4 remedii naturale pentru sinuzită
Sinuzita este o boală cauzată de o infecție a căilor respiratorii superioare. De fapt, provoacă inflamația sinusurilor paranazale. Durerea și disconfortul pe care le provoacă fac necesară căutarea unor alternative naturale pentru ameliorarea inflamației sinusurilor, pentru a completa tratamentele obișnuite. În acest articol, îți vom prezenta 4 remedii naturale pentru sinuzită.
Îți vom prezenta câteva remedii pentru ameliorarea inflamației sinusurilor, dar trebuie să te adresezi medicului dacă simptomele tale nu dispar. Această boală se poate agrava și poate duce la probleme mai mari.
4 remedii naturale pentru sinuzită
Această infecție a tractului respirator poate fi acută, cronică sau recurentă. Se manifestă prin tuse (în principal noaptea) și febră atunci când durează mai mult de 5 zile. În plus, poate provoca hipertrofie la nivelul mucoasei nazale la copii.
Din toate aceste motive, aplicarea unui tratament adecvat cât mai curând posibil va asigura un control adecvat al simptomelor și va evita complicațiile. Pe lângă recomandările medicale, aceste remedii îți vor permite să sporești efectele tratamentului.
Îți recomandăm:
1. Inhalarea vaporilor
Inhalarea vaporilor pentru ameliorarea sinuzitei este un remediu eficient. Poți folosi și ierburi, cum ar fi menta sau mușețelul, conform recomandărilor mai multor studii.
Acest remediu deschide sinusurile, curățându-le. De asemenea, ameliorează durerea cauzată de inflamație și facilitează expulzarea mucusului care te împiedică să respiri. Pentru a face inhalații, respectă acești pași:
- Fierbe apă și oprește focul imediat ce clocotește.
- Adaugă mușețel sau altă plantă la alegere și lasă la infuzat.
- Acoperă-ți capul cu un prosop și stai cu fața deasupra vasului la o distanță sigură pentru a evita arsurile.
- Inspiră aburul câteva minute.
2. Soluții saline
Soluțiile saline sunt remedii naturale pentru sinuzită și oferă o ușurare imediată a disconfortului. Utilizarea lor implică introducerea unei soluții saline în nări. Ajută la dizolvarea mucusului acumulat în sinusurile paranazale și expulzarea acestuia într-un mod mai eficient.
De asemenea, acest remediu previne formarea de cruste și reduce durerea. Recomandarea este să aplici acest tip de remediu de cel mult trei ori pe zi: dimineața, după-amiaza și seara. După aplicare, lasă remediul să-și facă treaba timp de câteva secunde și apoi suflă-ți nasul pentru a expulza mucusul.
3. Comprese cu apă caldă
Apa caldă are o proprietate fundamentală. Promovează fluxul de sânge în orice zonă în care aplici o compresă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să înmoi o compresă în apă caldă și să o aplici cel puțin 5 minute în zona nasului.
Această soluție pentru ameliorarea inflamației sinusurilor va reduce simptomele deranjante. Utilizarea acestor tipuri de comprese te va face să te simți mult mai bine dacă suferi de dureri de cap. Recomandarea este să faci acest lucru de mai multe ori pe zi pentru mai multă eficiență.
- Fierbe apa.
- Pune mușețel în oală dacă dorești.
- Înmoaie o compresă în ea.
- Pune compresa pe zona afectată timp de aproximativ 15 minute.
Citește și:
4. Elimină anumite alimente
Este posibil să nu știi, dar anumite alimente duc la apariția mucusului, ceea ce este contraproductiv atunci când ai sinuzită. Prin urmare, este important să-ți schimbi dieta în aceste zile pentru a te simți mai bine.
De exemplu, știai că laptele de vacă nu este bun pentru cei care suferă de sinuzită? Mai ales pentru copii. Deci, trebuie să elimini lactatele cât timp există simptome.
Sperăm că aceste remedii naturale pentru sinuzită te vor face să te simți mai bine. De asemenea, trebuie să urmezi întotdeauna sfatul medicului. Ocazional, acesta îți poate prescrie medicamente specifice pentru a ține sub control simptomele.
Ai suferit vreodată de sinuzită?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Albañil Ballesteros, M. R., Calvo, C., Hernando Helguero, P., Martínez Campos, L., & Domínguez Aurrecoechea, B.. (2014). Diagnóstico y manejo de la sinusitis: actitudes de los pediatras. Pediatría Atención Primaria, 16(61), 23-33.
- Martínez Campos, L., Albañil Ballesteros, R., Flor Bru, J. de la, Piñeiro Pérez, R., Cervera, J., Baquero Artigao, F., Alfayate Miguélez, S., Moraga Llop, F., Cilleruelo Ortega, M. J., & Calvo Rey, C.. (2013). Documento de consenso sobre etiología, diagnóstico y tratamiento de la sinusitis. Pediatría Atención Primaria, 15(59), 203-218.
- Martínez Rubio, A.. (2015). Leche de vaca. Consumo en la infancia: controversias y evidencias. Pediatría Atención Primaria, 17(Supl. 24), 25-29. Recuperado en 15 de marzo de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1139-76322015000200004&lng=es&tlng=es.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.