Îmi doresc foarte mult să te caut, dar nu mai am motive să te găsesc
 

Îmi doresc foarte mult să te caut, dar nu mai am motive să te găsesc

Pentru a menține o relație sănătoasă, este esențial să știm să respectăm spațiul personal al celuilalt. Construirea unei vieți împreună este importantă, dar la fel este și menținerea propriei intimități.
Îmi doresc foarte mult să te caut, dar nu mai am motive să te găsesc

Ultima actualizare: 04 septembrie, 2021

Pentru a continua să avansăm într-o relație, afirmația „Vreau să te caut” trebuie să fie însoțită de motive, de iluzii care să dea putere acestei dorințe. Pentru că, deși amintirile sunt acolo, sentimentele sunt necesare pentru a recrea în continuare dragostea. Dar, dacă îmi doresc foarte mult să te caut, dar nu mai am motive să te găsesc?

Este vorba de a forma o echipă, de a promova creșterea personală a fiecăruia, precum și de a întări relația în sine. Acest efort reciproc va permite ambilor membri să câștige și nimeni nu va pierde.

Uneori, motivele care ne-au determinat să rămânem cu cineva par să dispară. Nu mai simțim această conexiune sau nu mai împărtășim ceea ce ne-a unit atât de mult. Rămânem cu dorința, dar nu cu argumente solide și reale…

Aș vrea din tot sufletul să te caut, dar nu mai am motive

Nu mai am motive să te caut

 

Iubirea ne prinde, ne târăște și adesea ne face să uităm de noi înșine pentru a ne hrăni doar cu acele emoții, cu acea pasiune care ne face să ne simțim atât de vii. Există multe motive pentru care vom aprecia pe cineva în acest fel. Cel mai sigur lucru este că merită, deoarece acea persoană ne arată afecțiune, sprijin și complicitate.

Cu toate acestea, nu este recomandat să pierdem din vedere atenția asupra noastră. Pentru a ne păstra propria bunăstare, este important ca relația de cuplu să ne permită să realizăm proiecte individuale, în timp ce construim și altele în comun.

În acest sens, a pune câteva întrebări este util pentru a cunoaște ce condiții caracterizează legătura pe care o menținem.

Am spațiu personal în ciuda faptului că sunt într-o relație?

Există două domenii care definesc în mare măsură legăturile emoționale sănătoase: sfera personală și cea care corespunde relației. Deși există oameni care cred că a forma un cuplu implică „a fi unul” în toate aspectele, realitatea este că fiecare este o entitate individuală cu nevoi și iluzii separate.

  • Unul dintre aspectele relevante atunci când evaluăm relația este posibilitatea ca fiecare membru să-i permită celuilalt să fie el însuși. Oferim partenerului posibilitatea de a se bucura de prieteni, hobby-uri și pasiuni?
  • Cuplurile stabilesc o legătură comună știind să investească, să acorde prioritate și să își unească forțele. Cuplul înseamnă „a fi doi” construind o viață în comun, respectând interesele, gusturile și spațiile personale.

Mai multe informații interesante: 5 motive pentru care nu-l mai iubești

Chiar vreau să te caut, dar comunicarea este empatică și constructivă?

Comunicarea înseamnă mai mult decât a vorbi sau a râde împreună. Mai presus de toate se ajunge la acorduri. Interacțiunea empatică și constructivă este vitală.

  • Dialogul ia în considerare cele două voci.
  • Gesturile de comunicare nonverbală transmit adesea mai multe informații decât mesajul exprimat direct.
  • De exemplu, în ciuda faptului că nu insultă, folosește un ton disprețuitor, provoacă rău celor care ascultă.

Cum este situația pe care o trăim? Vedem toate aceste aspecte? Încercăm să îmbunătățim modul în care ne „conectăm” cu partenerul nostru?

Avem grijă de relație în fiecare zi?

Fată care merge prin pădure

 

Într-o relație sănătoasă nu există loc pentru egoism sau „Pentru că așa am spus eu”. Nici astăzi te iubesc nu se potrivește, dar mâine uit de tine și prioritizez alte chestiuni sau alte persoane.

  • Pot exista angajamente și îngrijorări în afara relației, dar acest lucru nu înseamnă că relația ar trebui să fie în plan secund.
  • Dacă partenerul te respectă, are grijă de tine și îți permite să crești, ai numeroase motive pentru a depune eforturi pentru „a face fericit pe cine te face fericit”.

Când nu mai am motive

Dacă motivele pentru menținerea relației au dispărut, creșterea speranțelor false se va dovedi a fi o iluzie. A crede că totul se va schimba înseamnă a lăsa deciziile în mâinile destinului.

  • Uneori, ceea ce percepem sunt vise nerealizate. Ceva ce ne-am dorit și care nu s-a întâmplat. Sunt proiecte care fac rău și care, oricât le-am aștepta, nu se vor materializa. Nu în relația respectivă și nu cu acea persoană.
  • Dacă acționăm cu curaj, ne vom convinge că este posibil să mergem singuri înainte. Viața nu se oprește.

Fără îndoială, dorința ca această relație să fi prosperat va rămâne, dar nu și dorința de a continua. Putem deschide calea către noi oportunități.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.