Sfaturi Feng Shui pentru case de închiriat
Dacă ai o a doua casă și vrei să profiți la maxim de ea, o poți închiria urmând câteva sfaturi de decorare Feng Shui. Această artă antică oferă un stil decorativ și de organizare ideal pentru a trăi în armonie. Descoperă cele mai importante sfaturi Feng Shui pentru case de închiriat! Vei învăța cum să decorezi camerele pentru a transmite ordine și liniște.
Sfaturi Feng Shui pentru case de închiriat
Când vizitezi orice loc, gospodărie sau spațiu pentru prima dată, îți faci imediat o primă impresie. Uneori, fără să știi de ce, o clădire poate părea deprimantă, în timp ce o cafenea poate părea romantică. O piață poate părea calmă, în timp ce alta te face să te simți nesigur.
În realitate, locurile trezesc emoții și evocă amintiri. Din acest motiv, în viața de zi cu zi, ori de câte ori poți, alegi inconștient locurile care te fac să te simți bine.
Dacă vrei să închiriezi o proprietate, ar trebui să încerci să trezești reacții pozitive, bucurie, liniște și confort. Pentru a realiza acest lucru, poți recurge la sfaturi de amenajare feng shui. Acest vechi sistem filozofic chinez urmărește armonia în casă mai presus de orice altceva.
Citește mai mult:
1. Mai puțin înseamnă mai mult
Una dintre marile greșeli pe care oamenii le fac atunci când decorează o proprietate de închiriat este supraîncărcarea. Amenajarea nu înseamnă a colecta o grămadă de obiecte și a le agăța pe pereți. Dacă nu știi ce concept ai vrea să adopți, nu uita faptul că mai puțin înseamnă mai mult.
Pentru a face ca o cameră să fie confortabilă, ar trebui să eviți plasarea unui număr mare de obiecte, astfel încât aceasta să transmită sentimente de calm și liniște. Cel mai bine este să folosești obiecte decorative într-un mod foarte selectiv, în loc să umpli proprietatea ca și cum ar fi un bazar antic.
Dacă nu îți place ceva pentru propria ta casă, amintește-ți că s-ar putea să nu arate bine nici în casa chiriașilor tăi. Prin urmare, nu-ți fie teamă să scapi de ceea ce nu contribuie cu nimic.
2. Folosește culori echilibrate
Un alt aspect minunat care definește un decor Feng Shui este paleta de culori pe care o alegi. O alegere corectă a culorilor în cameră o poate transforma într-un spațiu idilic.
Pentru a face acest lucru, utilizează pasteluri și culori neutre. În plus, evită vopselele lucioase sau semilucioase; în schimb, optează pentru vopsea mată. Atunci când vine vorba de alegerea culorilor, nu uita că acestea ajung să fie mai întunecate decât par în catalog.
Abordează aceste detalii cu grijă și atenție, chiar dacă nu este vorba despre casa în care vei locui. În acest fel, îți va fi mai ușor să găsești o familie care se va îndrăgosti de proprietatea ta și va dori să o închirieze.
Citește mai mult:
3. Lumina este cel mai bun decorator
Deși este adevărat că este foarte complicat și costisitor să adaugi noi puncte de iluminare la intrarea în casă, dacă îți este la îndemână, nu ezita să faci acest lucru. O casă luminoasă este un succes, indiferent unde te uiți.
Lumina oferă vitalitate, energie și bucurie. De asemenea, schimbă foarte mult aspectul oricărei camere. O proprietate cu lumină naturală are prețuri mai ridicate. De fapt, lumina naturală o face exclusivistă și extrem de solicitată.
Feng Shui recomandă contactul direct cu spațiile naturale. Integrează spațiile naturale în cadrul casei. Nu toate casele au o grădină sau o zonă cu copaci. Prin urmare, o opțiune bună este să alegi plante de decor.
Utilizarea plantelor de interior sau a ornamentelor florale poate schimba foarte mult o cameră. De asemenea, din moment ce ai decis să pariezi pe culori pastelate, plantele și florile vor oferi atingeri colorate și vii spațiului.
Pe scurt, aceste sfaturi sunt secretul de care ai nevoie pentru a începe decorarea în stil Feng Shui în casa pe care vrei să o închiriezi și chiar în propria ta casă! Vei face o impresie pozitivă și vei crea o casă mai sănătoasă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Frumkin, H. (2003). Healthy Places: Exploring the Evidence. American Journal of Public Health. https://doi.org/10.2105/AJPH.93.9.1451
- Bruun, O. (2008). An introduction to feng shui. An Introduction to Feng Shui. https://doi.org/10.1017/CBO9780511800931
- Wu, W. Y., Yau, O. H. M., & Lu, H. Y. (2012). Feng Shui Principles in Residential Housing Selection. Psychology and Marketing. https://doi.org/10.1002/mar.20538