Practică yoga cu partenerul tău! - Doza de Sănătate
 

Practică yoga cu partenerul tău!

Yoga nu oferă beneficii doar la nivel individual. De fapt, practicarea de yoga împreună cu partenerul vă va aduce amândurora beneficii atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic!
Practică yoga cu partenerul tău!
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Te-ai gândit vreodată să practici yoga cu partenerul tău? Pentru cei care nu știu încă ce este yoga, aceasta este o practică de calmare și tonifiere indiană, excelentă pentru a scăpa de stres. Îți poate îmbunătăți sănătatea atât la nivel fizic, cât și la nivel mintal. În cele ce urmează, vom discuta despre beneficiile pe care yoga vi le oferă amândurora.

Avantajele practicării de yoga împreună cu partenerul sunt numeroase. Este o activitate minunată pe care o puteți face împreună, care impune un anumit grad de disciplină.

Practică yoga cu partenerul tău!

Trăim într-o perioadă de stres constant și rareori avem timp pentru noi înșine. Acesta este motivul pentru care, de multe ori, nu avem timp nici măcar pentru a ne îngriji relațiile romantice. Prin urmare, acumulăm stres, iar acest lucru ne poate deteriora relația.

Este minunat să faci ceva pozitiv alături partenerul tău, deoarece obții aceleași beneficii pe care le-ai obține la nivel individual, dar împreună. În acest sens, yoga poate fi practica ideală pentru amândoi. De fapt, este o disciplină care îmbunătățește bunăstarea mintală și fizică.

Iată doar câteva dintre beneficiile practicării de yoga:

  • Ajută la îmbunătățirea sănătății mintale și la îmbunătățirea capacității de concentrare. Oferă relaxare și pace interioară.
  • Oferă multe beneficii fizice, deoarece ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Oferă flexibilitate, forță și rezistență.

De asemenea, practicarea de yoga cu partenerul vă poate consolida relația în multe feluri.

Beneficiile practicării de yoga împreună cu partenerul

1. Stimulează încrederea și lucrul în echipă

Yoga cu partenerul
Făcând yoga în cuplu, vă veți concentra pe poziții și veți lucra în echipă.

De fiecare dată când faceți o poziție de yoga, va trebui să vă susțineți reciproc. Prin urmare, a ajunge în poziția corectă necesită muncă în echipă. Aceasta este una dintre modalitățile în care yoga în cuplu vă va ajuta să vă completați reciproc. De asemenea, va trebui să ai încredere că partenerul tău își va îndeplini sarcinile. În cele din urmă, veți atinge același obiectiv.

Yoga în cuplu se traduce, desigur, printr-un exercițiu de încredere reciprocă și siguranță care vă poate consolida relația.

De asemenea, atunci când faceți yoga împreună, puteți lăsa deoparte conflictele și animozitățile. Veți fi o echipă care lucrează împreună pentru același obiectiv. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă relaxați, să vă concentrați, să empatizați și să lăsați orice supărare în urmă pentru a vă atinge obiectivul.

2. Îmbunătățește comunicarea non-verbală

Înțelegerea reciprocă este esențială atunci când faceți yoga în cuplu. La urma urmei, trebuie să existe comunicare și înțelegere pentru a face acest lucru. În acest sens, yoga vă va ajuta să vă dezvoltați sau să vă îmbunătățiți comunicarea non-verbală.

De fapt, comunicarea non-verbală este esențială pentru a putea practica în mod corect această disciplină. Acest element va avea un impact pozitiv asupra vieții voastre împreună.

3. Stimulează apropierea între parteneri

Cuplu care practică yoga împreună
Tehnicile de yoga promovează comunicarea și contactul fizic.

Starea de relaxare pe care o veți obține amândoi la toate nivelurile în timpul sesiunii de yoga vă va ajuta să consolidați legătura romantică dintre voi. Veți fi calmi și senini după sesiunea de yoga și veți avea mai multă empatie reciprocă.

Atingerea stării de relaxare împreună vă va face să vă simțiți mai apropiați unul de celălalt. Este o stare de relaxare mintală și fizică, care este ideală pentru a vă consolida relația amoroasă.

4. Încurajează contactul fizic

Cu toții avem nevoie de contact fizic cu oamenii pe care îi iubim. Iată de ce yoga este o disciplină ideală pentru cupluri. Contactul fizic este foarte plăcut atunci când vă aflați amândoi într-o stare de relaxare specială.

De asemenea, acest contact se bazează pe cooperarea non-verbală necesară pentru a atinge diversele poziții de yoga. Acest contact vă va ajuta pe amândoi să vă înțelegeți propriul corp, dar și corpul celuilalt. Prin urmare, vă veți conecta și la nivel fizic.

Ce mai aștepți?

Acestea sunt doar patru dintre numeroasele beneficii pe care practicarea de yoga împreună cu partenerul le poate aduce relației voastre. Atunci când există beneficii la nivel individual, ele se traduc și în modul în care te relaționezi cu cei din jur.

De asemenea, yoga este o disciplină care nu are limite. Prin urmare, oricine o poate practica. Nu contează ce vârstă ai sau dacă ești în formă sau nu. Orice cuplu poate beneficia de aceasta și își poate consolida relația (și corpul)!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ross, A., Friedmann, E., Bevans, M., & Thomas, S. (2013). National survey of yoga practitioners: Mental and physical health benefits. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2013.04.001
  • Ross, A., & Thomas, S. (2010). The Health Benefits of Yoga and Exercise: A Review of Comparison Studies. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2009.0044
  • Smith, C., Hancock, H., Blake-Mortimer, J., & Eckert, K. (2007). A randomised comparative trial of yoga and relaxation to reduce stress and anxiety. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2006.05.001
  • Büssing, A., Michalsen, A., Khalsa, S. B. S., Telles, S., & Sherman, K. J. (2012). Effects of yoga on mental and physical health: A short summary of reviews. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/165410
  • Jayasinghe, S. R. (2004). Yoga in cardiac health (A Review). European Journal of Cardiovascular Prevention & Rehabilitation. https://doi.org/10.1097/00149831-200410000-00002

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.