Toate acele vremuri în care m-am gândit să renunț la toate
A părăsi totul înseamnă „a reporni”. La rândul său, acest cuvânt implică multe dimensiuni interesante care ar trebui luate în considerare. De multe ori, m-am gândit să renunț la toate și să o iau de la zero.
O „repornire” înseamnă să o luăm de la capăt păstrându-ne esența, dar permițându-ne să facem pasul către ceea ce este diferit. Acesta este, mai presus de toate, un act de curaj și chiar de necesitate personală.
Nu luați un moment de furie sau epuizare ca motiv pentru „a părăsi totul”. Nu este sănătos. Vrem să vă îndrumăm în aceste momente vitale, în aceste momente de criză personală în care o schimbare este cea mai bună soluție la nefericirea profundă și ireparabilă.
Singurul nostru scop trebuie să fie întotdeauna același: să ne îmbunătățim ca ființe umane, să avem grijă de emoțiile noastre, să fim buni cu noi înșine și să trăim sănătos.
Toate acele vremuri în care m-am gândit să renunț la toate
Sunt momente când ne simțim ca niște nave în derivă.
- Avem un loc de muncă care ne încalcă drepturile ca persoană.
- Trăim într-o relație afectivă dureroasă și toxică în care ajungem să ne pierdem stima de sine.
- Trăim în sânul unei familii în care nu suntem respectați.
Toate aceste exemple conturează perfect momente complexe. Acele momente vitale marcate de frustrare și descurajare. Trebuie să spunem „nu” pentru a ne păstra demnitatea. Există momente când este necesar să facem acest lucru. A renunța devine singura opțiune.
Citește mai mult: Care sunt efectele tristeții asupra corpului uman?
Cum să evaluăm dacă ar trebui sau nu să facem acest pas
Cu toții avem anumite probleme cu oamenii din jur. Trecem prin momente mai complexe decât altele, cu certuri la locul de muncă și chiar cu urcușurile și coborâșurile clasice cu partenerul. Momentele dificile sunt uneori provocări personale pe care trebuie să învățăm să le depășim.
Cu toate acestea, există o serie de concepte care ne vor ajuta să decidem dacă este necesar să continuăm lupta sau, dimpotrivă, să lăsăm în urmă unele legături.
- În ciuda complexității pe care o trăiești acum, vocea ta interioară este cea care îți va spune dacă merită să lupți în continuare sau nu.
- La nivel de cuplu, trebuie să analizăm mai multe aspecte. Ai grijă dacă cealaltă persoană investește aceleași eforturi, iluzii și emoții ca și tine.
- Uită-te la scara ta relațională. Dacă ajungi mereu pe partea resemnărilor, lacrimilor și atacurilor, atunci nu există altă opțiune.
Dacă nu există respect, iubirea nu este sinceră. Dacă dragostea nu este sinceră, va trebui să o luăm de la capăt.
Renunț la toate: un act de vitejie
Dacă nu te iubește, nu implora pentru dragoste. Dacă crezi că legătura cu familia se bazează pe șantaj, distanțează-te.
Dacă la lucru observi că îți distrugi sănătatea, trebuie să iei măsuri. Un loc de muncă stresant, o relație personală proastă și lipsa de sprijin din partea celor apropiați ne obligă să „repornim”. A face acest lucru este un act de curaj. Pentru că, nu uita, tu ești stâlpul propriei tale vieți. Dacă îți permiți să cazi, totul se prăbușește.
Citește mai mult: 5 sfaturi pentru a consola o persoană tristă
Secrete pentru promovarea schimbării
- Fii asertiv și vorbește despre nevoile tale, despre ceea ce simți.
- Dacă nu percepi schimbări, dacă situația rămâne aceeași în ciuda faptului că ți-ai mărturisit sentimentele, este timpul să mergi mai departe.
- Plângi dacă este nevoie, scapă de încărcătura emoțională, dar, în același timp, caută soluții. Imaginează-ți ce ai vrea să vezi în următoarele luni. Gândește-te că ești fericit, calm și echilibrat.
- Asta meriți: liniștește-te. Pune capăt furtunilor. Pentru a realiza acest lucru, nu există altă opțiune: părăsește totul și construiește un nou orizont.
De asemenea, trebuie să fii realist. Nu este o cale ușoară, dar merită efortul.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.