Care este cel mai bun mod de a practica yoga?

4 august 2019
Pentru a te bucura din plin de beneficiile oferite de practicarea yoga, cel mai bine este să o incluzi în rutina ta zilnică și să petreci suficient timp făcând acest lucru.

Yoga este o disciplină antică cu originile în India. Scopul său este de a te ajuta să-ți găsești echilibrul și fericirea. Practicile yoga te ajută să te relaxezi și să meditezi pentru a te conecta cu sinele tău interior. Dar care este cel mai bun mod de a practica yoga? Când este cel mai bine să faci acest lucru?

În acest articol, te invităm să descoperi toate detaliile despre această tehnică, astfel încât să poți profita din de ea fie că o practici în grup sau individual. Lasă-te sedus de practica yoga, care a devenit un stil de viață pentru persoanele care vor să arate și să se simtă mai bine.

Care este cel mai bun mod de a practica yoga?

Mod de a practica yoga dimineața

Nu există reguli stricte când vine vorba de practicarea de yoga. Dezvoltarea acestei discipline este una individualizată. Având în vedere că scopul său este de a găsi un echilibru între minte, trup și suflet, este foarte dificil să setezi limite.

Yoga este de obicei un drum lung care duce la schimbarea stilului de viață. Prin urmare, în funcție de fiecare situație în particular, ideal este să practici yoga de mai multe ori pe săptămână. Mulți oameni aleg să practice ședințe de 20 până la 30 de minute, de trei ori pe săptămână. Însă totul depinde de fiecare om în parte și de îndatoririle sale (obligații de serviciu, angajamente de familie, etc.).

Citește mai mult:

6 beneficii psihologice ale practicii yoga

Când este cel mai bine să practici yoga?

Mulți oameni aleg să practice yoga dimineața, înainte de a-și începe ziua plină de activități și obligații. Yoga ajută la energizarea minții și a corpului în cel mai bun mod posibil prin intermediul relaxării, al meditației și al practicării diferitelor poziții antrenante.

Deși practicarea de yoga la prima oră a dimineții implică anumite sacrificii, cum ar fi să te trezești mai devreme, merită să faci acest lucru deoarece îți oferă o doză generoasă de energie.

De asemenea, și practicarea de yoga la finalul zilei este destul de des întâlnită. Aceasta îți va permite să îți calmezi mintea și corpul și să te deconectezi de la ritmul accelerat al zilei care tocmai s-a încheiat. Mulțumită practicii yoga, mulți oameni au scăpat de insomnie, stres și anxietate.

Yoga la orice oră

Femeie care practică yoga

Unul dintre cele mai mari beneficii ale practicilor de meditație și relaxare oferite de yoga este încetarea să-ți mai folosești mintea timp de câteva minute. O minte calmă, liniștită și care și-a găsit pacea va genera gânduri mult mai lucide, coerente și mature. Atunci când mintea ta este copleșită de probleme, îți va fi mult mai greu să fii productiv/ă.

Yoga ajută la oprirea tuturor acelor dialoguri mintale care îți răpesc toată energia. Cel mai bun mod a practica yoga este să îți golești mintea de orice și să te concentrezi pe bunăstarea trupului. În acest mod, te vei conecta cu sinele tău interior și îți vei putea auzi chiar și bătăile inimii.

Abordează lucrurile treptat

Nu trebuie să aștepți rezultate notabile după numai câteva zile de practicat yoga. Beneficiile fizice, precum cele menționate mai jos, apar după mai mult timp:

  • Sănătate cardiovasculară îmbunătățită
  • Elasticitate sporită
  • Tonifiere a mușchilor
  • Îmbunătățirea funcționării sistemului nervos
  • Arderea caloriilor
  • Sănătate articulară mai bună

Prin urmare, este recomandat să adopți o atitudine răbdătoare și calmă atunci când vine vorba de a practica yoga. Cel mai bine este să o consideri un stil de viață și să o incluzi în activitățile tale zilnice.

Descoperă mai mult:

Durerile de spate tratate cu 4 poziții de yoga

Poziție de yoga cu mâinile la spate

Bea apă oricând alegi să practici yoga

Deși yoga pare a fi un exercițiu simplu ce necesită puțin efort fizic, nu este deloc așa. În funcție de stilul de yoga pe care alegi să-l practici, corpul va arde calorii și, implicit, grăsime.

De aceea, este foarte important să te hidratezi în mod corespunzător, bând 2 litri de apă în fiecare zi, mai ales în timp ce practici yoga. În acest fel, țesuturile și organele tale vor funcționa mai bine, iar tu vei evita problemele care pot apărea pe fondul unei hidratări insuficiente.

Disciplina yoga este considerată a fi și un mod excelent de a-ți curăța corpul. Prin urmare, consumul sporit de apă te va ajuta să scapi de toxinele nedorite din corp. Dacă alegi să faci yoga dimineața, această practică îți va activa organismul. Dacă o practici seara, va fi un aliat de nădejde în detoxificarea corpului.