Stilul coastal grandma: ce presupune această tendință?
 

Stilul coastal grandma: ce presupune această tendință?

Calmul pe care îl transmite stilul coastal grandma face ca acesta să fie una dintre cele mai urmărite tendințe pe rețelele de socializare. Este elegant, rafinat și relaxat. Vă învățăm cum să vă alăturați trendului!
Stilul coastal grandma: ce presupune această tendință?

Ultima actualizare: 01 mai, 2023

Nu este necesar să avem o casă pe plajă pentru a ne simți aproape de mare. Stilul coastal grandma ne permite să ajustăm decorul casei, să ne accesorizăm ținutele și să îmbrățișăm un stil de viață relaxat.

Tendința este urmată de cei care tânjesc după liniște, departe de agitația vieții de zi cu zi. După cum subliniază revista Architectural Digest, ritmul stresant al vieții ne influențează starea de spirit și poate declanșa anxietate. Pentru a o contracara, putem să locuim în spații senine și relaxate.

Asta urmărește stilul coastal grandma, un curent care se bucură de etichete cu mii de like-uri pe rețelele de socializare. Vă explicăm în ce constă!

Ce este stilul coastal grandma?

În ciuda denumirii, acest stil nu este doar pentru bătrâni sau pentru cei de modă veche, ci este ideal pentru bunăstare și merge mână în mână cu sustenabilitatea. Stilul coastal grandma înseamnă a sta în fața mării fără nicio grijă. Dar, din moment ce nu toată lumea are o casă pe plajă, stilul coastal grandma ne învață să adaptăm estetica orașului la atmosfera de vară.

Mulți înțeleg trendul ca pe o filozofie, care elimină presiunea telefoanelor mobile, întâlnirilor de lucru și stresului urban.

Femeie care a adoptat stilul coastal grandma
Coasta mării evocă întotdeauna liniște și relaxare. Este spațiul ideal pentru a încetini viața aglomerată.

Idei pentru a folosi stilul coastal grandma acasă

Stilul coastal grandma folosește piese vintage și naturale, ferestre mari și perdele translucide, grădini cu livezi bio și culori neutre cu contraste luminoase. Pentru a aduce trendul în decorul de acasă, vă oferim următoarele recomandări:

Vopsea albă

Un articol publicat de Journal of Experimental Psychology susține că atributele culorilor, în special saturația, luminozitatea și adâncimea, sunt responsabile de reacțiile emoționale. Albul sugerează puritate, curățenie, liniște și spațiu.

Este o culoare plăcută pentru meditație. Nuanțele de alb sunt indicate pentru a armoniza decorul în stilul coastal grandma. În plus, albul se combină perfect cu tonuri marine, precum albastrul și verdele deschis. Alte culori care se potrivesc sunt următoarele:

 • Bej
 • Fildeș
 • Ocru
 • Crem
 • Alb cenușiu

Lemn

În living și dinning, mobilierul și ustensilele trebuie să fie din lemn. Acestea includ inele de șervețele, recipiente pentru sos și scaune. Lemnul corespunde atașamentului față de natură.

Țesături naturale

Aplicațiile fibrelor naturale sunt variate. Comisia Națională pentru Cunoașterea și Utilizarea Biodiversității subliniază faptul că acest tip de țesătură corespunde conștientizării mediului, economiei și culturii.

Stilul coastal grandma propune elemente precum următoarele:

 • Fețe de masă din in
 • Covoare din cânepă
 • Paravane din lemn
 • Lenjerii de pat din bumbac
 • Obiecte din răchită, iută și alte fibre naturale

Sticlă vintage

Cu cât un obiect este mai vechi, cu atât este mai sofisticat. Asigurați-vă că sticlăria din casă este vintage și că prezintă detalii florale. Ideea este să existe o referire la trecut, care evocă nostalgie. Vazele pot fi minimaliste sau cu model, dar mereu umplute cu flori proaspete.

Picturi murale

Deși picturile cu peisaje frumoase sunt excelente în casele coastal grandma, o alternativă originală și de succes este pictura murală cu peisaje marine. Lucrările sobre de acest tip funcționează ca fundal artistic în dinning sau pe terasă.

Adaptați-vă ținuta la stilul coastal grandma

Versatilitatea acestui stil se extinde și la vestimentație. Look-urile alese trebuie să fie vaporoase, ca și cum ați fi pe plajă. Acest aspect are de-a face și cu liniștea pe care o aduce acest stil.

Pălăriile de paie și cămășile largi nu pot lipsi din dulap. Albastrul, bejul și albul, împreună cu o culoare îndrăzneață, dar subtilă, alcătuiesc gama propusă de acest stil.

Printre opțiunile perfecte amintim următoarele:

 • Pulovere cu dungi
 • Pantofi albi
 • Pulovere purtate cu rochii
 • Cămăși și pantaloni de in
Femeie pe plajă
Pe plajă purtăm tonuri deschise și ținute lejere. Replicați acest look și în oraș.

Coastal grandma ca stil de viață

Această filozofie necesită schimbarea anumitor obiceiuri. Unul dintre ele este cumpărarea de produse durabile și locale; acestea includ alimente și produse de igienă personală și igienă casnică.

Oamenii care adoptă stilul coastal grandma se bucură de plimbări lungi pe plajă, iubesc lectura, admiră florile și gătesc cu drag, împărtășind totul cu prietenii cel puțin o dată pe săptămână. Îndrăzniți să încercați acest stil de viață?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.