Nu uiți niciodată o iubire, înveți să trăiești liniștit fără ea
 

Nu uiți niciodată o iubire, înveți să trăiești fără ea

Nu putem permite ca amintirea unei iubiri să ne împiedice să fim din nou fericiți. Trebuie să o asimilăm ca pe o învățătură care ne permite să ne maturizăm, să o depășim și să avansăm.
Nu uiți niciodată o iubire, înveți să trăiești fără ea

Ultima actualizare: 11 septembrie, 2021

Nici o iubire nu este la fel și nici nu iubim mereu în același mod. Fiecare relație pe care o avem de-a lungul vieții este unică și excepțională, chiar dacă sfârșitul ei este plin de tristețe și oarecare dezamăgire. Nu uiți niciodată o iubire, ci înveți să trăiești fără ea.

La sfârșitul unei relații, mulți speră că următoarea le va îndeplini toate așteptările. Cu toate acestea, a forma un cuplu înseamnă și construirea unei relații zi de zi, cu respectarea diferențelor. Iubirea este cea mai complexă emoție pe care o pot experimenta ființele umane. Impactul său asupra creierului este atât de intens, încât este imposibil să uităm orice relație din trecut.

Iubirea se trăiește; uneori se pierde, dar nu se uită niciodată: învățăm să trăim fără acea persoană care ne-a făcut fericiți.

Nu uiți niciodată o iubire

Nu uiți niciodată o iubire

Există iubiri care ne rănesc, care se schimbă și care ne fac să nu vrem să ne îndrăgostim din nou. Nu ar trebui să fie așa. Nu ar trebui să oferi cuiva atât de multă putere încât să închizi ușile fericirii tale.

Când ceva se termină, trebuie să trecem printr-un proces de durere necesar pentru a merge mai departe. Acest lucru este afirmat de Universitatea Națională Autonomă din Mexic. Relațiile trăite, fie ele pozitive sau negative, trebuie acceptate, depășite și integrate în ciclul de viață ca experiențe semnificative din care putem să învățăm.

Iubirea pe care am pierdut-o și care ne-a făcut fericiți

În primul rând, vom aborda relațiile semnificative care ne-au făcut fericiți la un moment dat în viață. Ar trebui să le vedem ca pe un cadou, chiar dacă sfârșitul este încărcat de tristețe.

  • Rămânem cu experiența trăită. Ne-a adus bucurie și fericirea a meritat. Prin urmare, este necesar să știm cum să închidem ușa respectivă fără regrete, fără amărăciune.
  • Încercați întotdeauna să vă amintiți partea bună a acelei iubiri. Dacă vă limitați doar acel final traumatic, durerea va cântări mai mult.
  • Oamenii își petrec o mare parte din viață gândindu-se la trecut. Aceasta este o mare greșeală.
  • La ce folosește concentrarea asupra durerii dacă au existat și momente de fericire? Zâmbiți!

Iubirea care ne-a rănit în trecut

Femeie care trece printr-o despărțire

 

Există iubiri care fac rău. Închiderea ușilor către noi iubiri doar pentru că cineva  ne-a rănit în trecut este ca și cum am refuza să ne apropiem de trandafiri pentru că ne-au înțepat.

  • Scopul în această viață este de a fi fericiți. Nu contează cum obținem această fericire. Nu refuzați noi oportunități doar pentru că ați avut o experiență neplăcută.
  • Iubirea care doare nu este uitată niciodată, dar o să doară mai puțin și veți învăța să trăiți cu o amintire care nu paralizează, care nu limitează.
  • Acceptați că în dragoste, ca și în viață, există oameni buni și oameni care nu sunt atât de pricepuți să-și deschidă inimile și să formeze un cuplu.
  • Nu personalizați durerea. Nu deveniți propriul dușman sau propria suferință. O relație din trecut este ieri și trebuie să învățați să eliminați emoțiile negative: resentimente, vinovăție, furie…
  • Urcați în continuare pe scara vieții. Iubirile sunt trăite cu intensitate. Când le pierdem, regretăm pentru o anumită perioadă de timp… Apoi, doar amintirea rămâne.

Acea amintire trebuie să fie pozitivă, ca o iubire care merita să fie trăită, ca o iubire din care am învățat. Totul este experiență, totul este viață trăită.

Iubirea este o aventură utilă atât timp cât este trăită într-un mod matur și conștient.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.