9 sfaturi eficiente pentru a combate depresia natural
 

9 sfaturi eficiente pentru a combate depresia în mod natural

Uneori nu știm să facem față sau să acționăm în fața unei stări emoționale care ne face să ne simțim rău. De aceea, vrem să vă oferim aceste sfaturi eficiente pentru a combate depresia în mod natural!
9 sfaturi eficiente pentru a combate depresia în mod natural
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Abordarea depresiei este esențială pentru a preveni escaladarea acesteia. Depresia este o stare emoțională care poate afecta atât fizic, cât și psihologic individul. Vă oferim 9 sfaturi eficiente pentru a combate depresia în mod natural!

Unii oameni suferă de depresie temporară din cauza problemelor conjugale, pierderii unui membru al familiei, problemelor economice, etc. Acest tip de depresie este relativ ușor de tratat și apare ocazional.

Cu toate acestea, există persoane care suferă de depresie cronică, ce le poate afecta sănătatea și le poate înrăutăți calitatea vieții. În acest caz, ar trebui să fie sub controlul unui specialist deoarece, dacă nu sunt tratate, pot avea o problemă majoră. În acest articol, vă vom ajuta să acționați împotriva depresiei cu următoarele sfaturi:

9 sfaturi eficiente pentru a combate depresia în mod natural

1. Faceți exerciții fizice

Femeie care combate depresia natural

 

Această cercetare efectuată de Facultatea de Kinesiologie și Educație Fizică din Toronto indică faptul că exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru prevenirea și tratarea depresiei. Există diferite moduri de a face exerciții fizice: yoga, aerobic, ridicare greutăți, alergare, înot…

Nu ar trebui să faceți exerciții intense de la prima ședință. Încercați să începeți ușor și să creșteți intensitatea pe măsură ce zilele trec. Ideal este să faceți o jumătate de oră de mișcare zilnic. Dacă vreți să sporiți efectele sportului, faceți mișcare în aer liber.

2. Îmbunătățiți-vă dieta

Sportul combate depresia natural

 

Mâncarea joacă un rol fundamental în bunăstare. În ciuda sentimentelor de tristețe și deznădejde pe care le putem experimenta, trebuie să continuăm să fim atenți la alimentație, menținând și încorporând obiceiuri sănătoase în rutină.

3. Folosiți plante medicinale

Multe plante medicinale au proprietăți relaxante care pot ajuta la tratarea depresiei. Printre plantele recomandate găsim, de exemplu, sunătoarea. Alte ierburi și plante utilizate frecvent sunt:

  • Floarea pasiunii
  • Melissa, conform acestui studiu de la Universitatea de Științe Medicale Ahvaz din Iran
  • Lavanda
  • Valeriana, după cum a confirmat această cercetare de la Universitatea din California

4. Respirați aer proaspăt și intrați în contact cu natura

A avea contact cu natura poate funcționa ca o terapie excelentă pentru a te simți mai bine. Ideal este să faceți o plimbare în natură de cel puțin 30 de minute. Puteți să ieșiți cu câinele, să vă plimbați într-un parc natural, să mergeți la un râu sau să mergeți cu bicicleta, printre alte activități în aer liber.

5. Odihniți-vă suficient

A avea un somn odihnitor de cel puțin 7 ore pe zi fără întrerupere este un aspect esențial al bunăstării fizice și psihologice. Odihna bună îmbunătățește starea de spirit, calmează și reduce semnificativ emoțiile negative.

6. Faceți activități care generează plăcere

Femeie care citește

 

Nu totul în viață este legat de muncă, obligații și treburi acasă. Este foarte important să acordați timp propriei persoane și să faceți activități care generează plăcere. Mersul într-o excursie, cumpărăturile, petrecerea timpului cu familia, ieșirile cu prietenii, mersul într-un parc de distracții, printre alte activități, pot funcționa ca terapie împotriva depresiei și stresului.

7. Țineți-vă mâinile ocupate

Menținerea mâinilor ocupate poate funcționa ca terapie pentru simptomele depresiei. Fiți creativi și faceți ceva care evidențiază diferite calități ale voastre. De exemplu, puteți construi, găti pentru familie, tricota, coace, scrie, face fotografii sau picta, printre altele.

8. Scrieți-vă sentimentele

Dacă preferați să nu vă împărtășiți anxietatea cu alte persoane și vă este greu să exprimați ceea ce simțiți, puteți alege să scrieți sau să desenați. Punerea pe hârtie a sentimentelor și gândurilor poate fi o modalitate de a vă elibera și de a reflecta.

9. Sunați un prieten

Dacă sunteți norocoși și aveți un prieten bun, sunați-l de fiecare dată când vă simțiți deprimați. Este adevărat că nu este confortabil să vorbești, dar sfaturile unui prieten și sprijinul lui pot ajuta la depășirea crizei. Acest lucru este sugerat de acest studiu realizat de Universitatea Nord-Trøndelag (Norvegia).

Concluzie

În concluzie, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a combate depresia natural. Cu toate acestea, știm că la început va fi foarte greu. Prin urmare, va trebui să vă forțați, deoarece alternativa este să rămâneți așa cum sunteți sau să ajungeți mai rău.

Dacă simptomele persistă, ar trebui să căutați ajutor profesional, contactând un psiholog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Beck, A. T., Rush, A. J., Shaw, B. F. and Emery, G. (1983). Terapia cognitiva de la depresión. Brouwer.
  • Dio Bleichmar, E. (1992). La depresión en la mujer. Revista de la Asociación Española de Neuropsiquiatría.11(39), 283-289.
  • Girault, N., & Dutemple, M. (2020). Duelo normal y patológico. EMC-Tratado de Medicina24(2), 1-9. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1636541020437894
  • Grav, S., Hellzèn, O., Romild, U. and Stordal, E. (2012), Association between social support and depression in the general population: the HUNT study, a cross‐sectional survey. Journal of Clinical Nursing, 21(1-2), 111-120. https://doi.org/10.1111/j.1365-2702.2011.03868.x
  • Mammen, G. and Faulkner, G. (2013). Physical activity and the prevention of depression: a systematic review of prospective studies. American Journal of Preventive Medicine, 45(5), 649-57. https://doi.org/10.1016/j.amepre.2013.08.001
  • Pérez Álvarez, M.,y García Montes, J. M. (2001). Tratamientos psicológicos eficaces para la depresión. Psicothema, 13 (3).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.