5 subiecte despre care să vorbești înainte de a te muta cu partenerul
 

5 subiecte despre care să vorbești înainte de a te muta cu partenerul

Există subiecte pe care trebuie să le discutați înainte de a vă muta cu partenerul pentru a evita conflictele inutile.
5 subiecte despre care să vorbești înainte de a te muta cu partenerul
Elena Sanz

Verificat și aprobat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Deși petreceți mult timp acasă la celălalt, atât de mult încât aveți haine și chiar un dulap alocat, nu este același lucru cu a locui împreună. Prin urmare, este important să discutați despre cel puțin 5 subiecte înainte de a te muta cu partenerul. Vrei să știi care sunt acestea?

Ei bine, le vom aborda pe rând, deoarece considerăm că sunt esențiale pentru ca totul să meargă cât mai bine. A trăi împreună ca un cuplu poate fi complicat și poate implica o despărțire neașteptată.

Subiecte care ar trebui discutate înainte de a te muta cu partenerul

A trăi împreună poate fi un test pentru orice relație, așa cum explică Silvia Congost. Pentru a evita conflictele inutile, trebuie să abordați împreună anumite subiecte mai mult sau mai puțin delicate.

1. Cum vor fi împărțite cheltuielile

Va exista un cont comun în care ambii membri ai cuplului depun o sumă fixă în fiecare lună pentru cheltuieli? Se va ocupa fiecare membru de o cheltuială? De exemplu, unul de credit, alta de mâncare și utilități. Precizarea acestui lucru este esențială.

Gestionarea banilor este ușoară atunci când nu împărtășești același spațiu cu partenerul tău. A fi nesigur despre modul în care vor fi gestionate cheltuielile poate duce la conflicte ușor de evitat. Cel mai bine este să vorbești dinainte.

Cum discuți cu calm înainte de a te muta cu partenerul

2. Împărțiți sarcinile

Un alt subiect despre care trebuie să vorbești înainte de a te muta cu partenerul este planificarea modului în care veți împărți sarcinile. Ne referim la pornirea mașinii de spălat, spălarea vaselor, aspiratul, călcarea hainelor, etc. Poate părea o prostie la început, dar mai târziu veți aprecia planificarea timpurie.

Idealul este să clarificați sarcinile. S-ar putea să nu te deranjeze să faci patul sau să speli podeaua, dar partenerul poate urî aceste sarcini. Acest lucru trebuie discutat. Vor dispărea o mulțime de probleme.

3. Organizați spațiile

Poate lucrezi independent și ai nevoie de un birou la domiciliu. Organizarea spațiilor este foarte importantă în acest caz.

De asemenea, a trăi împreună nu înseamnă să nu aveți fiecare locul propriu. Este posibil ca partenerul să urmărească la televizor un serial care îi place doar lui, în timp ce tu te dedici fertilizării plantelor. Acest lucru este sănătos pentru relația voastră.

4. Stabiliți reguli

Când pot veni prietenii sau familia în vizită? Cum vă veți organiza pentru mesele de familie? Acceptați animalele de companie? Puteți fuma? Sunt necesare reguli pentru a evita problemele și certurile. În plus, este important să-l comunici celuilalt ceea ce simți.

Imaginează-ți că ajungi obosit de la serviciu și găsești o casă plină de oameni, deoarece partenerul nu te-a anunțat. Te-ai chinuit să fii calm! Ei bine, regulile vor împiedica apariția unor astfel de situații.

5. Vorbește despre așteptări

A vorbi despre așteptări este important pentru a evita problemele viitoare legate de viața împreună. Imaginați-vă că în viitor vei dori să aveți animale acasă, dar partenerul nu vrea. Partenerul ar putea dori, de asemenea, să cumpere o casă nouă și să o închirieze.

Toate acestea trebuie clarificate din primul moment, deoarece veți evita o mulțime de probleme. A avea așteptări diferite nu este un lucru negativ.

Cuplu fericit în casă nouă

Subiectele despre care să vorbești înainte de a te muta cu partenerul sunt de neevitat

Nu mai aștepta. Lămurește lucrurile de la bun început pentru a evita problemele ulterioare. A trăi împreună în cuplu nu este ușor. Uneori, conflictele apar din cauza lucrurilor care nu sunt lămurite la timp. Nu lăsa acest lucru să se întâmple!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Aguilar, C. E. V., & Paladinez, J. L. J. (2020). Desgaste emocional en la convivencia afectiva de pareja. ACADEMO Revista de Investigación en Ciencias Sociales y Humanidades7(1), 58-66.
  • Simó-Noguera, C., Hernández-Monleón, A., Muñoz-Rodríguez, D., & González-Sanjuan, M. (2015). El efecto del estado civil y de la convivencia en pareja en la salud. Revista Española de Investigaciones Sociológicas (REIS)151(1), 141-165.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.