5 rețete de smoothie cu conopidă - Doza de Sănătate
 

5 rețete de smoothie cu conopidă

Smoothie-urile cu conopidă conțin compuși antioxidanți care oferă multe beneficii organismului. Nu le-ai încercat încă? În acest articol, îți vom împărtăși 5 moduri de a le prepara.
5 rețete de smoothie cu conopidă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Conopida este o legumă cruciferă cu multe beneficii pentru sănătate. Conține compuși antioxidanți, vitamine, minerale și fibre alimentare. Este versatilă și o poți include în dietă într-o mare varietate de moduri. Vrei să înveți cum să prepari 5 rețete de smoothie cu conopidă?

Deși există multe rețete pentru a te bucura de această legumă, prepararea de smoothie-uri este un mod simplu și sănătos de a-ți crește aportul de conopidă. În plus, atunci când o combini cu alte ingrediente sănătoase, este mai ușor de mâncat, deoarece aroma devine mult mai plăcută.

Proprietățile nutriționale ale conopidei

Înainte de a învăța cum să prepari smoothie-uri cu conopidă, îți vom oferi o scurtă descriere a proprietăților sale nutriționale. Ceva ce mulți oameni nu știu este faptul că aceasta este una dintre cele mai sănătoase legume. Conopida are un conținut foarte scăzut de calorii, dar o concentrație mare de vitamine, minerale și fibre.

Să analizăm detaliile: O cană de conopidă crudă (128 g) oferă:

  • 25 de calorii
  • 3 grame de fibre
  • Vitamina C: 77% din doza zilnică recomandată (DZR)
  • Vitamina B6: 11% din DZR
  • Folat: 14% din DZR
  • Vitamina K: 20% din DZR
  • Acid pantotenic (vitamina B5): 7% din DZR
  • Potasiu: 9% din DZR
  • Mangan: 8% din DZR
  • Magneziu: 4% din DZR
  • Fosfor: 4% din DZR

5 rețete de smoothie cu conopidă

Aceste rețete pentru sunt perfecte pentru a te bucura de beneficiile conopidei. Fiecare smoothie este preparat cu o mulțime de alte ingrediente care sunt pline de substanțe nutritive esențiale, ce îți vor oferi energie și îți vor susține sănătatea fizică și mintală. Nu le rata!

1. Smoothie de conopidă și morcov

Smoothie cu conopidă și morcovi
Prin includerea morcovilor, am îmbunătățit conținutul de antioxidanți și i-am conferit băuturii o valoare nutrițională mai mare.

Combinarea conopidei și a morcovului îți permite să savurezi o băutură delicioasă, cu conținut scăzut de calorii și plină de antioxidanți. Proprietățile sale îți protejează celulele împotriva stresului oxidativ și îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.

Ingrediente

  • 1/2 conopidă
  • 2 morcovi
  • 1 cană de apă (200 ml)

Mod de preparare

  • Pentru început, taie conopida și pune-o în blender.
  • Apoi, stoarce sucul din cei doi morcovi și adăugă-l peste conopidă.
  • Adaugă o cană de apă și amestecă timp de câteva secunde.
  • În cele din urmă, pune smoothie-ul într-un pahar cu gheață și savurează-l!

2. Smoothie de conopidă, căpșuni și banane

Un smoothie cu conopidă, căpșuni și banane este o opțiune excelentă pentru a-ți începe ziua plin de energie! Din acest motiv, îți sugerăm să-l consumi la micul dejun sau să îl savurezi ca gustare între această masă și cea de prânz. Este foarte sățios și te va ajuta să-ți ții anxietatea sub control.

Ingrediente

  • 1 floare de conopidă
  • 5 căpșuni
  • 1 banană
  • 1 pahar de lapte vegetal (200 ml)
  • 2 linguri de ovăz

Mod de preparare

  • Mai întâi, toacă conopida, căpșunile și banana.
  • Apoi, pune totul în blender și amestecă cu laptele vegetal și ovăzul.
  • Amestecă totul bine și bea imediat.

