Logo image
Logo image

10 trucuri pentru ca gelul de unghii să reziste mai mult

4 minute
Evitarea deschiderii lucrurilor cu unghiile și îngrijirea cuticulelor sunt câteva dintre sfaturile care vor prelungi durata de viață a gelului utilizat pentru manichiură. Descoperiți mai multe trucuri!
10 trucuri pentru ca gelul de unghii să reziste mai mult
Ultima actualizare: 20 iunie, 2023

Știați că există câteva trucuri pentru ca gelul de unghii să reziste mai mult? Această tehnică de manichiură folosește un lac dens, asemănător unui gel, care se întărește sub lampa cu ultraviolete. Deși este foarte rezistent, necesită o anumită îngrijire pentru a rezista mai mult timp.

Atât treburile casnice, cât și contactul cu diferite substanțe pot deteriora produsul mai devreme decât era de așteptat. Unghiile își pierd acea strălucire caracteristică și se pot decoji sau strica. Pentru a păstra manichiura mai mult timp, vă invităm să urmați sfaturile de mai jos!

10 trucuri pentru ca gelul de unghii să reziste mai mult

Aplicarea gelului pe unghii este unul dintre cele mai folosite modele de manichiură. Motivul? Acest lac are o durabilitate mai mare decât cel tradițional și arată mai bine. În general, poate rezista în jur de 2-3 săptămâni fără să se decojească sau să se ciobească.

1. Folosiți o bază pentru unghii

Acest produs funcționează ca un strat protector, astfel încât substanța chimică din care este compus gelul să nu afecteze culoarea si textura unghiei. Alegeți o bază care conține nutrienți ce ajută la întărirea unghiilor.

2. Lăsați puțin spațiu

Dacă vă faceți manichiura acasă, nu uitați că gelul nu trebuie să intre în contact direct cu pielea. Acest lucru duce la crăparea prematură a gelului. Împingeți puțin cuticula și lăsați un spațiu mic între gel și piele.

Citiți și: Melanonichia unghiilor sau petele maro și negre: cauze și tratamente

3. Nu utilizați dezinfectant

Dezinfectantul deteriorează gelul de unghii. În plus, usucă pielea, mâinile și cuticulele. Folosiți un săpun neutru, delicat cu mâinile.

Un alt aspect important este purtarea mănușilor atunci când țineți mâinile în apă pentru o perioadă lungă de timp sau când intrați în contact cu detergenții. Ambii factori sunt contraproductivi pentru manichiura cu gel.

4. Evitați deschiderea ambalajelor cu unghiile

Unghiile nu sunt un instrument pentru a deschide diverse lucruri. Acest lucru poate duce la desprinderea marginilor și chiar la ruperea unghiilor.

5. Aveți grijă de cuticulele

Tăierea cuticulelor poate provoca ridicarea gelului, așa că această acțiune trebuie evitată. WebMD recomandă folosirea de unguente sau creme pentru a le menține hidratate și în stare optimă. De asemenea, puteți folosi puțină vaselină sau un ulei precum cel de migdale sau de nucă de cocos.

6. Evitați acetona

Unghiile cu gel sunt foarte rezistente și, deși pot fi curățate cu acetonă, această substanță chimică nu va duce decât la topirea lacului pe unghii și la formarea petelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că expunerea la acetonă poate provoca dureri de cap, amețeli și iritații ale mucoaselor.

Mergeți la un centru de înfrumusețare care dispune de instrumentele necesare pentru a îndepărta gelul fără a deteriora unghiile naturale.

7. Retușați gelul

Când gelul începe să se deterioreze, îl puteți reconstrui. Un truc pentru acasă este folosirea de lac cu sclipici pentru a ascunde zona deteriorată.

8. Nu piliți gelul

Când marginile sunt ciobite, mergeți la un profesionist pentru a le repara. Pilirea acasă nu este recomandată dacă nu aveți suficientă experiență.

9. Luați o pauză de la manichiura cu gel

Academia Americană de Dermatologie afirmă faptul că „moderația este cheia când vine vorba de manichiura cu gel”. Acest produs tinde să lase unghiile naturale uscate și casante. Este o tehnică ușor abrazivă în comparație cu alte tipuri de manichiură.

Cel mai bine este să așteptați 15 până la 30 de zile înainte de a aplica din nou gel, pentru ca unghiile să se întărească.

10. Hidratați unghiile

Pentru a preveni ciobirea unghiilor, hidratați-le cu vaselină sau cu un produs emolient care ajută la minimizarea fragilității.

Descoperiți: Unghiile de sticlă sau glass nails: ce sunt și cum se aplică?

Sfaturi de îngrijire a unghiilor după manichiura cu gel

Deși unghiile cu gel sunt durabile și pot arăta grozav, gelul poate genera crăparea și fragilizarea unghiilor. Prin urmare, după eliminarea gelului, se recomandă următoarele:

  • Folosiți un lac de întărire care hrănește toate straturile unghiilor.
  • Folosiți un tip de manichiură care hidratează cuticula.
  • Aplicați cremă hidratantă pe mâini și unghii.
  • Evitați contactul cu produsele abrazive.

Manichiura cu gel merită?

Deocamdată, aplicarea gelului pe unghii rămâne un subiect controversat, mai ales din cauza nevoii de a utiliza lampa care emite raze ultraviolete. Acest lucru este asociat cu efecte dăunătoare asupra sănătății pielii, cum ar fi petele și cancerul.

Harvard Health susține faptul că nivelul de risc depinde de frecvența utilizării acestui tip de manichiură. De aici rezultă importanța de a o folosi doar ocazional. Folosirea de protecție solară și de mănuși speciale sunt modalități de a atenua aceste riscuri.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Do gel manicures increase cancer risk? (2017, mayo 1). Harvard Health. https://www.health.harvard.edu/cancer/do-gel-manicures-increase-cancer-risk
  • Gel manicures: Tips for healthy nails. (s/f). Aad.org. Recuperado el 16 de junio de 2023, de https://www.aad.org/public/everyday-care/nail-care-secrets/basics/pedicures/gel-manicures
  • Hazardous chemicals found in nail salon products. (s/f). Department of State. Recuperado el 16 de junio de 2023, de https://dos.ny.gov/hazardous-chemicals-found-nail-salon-products
  • Nails: How to take care of your cuticles. (s/f). WebMD. Recuperado el 16 de junio de 2023, de https://www.webmd.com/beauty/features/caring-for-your-cuticles

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.