5 sfaturi pentru a călători cu avionul pe care ar trebui să le cunoașteți
Deși pentru mulți oameni călătoria cu avionul este o activitate de rutină, realitatea este că, pentru cei care urmează să urce pentru prima dată într-o aeronavă, este o adevărată aventură. De aceea, vrem să vă împărtășim câteva sfaturi pentru a călători cu avionul fără stres.
Călătoria începe cu pregătirea bagajelor și continuă cu sosirea la aeroport, îmbarcarea și sosirea la destinație. Luați în considerare aceste recomandări și bucurați-vă de experiență!
5 sfaturi pentru a călători cu avionul
A fi anxios și nesigur atunci când faci ceva pentru prima dată este logic și natural. Nu trebuie să vă fie rușine. Odată ce ați terminat călătoria, vă veți da seama că a fost o experiență minunată.
Vă invităm să citiți câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru prima călătorie cu avionul. Examinați-le și alungați frica!
1. Pregătirea bagajelor
După cum am menționat deja, călătoria cu avionul începe să se concretizeze din momentul în care pregătiți bagajele. După cum știți, există limite în ceea ce privește greutatea maximă și măsurătorile bagajelor permise atât în cala avionului, cât și în interior.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați care sunt reglementările actuale ale companiei aeriene. Este important să respecți greutatea pentru că, în caz contrar, veți plăti penalități.
În linii mari, acestea sunt măsurile mai mult sau mai puțin standard folosite de diferitele companii aeriene. În afară de asta, idealul este să călătoriți cu bagaje puține din motive practice:
- Bagaj de mână: greutatea poate varia între 5 și 10 kilograme, în timp ce dimensiunile sunt de 55 x 35 x 25 centimetri. Bagajul plasat în dulapul de deasupra scaunului. Nu sunt permise obiecte ascuțite sau spray-uri.
- Bagaj de cală: greutatea permisă fără a plăti o suprataxă variază între 19 și 23 de kilograme.
Citiți mai mult: Recomandări pentru călătorii lungi
2. Check-in
Această procedură se efectuează cu câteva zile înainte și este momentul în care informați compania despre bagajele pe care le transportați. Alegeți locul și imprimați cardul de îmbarcare. Check-in-ul e face pe site-ul companiei, așa că atunci când ajungeți la aeroport veți evita cozile.
Dacă vreți să faceți check-in la aeroport, nu este nicio problemă. Trebui să ajungeți mai devreme pentru orice eveniment neprevăzut.
În ceea ce privește scaunul, totul va depinde de nevoile și preferințele voastre. De exemplu, dacă vreți să fiți departe de restul pasagerilor, alegeți coada avionului. Dacă zborul nu este complet rezervat, aceste locuri nu sunt niciodată prima alegere.
Scaunele la fereastră sunt preferatele celor care doresc să se relaxeze și să se bucure de priveliște. Vă sugerăm să vă grăbiți să le alegeți pentru că sunt primele care se vând.
3. Sosirea la aeroport
Trebuie sa fiți la aeroport cu o oră înainte pentru zborurile interne și cu două ore înainte pentru cele internaționale. Cu toate acestea, recomandarea noastră este să vă acordați suficient timp.
4. Documente
Documentele, pașaportul, viza, check-in-ul și toate actele de care aveți nevoie trebuie să fie pregătite. Este un aspect foarte important. Dacă călătoriți cu animale de companie sau copii sau sunteți însărcinate, trebuie să aveți documentația specială.
5. Zona de îmbarcare
Odată ce ați trecut de controlul de securitate și ați ajuns în zona de îmbarcare, nu mai puteți părăsi această cameră. Trebuie să vă luați rămas bun de la familie înainte de a ajunge aici.
Un alt sfat important atunci când călătoriți cu avionul este să identificați poarta de îmbarcare. În general, este trecută pe documentul de îmbarcare,.
Deși la prima vedere nu pare un inconvenient, în aeroporturile prea mari poarta de îmbarcare ar putea fi departe de locația actuală.
Frica de a călători cu avionul?
Avionul este cel mai sigur mijloc de transport care există. Cu toate acestea, este normal ca mulți oameni să simtă frică în timpul zborului, atât la decolare, cât și în timpul turbulențelor. Important este să nu aveți gânduri fataliste. Vor genera mai multă anxietate și nervozitate.
Frica naturală de o situație nouă nu este același lucru cu o fobie de a călători cu avionul, care este o patologie ce necesită asistență de specialitate.
Vă puteți concentra pe activitățile pe care le veți face când veți ajunge la destinație. Țineți-vă mintea ocupată. În acest sens, luați cu voi filme, cărți, reviste sau jocuri pe dispozitivele mobile.
Dacă trebuie să opriți electronicele, luați cu voi o carte. Dacă credeți că nimic din toate acestea nu vă poate ajuta să vă controlați nervii, puteți încerca meditația.
Citiți mai mult: Călătoriți cu medicamente: ce să luați în considerare?
Călătoria cu avionul este o aventură care merită
Sunt multe sfaturi pe care vi le-am putea da pentru ca zborul cu avionul sa fie unul plăcut. Cu toate acestea, este o experiență personală, iar fiecare om este unic.
Încercați să vă relaxați și să vă bucurați de fiecare dintre etapele călătoriei. Trebuie să aveți haine și pantofi confortabili, o geacă, gustări și elemente de divertisment.
Sperăm că în curând veți profita de aceste sfaturi pentru a călători cu avionul. Veți vedea că este o experiență unică.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Capafóns, J. I., Avero, P., Sosa, C. D., & López-Curbelo, M. (1999). Fobia a viajar en avión: Valoración de un programa de exposición. Psicología Conductual, 7(1), 119-135.
- Vanegas Pineda, L. E. (2016). Los accidentes, la aerofobía y la mala información: Una revisión de hechos recientes en la aviación.
- Rodríguez-Guardado, A., Méndez-Menéndez, N., & Puente-Puente, S. (2006). Recomendaciones al viajero en situaciones especiales. Medicina clinica, 126(1), 25-33.
- Brown, D. U. A. N. E. (2008). VOLAR SIN MIEDO. 2a EDICION: Técnicas probadas para perder el miedo a los aviones. Editorial Amat.
- Aguerre, V. (2012). Viaje en avión, riesgos y previsiones a considerar en los niños. Archivos argentinos de pediatría, 110(1), 66-69.
- Avero Delgado, P. (1996). La desensibilización sistemática como estrategia de intervención para la fobia a viajar en transporte aéreo.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.