Uneori, ceea ce se termină nu este iubirea, ci răbdarea
 

Uneori, ceea ce se termină nu este iubirea, ci răbdarea

Trebuie să învățăm să ne prețuim pe noi înșine și să știm cum să punem capăt acelor relații care, departe de a ne aduce beneficii, nu ne permit să dezvoltăm, ci ne rănesc.
Uneori, ceea ce se termină nu este iubirea, ci răbdarea

Ultima actualizare: 13 septembrie, 2021

Nu contează cât de mult iubim pe cineva, nu contează cât timp am stat împreună sau visele pe care le-am construit. Uneori, dragostea nu este cheia relațiilor fericite. Uneori, ceea ce se termină nu este iubirea, ci răbdarea.

Ceea ce se termină nu este iubirea, este răbdarea

Cuplu care știe că ceea ce se termină nu este iubirea

 

Unii oameni fac greșeala de a crede că relațiile sunt veșnice, indiferent de ceea ce fac. Dar dragostea trebuie cultivată zi de zi, întărind legătura bazată pe admirație, afecțiune și respect. Când nu suntem ascultați, când nu există reciprocitate, înțelegere sau comunicare, este timpul să se termine.

Să ne luăm rămas bun de la persoana care a fost și poate încă este atât de importantă în viața noastră este un proces foarte dureros. Cu toate acestea, răbdarea noastră are nevoie de o limită. Lipsa unei limite ar putea declanșa o serie de probleme psihologice. Una dintre aceste probleme este dependența, al cărei concept a fost citat și definit în acest studiu.

Acesta este momentul să fim fericiți

Iubirea nu înseamnă „a suporta” în fiecare zi ceva ce nu ne place sau a fi nevoiți să ascundem lucruri care nu ne plac pentru a nu-i face rău celuilalt. Este important să înțelegem că trebuie să fim și mulțumiți, senini și împliniți. Momentul fericirii nu trebuie amânat, astfel încât celălalt să fie mulțumit. Dacă lucruri se întâmplă așa, este posibil să nu fim alături de persoana potrivită.

Tindem să conceptualizăm dragostea ca pe un sentiment care se bazează pe iertare și reconciliere. Cu toate acestea, diverse studii au pus pe masă ideea că aceasta ascunde o serie de valori combinate. Oamenii au un concept de dragoste bazat pe valori proprii: credințe religioase, cultură financiară, educație, etc.

De exemplu, avem acest studiu: cunoașterea normelor sociale sau a stilurilor de interacțiune care apar într-un anumit context socio-cultural poate fi de mare ajutor pentru buna funcționare a relațiilor interumane.

Grijă față de stima de sine

Între toleranță și înțelegere, dorința de a accepta totul poate duce la subevaluarea propriei persoane. Pierderea stimei de sine este una dintre consecințele relațiilor nesănătoase.

Iertarea este pozitivă, atât timp cât există reciprocitate și sinceritate. Cu toate acestea, cota de „concesii” este limitată. De fiecare dată când cedăm, riscăm să pierdem o fracțiune din ceea ce suntem. Renunțarea la un hobby, la un loc de muncă sau chiar a nu vedea anumite persoane deoarece partenerul nostru este gelos, implică renunțarea la o parte din identitatea noastră.

Aveți grijă de integritate și răbdare. Evaluați dacă merită să faceți sacrificii pentru o relație în care nu sunteți acceptați așa cum sunteți.

Despărțirea

Cuplu care se desparte

 

Este necesar să înțelegem că a ne lua la revedere face parte din viață. Este clar că ruperea permanentă a legăturilor necesită curaj. Va fi o călătorie pentru a ne cunoaște din nou, a ne accepta și a ne iubi pentru ceea ce merităm cu adevărat. La sfârșitul acesteia, vom fi mai puternici din punct de vedere spiritual și mai bine pregătiți să iubim din nou și să avem răbdare și înțelegere atât timp cât partenerul ne respectă limitele.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.