Yoga pentru cupluri îți întărește relația - Doza de Sănătate
 

Yoga pentru cupluri îți întărește relația

Invită-ți partenerul să faceți yoga în cuplu, deoarece este o experiență minunată care vă poate întări relația.
Yoga pentru cupluri îți întărește relația
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

A face yoga pentru cupluri este un mod diferit și distractiv de a profita de toate beneficiile acestei activități pentru corp și minte, contribuind în același timp la consolidarea și îmbunătățirea relației și împărtășind cu partenerul o experiență extraordinară. Pozițiile de yoga pentru cupluri necesită muncă în echipă și încredere reciprocă. Rezultatele depind de sprijinul pe care îl primești de la partener și invers.

Yoga pentru cupluri

1. Centrare și împământare din așezat

Yoga pentru cupluri este provocatoare
Sincronizarea respirației vă permite o conexiune mai profundă.

Multe sesiuni de yoga încep cu această poziție, pe care o poți face împreună cu partenerul. Stați spate în spate cu picioarele încrucișate (Sukhasana) sau cu tălpile pe coapse în poziția lotusului. Închideți ochii și concentrați-vă asupra respirației.

Puteți încerca să vă sincronizați inhalările și expirațiile pentru a începe pozițiile cu o conexiune mai bună.

2. Scaun răsturnat (Parivrtta Utkatasana)

Yoga pentru cupluri
În poziția Parivritta Sukhasana, trunchiul este întors într-o parte.

În aceeași poziție ca mai sus, întoarceți trunchiurile spre stânga până ajungeți la genunchiul drept al partenerului cu mâna stângă. Mâna ta dreaptă ar trebui să se sprijine pe genunchiul stâng. Mențineți poziția timp de mai multe respirații și apoi repetați pe cealaltă parte.

3. Întindere înainte și înapoi

Poziții de yoga
Trunchiul unui partener se întinde pe spatele celuilalt.

În aceeași poziție, spate în spate cu picioarele încrucișate, întindeți brațele în sus și țineți-vă de mâini. Înclinați-vă înainte din talie, trăgând partenerul în spate. Fă-o cu blândețe, astfel încât să nu-i faci rău partenerului.

4. Poziția copilului

Poziția copilului în pereche
Această poziție vă permite amândurora să vă întindeți spatele.

Așază-te în genunchi cu fesele sprijinite pe călcâie. Apoi, înclină-ți talia înainte cu brațele întinse până când pieptul este pe genunchi. Ulterior, partenerul se va întinde pe spatele persoanei aflate în poziția copilului. Această poziție vă permite amândurora să vă întindeți spatele.

5. Întinderea picioarelor și a taliei

Yoga pentru cupluri întărește relația
Este similară cu poziția copilului, dar cu picioarele întinse.

Această poziție este similară cu poziția copilului, dar menține picioarele întinse. Înclină-ți talia înainte până ajungi la degete cu mâinile. Partenerii se întind spate în spate.

6. Poziția bărcii (Navasana)

Poziția bărcii sau Navasana
Puteți face poziția bărcii cu picioarele în exteriorul sau în interiorul brațelor.

Așezați-vă față în față cu picioarele întinse, lipind tălpile picioarelor. Apoi, țineți-vă de mâini și începeți să ridicați picioarele împreună. Le puteți ține și în afara brațelor.

7. Poziție extinsă în sus (Urdhva Uttanasana)

Poziție de yoga pentru cupluri
Urdhva Uttanasana vă ajută să vă întindeți spatele.

Stând spate în spate, țineți-vă de mâini și înclinați-vă întregul corp înainte. Apoi, răsuciți-vă spatele înapoi, ca și cum ați avea de gând să vă atingeți capul. Acest exercițiu poate fi efectuat și stând față în față, ținându-vă de brațe și răsucind spatele înapoi.

8. Poziția scaunului (Utkatasana)

Poziția Utkatasana
Puteți extinde poziția de șezut la Utkatasana.

Stați față în față și țineți-vă de mâini. Încetul cu încetul, îndoiți genunchii până când vă aflați în poziția șezând, trăgându-vă partenerul. Puteți extinde această poziție la poziția Parivritta Utkatasana, ținându-vă de o mână (stânga – dreapta) și întinzând mâna liberă spre spate, rotind trunchiul.

9. Îndoire în față (Uttanasana)

Poziția Uttanasana
Poziția Uttanasana vă ajută să vă întindeți și să vă deschideți umerii.

Stați față în față cu brațele întinse, ținându-vă unul pe altul de umeri. Faceți pași mici înapoi, menținându-vă picioarele și spatele drept, astfel încât talia să se încline până când spatele este aliniat cu podeaua. Brațele trebuie să pună presiune pe umerii partenerului pentru a-i întinde.

Cu aceste simple poziții de yoga pentru cupluri, puteți începe să vă antrenați împreună. Suntem siguri că veți observa că aceste exerciții conferă relației voastre o nouă dimensiune!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Shannahoff-Khalsa, D. (2007). Kundalini Yoga Meditation: Techniques Specific for Psychiatric Disorders, Couples Therapy, and Personal Growth. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2007.0684
  • Darbandi, S., Darbandi, M., Khorshid, H. R. K., & Sadeghi, M. R. (2018). Yoga can improve assisted reproduction technology outcomes in couples with infertility. Alternative Therapies in Health and Medicine.
  • Mousavi, N., B., B., & A., A. (2017). Effect of therapeutic yoga in reducing anxiety and depressive symptoms and improving quality of life in infertile women waiting for IVF. International Journal of Reproductive BioMedicine.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.