5 remedii naturale pentru mâncărime
Dacă te mănâncă pielea, este important să eviți scărpinatul cu unghiile. Deși această acțiune poate oferi o ameliorare pe moment, uneori prelungește durata simptomului sau lezează tegumentul. Ce trebuie făcut pentru a ameliora mâncărimea? Folosește remedii naturale pentru mâncărime!
În primul rând, trebuie să descoperi cauza posibilă a mâncărimii, preferabil consultând medicul. Specialistul are cunoștințele necesare pentru a determina dacă este vorba de o alergie sau dacă mâncărimea este simptomul de bază al unei anumite boli. Ulterior, medicul îți va prescrie cel mai bun tratament.
Poți încerca câteva remedii naturale ale căror proprietăți reglează pH-ul pielii și reduc disconfortul. Mai jos, îți împărtășim 5 remedii naturale eficiente în ameliorarea mâncărimii. Nu ezita să le încerci ori de câte ori suferi de acest simptom deranjant!
Citește mai mult:
5 remedii naturale pentru mâncărime
Mâncărimea este o senzație iritantă și enervantă care poate fi însoțită de uscăciune, roșeață și inflamație, printre alte simptome.
Cele mai frecvente cauze ale mâncărimii sunt mușcăturile de insecte și alergiile. Cu toate acestea, mâncărimea poate apărea și din cauza intoleranțelor alimentare, infecțiilor fungice, bolilor renale, contactului cu substanțe chimice și altor factori.
În prezent, produsele topice pot ajuta la accelerarea vindecării, acționând aproape imediat. Însă poți utiliza și câteva soluții naturale și ieftine. Vrei să știi care sunt acestea?
1. Făină de ovăz coloidală
Făina de ovăz coloidală nu este cea pe care oamenii o servesc la micul dejun. Acest produs constă în făină de ovăz care a fost măcinată într-o pulbere foarte fină pentru utilizare în remedii naturale, săpunuri și creme pentru corp, printre altele. Potrivit unui studiu efectuat în 2012, făina de ovăz coloidală combate mâncărimea și ameliorează aspectul pielii uscate.
Cum se folosește
- În primul rând, ar trebui să știi că o poți găsi în farmacii sau în anumite magazine de produse cosmetice.
- Odată ce ai cumpărat produsul, pune-l în cadă și stai în apă timp de 20 de minute.
- Acest remediu natural ar trebui să fie suficient pentru a calma mâncărimea. Cu toate acestea, dacă simptomul persistă, poți repeta procedeul de două ori pe zi.
2. Aloe vera
Faimoasă pentru aplicațiile sale dermatologice, aloe vera conține compuși calmanți care scad semnificativ mâncărimea. De asemenea, hidratează profund țesuturile și controlează simptome precum roșeața, descuamarea și arsura.
Cum se folosește
- În primul rând, extrage o cantitate generoasă de gel de aloe vera din frunzele plantei.
- Apoi, freacă produsul peste zonele afectate.
- Repetă procedeul de două ori pe zi până când simptomul dispare.
3. Busuioc
Deși această plantă este populară pentru aplicațiile sale culinare, este important să știm că are utilizări interesante în medicina naturistă. Datorită conținutului său de eugenol, busuiocul reduce iritația și ajută la ameliorarea mâncărimilor.
Cum se folosește
- În primul rând, ia câteva linguri de frunze de busuioc uscate și pune-le într-o oală cu apă.
- Fierbe totul timp de 5 minute la foc mic.
- Apoi, lasă lichidul să stea până când devine călduț sau chiar rece.
- Aplică preparatul pe zonele cu mâncărime cu o dischetă de bumbac.
- Repetă utilizarea de până la trei ori pe zi, dacă crezi că este necesar.
Descoperă mai mult:
4. Oțet de mere
Timp de sute de ani, oțetul de mere a fost un aliat în accelerarea ameliorării multor probleme ale pielii. Datorită conținutului său de acid acetic și compuși antioxidanți, oțetul de mere reglează nivelul pH-ului și reduce disconfortul, cum ar cel produs de înțepături și arsuri.
De fapt, este una dintre cele mai bune soluții atunci când mâncărimea este cauzată de înțepături sau arsuri. Acest lucru se datorează faptului că reduce inflamația și produce un sentiment rapid de ușurare. În plus, este un dezinfectant natural ce reduce riscul de posibile infecții atunci când îți deteriorezi pielea din cauza scărpinatului.
Cum se folosește
- Pentru început, amestecă părți egale de oțet de mere bio cu apă.
- Apoi, înmoaie o dischetă de bumbac în preparat și aplică pe zona afectată.
- Opțional, poți turna oțetul în apa din cadă și poți face o baie de 20 de minute.
- Repetă tratamentul dacă consideri necesar.
5. Hamamelis
Hamamelisul conține substanțe cunoscute sub numele de taninuri, care acționează ca agenți astringenți atunci când sunt aplicate local. Grație acestui fapt, loțiunea sau crema cu hamamelis poate ameliora mâncărimea, reducând iritația și roșeața.
Cum se folosește
- Cumpără loțiune cu hamamelis din farmacie sau fierbe acasă planta uscată în apă.
- Ulterior, aplică produsul pe zonele afectate și lasă-l să acționeze fără clătire.
- Dacă simptomul persistă, repetă procedeul de două ori pe zi.
Îți scarpini și zgârii pielea când simți mâncărime? Evită să faci acest lucru de acum înainte! În schimb, încearcă aceste remedii naturale pentru mâncărime!
S-ar putea să te intereseze...