3. Smoothie de conopidă și afine

Smoothie cu conopidă și afine
Combinat cu afine, acest smoothie are multe proprietăți benefice pentru organism.

Vrei să-ți îmbunătățești sănătatea cardiovasculară și cognitivă? Ai probleme cu glicemia? Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, încearcă acest smoothie de conopidă și afine. Conținutul său ridicat de antioxidanți ajută la controlul problemelor precum colesterolul ridicat, hipertensiunea și hiperglicemia.

Ingrediente

  • 1 clementină decojită
  • 1/2 conopidă
  • 1/2 cană de afine sălbatice (100g)
  • Iaurt natural (125 ml)
  • 1 lingură de unt de arahide

Mod de preparare

  • Mai întâi, pune toate ingredientele în blender și amestecă până obții o băutură fără cocoloașe.
  • Toarnă smoothie-ul într-un pahar și bea imediat.

4. Smoothie de conopidă și mere

Cu ajutorul acestui delicios smoothie de conopidă și mere, vei putea începe ziua plin de energie și vigoare. Conținutul său ridicat de nutrienți activează metabolismul și, în același timp, îți protejează sănătatea cardiovasculară. Printre alte beneficii, este un supliment extraordinar în orice cură de slăbire, deoarece te face să te simți sătul mai mult timp.

Ingrediente

Mod de preparare

  • Mai întâi, taie conopida și merele.
  • Apoi, pune-le în blender cu kale și apa.
  • Amestecă timp de câteva minute până când obții o băutură omogenă.
  • În cele din urmă, toarnă amestecul într-un pahar cu gheață și savurează smoothie-ul!

5. Smoothie de conopidă și turmeric

Smoothie cu conopidă și turmeric
Dacă vrei să obții un efect antiinflamator, adaugă curcuma în smoothie-uri.

Smoothie-ul de conopidă și curcuma este o băutură delicioasă cu proprietăți antiinflamatoare, pe care o poți folosi pentru a susține tratamentele pentru anumite dureri. Consumul acestui smoothie are efecte pozitive asupra tratamentelor pentru artrită, problemelor de retenție a lichidelor și durerilor de tip tensional.

Ingrediente

  • 1/2 conopidă
  • 2 morcovi
  • 3 frunze de spanac
  • 1/2 măr verde
  • 1 linguriță de turmeric măcinat (5 g)
  • 1/2 cană de apă (125 ml)

Mod de preparare

  • Mai întâi, spală bine toate ingredientele și pune-le în blender.
  • Apoi, amestecă-le cu o jumătate de cană de apă.
  • Odată ce ai obținut un amestec omogen, servește-l.
  • Dacă vrei să consumi o băutură mai răcoritoare, adăugă niște gheață.

Vrei să încerci aceste băuturi sănătoase cu conopidă? După cum poți vedea, sunt foarte hrănitoare și te pot ajuta să te simți mai bine. Alege-o pe cea care îți place cel mai mult și include-o în dieta obișnuită.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hong, K. B., Hong, S.-Y., Joung, E. Y., Kim, B. H., Bae, S.-H., Park, Y., & Suh, H. J. (2015). Hypocholesterolemic effects of the cauliflower culinary-medicinal mushroom, sparassis crispa (Higher basidiomycetes), in diet-induced hypercholesterolemic rats. International Journal of Medicinal Mushrooms. https://doi.org/10.1615/IntJMedMushrooms.v17.i10.60
  • Ahmed, F. A., & Ali, R. F. M. (2013). Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Fresh and Processed White Cauliflower. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2013/367819
  • Hanif, R., Iqbal, Z., Iqbal, M., & Rasheed, M. (2006). Use of vegetables as nutritional food: role in human health. Journal of Agricultural and Biological Science.
  • Köksal, E., & Gülçin, I. (2008). Antioxidant activity of cauliflower (Brassica oleracea L.). Turkish Journal of Agriculture and Forestry. https://doi.org/10.3906/tar-0707-46

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.