurile de precauție pe care trebuie să le luați înainte de a începe să lucrați cu vopsea spray, este timpul să aflați modalitatea de utilizare. Amintiți-vă că puteți vopsi atât în interior, cât și în exterior, dar asigurați întotdeauna o ventilație excelentă.

1. Agitați energic

Trebuie să agitați vopseaua spray timp de câteva minute pentru ca aceasta să arate uniform. Agitați rapid recipientul cu spray timp de 2-3 minute.

2. Mențineți poziția tubului

Încercați să mențineți tubul de vopsea într-o poziție verticală sau ușor înclinată, astfel încât vopseaua să iasă fără probleme în direcția corectă. Nu apăsați niciodată pulverizatorul cu recipientul pe orizontală, deoarece vopseaua nu va ieși corect.

3. Pulverizați ușor

Pentru un finisaj excelent, trebuie să pulverizați spray-ul de la o distanță între 25 și 30 centimetri. Acest lucru este esențial. Dacă apăsați supapa la o distanță mai mică, este mai probabil ca vopseaua să curgă. Dacă o faceți de la o distanță mai mare, vopseaua se va răspândi în jur.

4. Aplicați în straturi subțiri

Faceți mișcări rapide, aplicând un strat subțire de vopsea de la un capăt la altul al obiectului. Începeți pe orizontală, încercând să fiți cât mai preciși. Apoi, mergeți pe verticală.

Vopsirea cu spray pe lemn

5. Lăsați să se usuce

După ce ați aplicat stratul orizontal și vertical, lăsați obiectul să se usuce timp de 15 minute. Dacă este necesar, aplicați un alt strat subțire în același mod. Acest lucru este mai mult decât necesar pentru o acoperire completă.

6. Curăţaţi supapa

După ce ați terminat de vopsit, răsturnați recipientul de vopsea și apăsați până când iese doar gaz. În acest fel, vă veți asigura că nu există resturi în supapă.

Alegeți vopsirea cu spray!

Vopseaua spray este un produs pe care îl putem folosi pentru nenumărate sarcini casnice. Nu este doar un produs pentru tineret. Cu toții putem face lucruri uimitoare cu vopsea spray!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.