Logo image
Logo image

Sirop de morcovi pentru gripă: beneficii și rețetă

4 minute
Combinând morcovi și miere, poți pregăti un remediu natural pentru a ține simptomele gripei sub control. Descoperă mai multe despre siropul de morcovi și cum să îl prepari în acest articol.
Sirop de morcovi pentru gripă: beneficii și rețetă
Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Acest sirop de morcovi pentru gripă este un remediu natural care poate ajuta la menținerea anumitor simptome sub control, cum ar fi excesul de flegmă, tusea și congestia. Spre deosebire de multe siropuri convenționale, nu conține aditivi chimici și concentrează substanțe nutritive esențiale importante.

Gripa este o boală virală care afectează sănătatea sistemului respirator. De obicei, implică simptome precum congestia nazală, febra și disconfortul general. Deși aceste probleme se ameliorează în câteva zile, oamenii solicită tratament medical pentru a le face față. De aceea, îți sugerăm acest remediu complet natural.

Sirop de morcovi pentru gripă: beneficii

Some figure
Morcovii conțin vitamina A și caroten cu efecte antioxidante importante pentru sistemul imunitar.

Beneficiile siropului de morcovi pentru gripă sunt foarte diverse. În primul rând, această legumă este plină de antioxidanți și vitamine care întăresc funcția imună. De fapt, conține o doză semnificativă de vitamina C, care joacă un rol cheie în combaterea infecțiilor.

În același timp, morcovii contribuie la blocarea efectelor negative ale radicalilor liberi asupra celulelor corpului. Acesta este un factor determinant atunci când vine vorba de menținerea mecanismelor de apărare în stare optimă. Mai mult, morcovii ajută și la ameliorarea disconfortului general și la creșterea nivelului de energie fizică și mintală.

Acest sirop natural beneficiază de puterea antibiotică și antivirală a mierii. Știm cu toții cât de recomandată este mierea când vine vorba de răceală și gripă. Proprietățile sale ajută la oprirea înmulțirii virușilor și favorizează semnificativ sănătatea căilor respiratorii.

De fapt, încă din cele mai vechi timpuri, mierea a fost un element de bază în pregătirea de remedii împotriva congestiei, flegmei excesive și iritației gâtului. Mierea poate ajuta și în cazurile severe de bronșită și boli pulmonare cronice.

Citește mai mult:

Ce să mănânci când ai gripă pentru vindecare

Sirop de morcovi pentru gripă: rețetă

Some figure
Poți utiliza acest sirop atât pentru prevenirea, cât și pentru ameliorarea simptomelor gripei. Mai mult, acesta oferă o serie de beneficii esențiale pentru organism.

Din fericire, prepararea siropului de morcovi nu este complicată și nici nu durează mult. Ingredientele siropului sunt relativ ieftine și le poți cumpăra din orice supermarket. Mai mult, produsul final este util pentru ameliorarea gripei și a răcelii atât la copii, cât și la adulți.

Ingrediente

  • 5 morcovi medii
  • 1/2 cană de miere de albine bio (4 oz.)
  • Sucul a 1/2 lămâie (opțional)

Mod de preparare

  • Pentru început, spală bine morcovii și taie-i în bucăți mici.
  • Apoi, pune-i într-o cratiță și fierbe-i la foc mare.
  • Când sunt moi, ia-i de pe foc și fă-i piure.
  • Apoi, pune piureul de morcovi într-un borcan de sticlă, împreună cu mierea și lămâia.
  • Acoperă borcanul și lăsă-l să stea o zi înainte de a consuma siropul.

Mod de consum

  • În caz de gripă, răceală sau tuse, ia 2 linguri de sirop la fiecare 4 ore.
  • Dacă vrei să previi bolile, ia o lingură în fiecare zi înainte de micul dejun sau între mic dejun și prânz.
  • Dacă preferi, poți dilua siropul într-un pahar cu apă caldă.

Precauții

Acest sirop natural nu este potrivit pentru pacienții cu diabet. Dacă ai probleme în ceea ce privește glicemia, discută mai întâi cu un medic. De asemenea, dacă iei medicamente, analizează orice posibilă interacțiune înainte de a lua acest sirop.

Care sunt celelalte beneficii ale acestui sirop?

Some figure
Beneficiile morcovilor la nivel cognitiv și ocular sunt celebre. Prin urmare, poți profita de acest sirop pentru a-ți îmbunătăți sănătatea generală.

Atât morcovii, cât și mierea au efecte semnificative asupra sănătății. Deci, pe lângă combaterea gripei, acest sirop oferă și numeroase alte beneficii care merită menționate:

  • Conține substanțe precum beta-carotenul și luteina, care contribuie la o mai bună sănătate vizuală.
  • Conținutul său de vitamina A și C ajută la protejarea pielii și menținerea sănătății sale.
  • Întărește sistemul imunitar, îmbunătățind răspunsul acestuia la atacul agenților patogeni.
  • De asemenea, favorizează scăderea nivelului de colesterol.
  • Compușii săi antioxidanți reduc impactul negativ al radicalilor liberi. Mai mult, stimulează funcționarea sistemului nervos.
  • Deoarece această combinație este bogată în fibre, este ușor de digerat și ajută la tratarea constipației.
  • Combate retenția de lichide și reduce inflamația.

Citește mai mult:

De ce gripa se răspândește iarna?

Concluzie

În concluzie, poți utiliza acest sirop pentru a completa tratamentul gripei. Chiar dacă nu este eficient în vindecarea bolilor, ajută la ameliorarea simptomelor. În plus, ingredientele sale oferă multe beneficii importante pentru corpul uman. Deci, ce mai aștepți? Încearcă și tu acest sirop de morcovi pentru gripă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Watzl, B., Bub, A., Briviba, K., & Rechkemmer, G. (2003). Supplementation of a Low-Carotenoid Diet with Tomato or Carrot Juice Modulates Immune Functions in Healthy Men. Annals of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1159/000072397
  • da Silva Dias, J. C. (2015). Nutritional and Health Benefits of Carrots and Their Seed Extracts. Food and Nutrition Sciences. https://doi.org/10.4236/fns.2014.522227
  • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
  • Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
  • Zareie, P. P. (2011). Honey as an antiviral agent against respiratory syncytial virus (Thesis, Master of Science (MSc)). University of Waikato, Hamilton, New Zealand. Retrieved from https://hdl.handle.net/10289/5291
  • Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011). Honey: Its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/S2221-1691(11)60016-6

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.