6 ingrediente naturale pentru a trata durerile în gât
Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez
Ai nevoie de câteva ingrediente naturale pentru a trata durerile în gât?
Iritația gâtului este un simptom deranjant, care survine atunci când amigdalele sau tractul respirator contractează o infecție. Drept consecință, pacientul experimentează o senzație de arsură incomodă, însoțită de inflamații și dificultăți de înghițire.
Deși nu constituie o problemă de sănătate gravă, este important să tratăm durerile în gât cât mai curând posibil pentru a preveni complicațiile. Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase alimente antiinflamatoare care, odată ingerate, calmează gâtul și stopează disconfortul.
În articolul de azi îți prezentăm în detaliu 6 ingrediente naturale pentru a trata durerile în gât. Nu ezita să le încerci atunci când te confrunți cu această problemă!
1. Menta
Menta are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor ce provoacă infecții în gât.
Consumând acest ingredient, de preferință sub formă de ceai, îți fortifici sistemul imunitar și ameliorezi congestia de la nivelul tractului respirator.
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de apă
- 1 lingură (10 g) de frunze de mentă
Mod de preparare
- Încălzește apa până atinge punctul de fierbere și adaugă frunzele de mentă.
- Lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară.
Mod de consum
- Consumă ceai de mentă de 2-3 ori pe zi.
- Dacă vrei, adaugă puțină zeamă de lămâie și fă gargară cu lichidul rezultat.
2. Mierea
Mierea este unul dintre cele mai potente antibiotice oferite de natură. Din acest motiv, ea reprezintă un remediu excelent pentru iritațiile gâtului cauzate de infecții.
Zaharurile și enzimele naturale din componența ei ameliorează țesuturile inflamate și creează o barieră împotriva atacurilor microorganismelor.
Ingrediente
- 2 linguri (50 g) de miere
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Diluează lingura de miere într-o cană de apă caldă.
Mod de consum
- Bea lichidul obținut de 2 ori pe zi, până când durerea dispare.
3. Ghimbirul, pe lista de ingrediente naturale pentru a trata durerile în gât
Gingerolul, ingredientul activ al ghimbirului, are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene utile pentru a trata bolile care provoacă durere și iritații la nivelul gâtului.
Ghimbirul produce o senzație plăcută de cald în regiunea afectată, ține sub control congestia și reduce mucusul în exces.
Ingrediente
- 1 linguriță (5 g) de ghimbir ras
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Adaugă ghimbirul ras într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
- Lasă să infuzeze 10 minute, strecoară și bea ceaiul obținut.
Mod de consum
- Servește această băutură înainte să experimentezi primele simptome ale iritației gâtului.
- Dacă este nevoie, bea infuzie de ghimbir de 2-3 ori pe zi.
4. Laptele de curcuma
Laptele de curcuma este un remediu antiinflamator antic care, datorită conținutului său mare de nutrienți, poate combate bolile ce afectează tractul respirator și plămânii.
Principalul ingredient activ al laptelui de curcuma, curcuminul, ameliorează senzațiile de mâncărime și creează o barieră protectoare împotriva microbilor și a anumitor alergeni.
Ingrediente
- 1 linguriță (5 g) de curcuma sub formă de pulbere
- 1 cană (250 ml) de lapte
- 1 linguriță (25 g) de miere
Mod de preparare
- Diluează curcuma sub formă de pulbere într-o cană de lapte cald și îndulcește cu miere.
Mod de consum
- Bea lapte de curcuma o dată pe zi, până când durerea este ameliorată.
5. Salvia
Datorită efectului său astringent și expectorant, salvia este unul din cele mai bune ingrediente naturale pentru a trata durerile în gât. Componentele antibacteriene ale acesteia combat infecțiile, iar puterea sa antiinflamatoare redă sănătatea țesuturilor afectate.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de salvie
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Adaugă salvia într-o cană de apă fierbinte și lasă infuzia să stea 10 minute.
Mod de consum
- Soarbe această băutură și folosește-o pentru a face gargară timp de 30 de secunde. Nu înghiți.
- Scuipă infuzia. Repetă tratamentul de 3 ori pe zi.
6. Oțetul de mere
Acizii organici din componența oțetului de mere neutralizează pH-ul gâtului pentru a ține sub control senzația de arsură și mâncărimile. Acest produs are proprietăți expectorante și antimicrobiene care, printre altele, relaxează tractul respirator afectat de infecții.
Ingrediente
- 1 lingură (10 ml) de oțet de mere ecologic
- 1 cană (250 ml) de apă
- 1 lingură (25 g) de miere
Mod de preparare
- Diluează oțetul de mere într-o cană de apă caldă și adaugă lingura de miere.
Mod de consum
- Bea remediul obținut pe stomacul gol, de 2 ori pe zi (dacă este nevoie).
Durerile în gât îți cauzează probleme? Mâncatul și vorbitul au devenit insuportabile? Dacă experimentezi asemenea simptome, optează pentru unul dintre cele 6 ingrediente naturale pentru a trata durerile în gât prezentate în acest articol. Cu ajutorul lor, te vei simți mai bine!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Infecciones del tracto respiratorio. https://www.who.int/topics/respiratory_tract_diseases/es/
- Martínez, G. J. (2010). Los remedios naturales en la prevención y cuidado de la salud oral de los tobas del Chaco Central (Argentina). Boletin Latinoamericano y Del Caribe de Plantas Medicinales y Aromaticas. https://www.redalyc.org/html/856/85612475006/
- Rivas Suárez, Saira, Valido Díaz, Ariamna, & Blanco Machado, Freiman. (2013). Estudio preclínico del efecto de las esencias florales de Bach en la inflamación aguda. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 32(1), 65-73. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002013000100006
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.