10 obiceiuri pe care le au cuplurile fericite în fiecare zi
Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña
Cuplurile fericite sunt cele care reușesc să mențină esența, dragostea și obiceiurile bune, în ciuda faptului că trec prin dificultăți. Relațiile nu sunt niciodată ușoare și necesită mai mult decât iubire pentru a fi durabile. Iată 10 obiceiuri pe care le au cuplurile fericite!
Deși nu există o formulă magică pentru a păstra fericirea în cuplu, Mark Goulston, psihiatru, consultant și speaker internațional, a dezvăluit cele 10 obiceiuri benefice pe care le au cuplurile fericite și care ajută la consolidarea legăturilor sentimentale.
10 obiceiuri pe care le au cuplurile fericite
1. Merg la culcare în același timp
La începutul relației, acest obicei este foarte apreciat. Menținerea sa odată cu trecerea anilor este unul dintre pilonii necesari pentru întărirea relației și menținerea fericirii.
Goulston sugerează că dialogul și atingerea pielii contribuie la îmbunătățirea comunicării în cuplu și stimularea dorinței sexuale.
2. Au interese comune
Pe măsură ce partenerii se cunosc mai bine, își dau seama că este posibil să aibă puține interese comune. Aceasta nu înseamnă că nu sunt făcuți unul pentru celălalt; dimpotrivă, poate fi ocazia perfectă să înceapă să facă lucruri împreună.
Desigur, pentru ca relația să nu devină o dependență, este foarte important să-și respecte spațiile personale.
Citiți mai mult: Beneficiile gătitului în cuplu
3. Cuplurile fericite se țin de mână
Deși de multe ori nu este luată în considerare, prin atingerea mâinilor puteți stabili o conexiune unică. Contactul mâinilor produce senzații plăcute care ajută la păstrarea fericirii și a esenței cuplurilor.
Recomandarea lui Goulston este să vă țineți întotdeauna de mână.
4. Există încredere și iertare
Relația de cuplu poate fi afectată de dezacorduri, certuri, neînțelegeri, furie și toate acele lucruri care par să nu aibă soluție. Pentru a nu lăsa acest lucru să afecteze fericirea amândurora, este foarte important să învățați să dialogați și să controlați sentimentele negative înainte de a rosti cuvinte jignitoare sau de a face ceva ce nu vă doriți cu adevărat.
Recomandarea generală este să învățați să iertați și să aveți încredere unul în celălalt. Aceste două ingrediente stau la baza relațiilor de lungă durată.
5. Se concentrează pe calitățile partenerului
Evidențierea defectelor nu este sănătoasă și tot ceea ce face este să distrugă relația. Este foarte important să subliniem calitățile partenerului și să încercăm să le evidențiem ori de câte ori este posibil. Căutând numai lucrurile bune, relația va fi plină de energie pozitivă.
6. Se îmbrățișează
Puterea îmbrățișărilor este incredibilă. Potrivit expertului, „pielea simte mângâieri bune” (dragoste), „mângâieri rele” (abuz) și „nicio mângâiere” (neglijare) ”.
Evident, în cuplurile fericite predomină „mângâierile bune”, mai ales după o zi obositoare de muncă.
7. Își spun că se iubesc și se salută în fiecare dimineață
Pentru a începe ziua în cel mai bun mod și a cultiva valori precum răbdarea, respectul și afecțiunea, nimic nu este mai bun decât repetarea acestor două fraze în fiecare dimineață. Deși totul trebuie demonstrat cu fapte, puterea cuvântului întărește, încurajează și reînnoiește jurămintele.
8. Spun noapte bună
„Noapte bună” ajută la terminarea zilei în cel mai bun mod, arătând că vă doriți binele celuilalt în ciuda dificultăților, oboselii sau posibilelor probleme care au apărut în timpul zilei.
9. Sună în timpul zilei
Fără intenția de a efectua apeluri ca formă de „control”, expertul indică faptul că sunatul este un obicei care menține complicitatea și conexiunea atunci când partenerii nu se pot vedea fizic.
Recomandăm: Yoga pentru cupluri îți întărește relația
10. Arată dragostea în public
Cuplurile fericite își arată adesea dragostea atunci când sunt în public. Cuplurile tind să se țină de mână, să se sărute, să îmbrățișeze sau să arate că există o legătură foarte specială între parteneri.
Pe scurt, aceste obiceiuri pot defini ceea ce cuplurile fericite fac zilnic. Cu toate acestea, fiecare relație este diferită și, chiar dacă nu respectați toate aceste obiceiuri, vă puteți considera un cuplu fericit. Dacă credeți că există probleme în relația voastră, nu ezitați să consultați un terapeut de cupluri!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Comte-Sponville, A. (2015). El amor. Ni El Sexo Ni La Muerte. https://doi.org/10.1021/la1039442
- Klein, M. (1937). Amor, Culpa Y Reparación. Bibliotecas de Psicoanálisis Obras Completas de Melanie Klein. https://doi.org/10.1136/ard.2008.094508
- Andrade, A. G. (2015). El amor como problema sociológico. Acta Sociológica. https://doi.org/10.1016/j.acso.2015.05.002
-
Goulston, M., & Ullmen, J. (2013). Real influence: Persuade without pushing and gain without giving in. Amacom.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.