Ziua împotriva abuzului asupra copiilor: protejarea copiilor
Pe 25 aprilie se sărbătorește Ziua împotriva abuzului asupra copiilor. Este o zi care ar trebui să ajute la educarea oamenilor, astfel încât aceștia să ofere protecție copiilor care au nevoie de ea. Abuzul este atât fizic, cât și emoțional. Cuprinde și abandonul.
Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), un sfert din adulții din întreaga lume declară că au suferit abuzuri în copilărie. Amploarea problemei este imensă, deoarece trebuie abordată și violența implicită apărată de multe țări.
Ca exemplu, există națiuni în care fetele sunt obligate să se căsătorească și să devină un tip de marfă, în timp ce copilăria lor este complet distrusă. În plus, la fel ca alte tipuri de abuz, există practica abandonului și chiar a agresiunii pe care mulți copii și adolescenți o experimentează în școli.
Ziua împotriva abuzului asupra copiilor: gravitatea unei probleme care nu are încă soluție
Abuzul asupra copiilor include toate formele de vătămare sau neglijare comise de un adult față de un copil. Acest lucru poate duce la consecințe nocive asupra minorului.
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea McMaster , există 5 clasificări ale abuzului asupra copiilor: fizic, sexual, emoțional, neglijare și expunerea la conflicte conjugale.
Abuzul asupra copiilor este o problemă sensibilă. În fiecare zi, la televizor sau pe rețelele de socializare vedem știri despre abuzul asupra minorilor. Ca exemplu al celor de mai sus, există cazuri de copii care sunt înarmați pentru a participa la războaie, cum ar fi în Siria.
Dar, unul dintre cele mai șocante evenimente este cel al fetelor care sunt supuse traumelor pentru că așa dictează cultura și religia țării în care își au reședința.
Astfel de lucruri scapă de sub control. Uneori, colaborarea organizațiilor umanitare nu este suficientă. Toată lumea își dorește să poată face mai mult.
Descoperiți un caz șocant: Hope: un copil acuzat de vrăjitorie și abandonat
Abuzul este orice lucru care încalcă creșterea și integritatea fizică și emoțională a unui copil
Potrivit cercetărilor, 41.000 de copii cu vârsta sub 15 ani mor în fiecare an în urma crimelor. Cu toate acestea, potrivit instituțiilor umanitare, dramele ar putea fi mult mai numeroase deoarece, în multe cazuri, decesele sunt atribuite accidentelor, căderilor sau chiar sinuciderii.
Ratele de sinucidere în rândul copiilor sunt în creștere. Ne amintim, de exemplu, cazul lui Diego, un băiat care la vârsta de 12 ani a decis să-și ia viața pentru că nu mai suporta agresiunea pe care o trăia la școală.
O investigație efectuată în 2010 a arătat că problema sinuciderii la copii și adolescenți implică mai mulți factori care trebuie abordați la timp la diferite niveluri, cum ar fi familia și școala.
Abuzul asupra copiilor are loc în toate țările. Prin urmare, este important să fim receptivi la tot ceea ce vedem în jur.
Copiii trebuie ascultați atunci când vor să spună o poveste despre un coleg de clasă care îi atacă sau își bate joc de ei. De asemenea, ascultați și fiți atenți când vecinii țipă la copiii lor, deoarece nu este o simplă mustrare. Este o agresiune împotriva căreia puteți acționa.
Traume cauzate de abuzul asupra copiilor
Abuzul, agresivitatea, umilirea și abandonul creează urme în creierul copilului pe care le este greu să uite. Traumele din copilărie determină dezvoltarea emoțională deficitar a copilului. Stresul posttraumatic duce la neputință, frică și chiar comportamente agresive ca reacție la o amintire pe care nu știu să o înfrunte.
Trebuie să oferim resurse și sprijin tuturor acestor copii. Este necesar să le oferim, mai întâi, un mediu sigur, iar mai târziu este vital să le consolidăm stima de sine, astfel încât să se simtă iubiți, susținuți și apreciați.
În concluzie, toată lumea poate contribui împotriva abuzului asupra copiilor. Este suficient să fim atenți și sensibili la nevoile, integritatea fizică și integritatea emoțională pe care fiecare copil o merită.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- A. González; C.Wekerle (2015). Child Maltreatment (Canadá). https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123970459002329?via%3Dihub
- Cabra O.l; Infante D.C; Sossa F.N (2010). El suicidio y los factores de riesgo asociados en niños y adolescentes (Colombia). https://www.unisanitas.edu.co/Revista/18/suicidio.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.