8 sfaturi pentru decorarea biroului
Aceste sfaturi pentru decorarea biroului îți vor permite să te simți mai bine în zona în care petreci multe ore lucrând. Indiferent cât de mare sau mic este biroul tău, cel mai important lucru este să îl păstrezi îngrijit și ordonat. În acest fel, decorul te va inspira.
Pe lângă menținerea ordinii și curățeniei, un decor în care predomină lumina și inspirația îți va influența pozitiv sănătatea ta mintală și fizică. Acesta este motivul pentru care ar trebui să iei în considerare renovarea biroului!
Modul în care decorarea biroului influențează productivitatea
Gândește-te cum te-ai simți dacă, atunci când intri în birou, găsești hârtii împrăștiate peste tot și pixuri și creioane pe podea, iar mobilierul imens și vechi stă într-un colț întunecat, fără lumină naturală. Incomod, nu?
Dezordinea și decorarea necorespunzătoare pot avea o influență negativă asupra sănătății mintale. Designul corect poate spori productivitatea și poate îmbunătăți starea de spirit. Iluminarea naturală, un subiect pe care îl vom aborda mai târziu, este foarte importantă.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este mirosul. Aromaterapia susține că mirosurile, precum cel de scorțișoară, ajută la reducerea oboselii și ameliorează stresul. Trandafirul ajută la combaterea tristeții, iar citricele și bergamota sporesc senzația de calm.
8 sfaturi pentru decorarea biroului
Iată 8 sfaturi pentru decorarea biroului care, pe lângă faptul că oferă spațiului de lucru un plus de eleganță, îl vor face puțin mai primitor, ceea ce te va motiva să lucrezi cu spor în fiecare zi.
1. Pereți de culoare deschisă
Vopsirea pereților biroului în culori deschise, precum albul sau cremul, va face spațiul de lucru să pară mai luminos. Conform unor studii, și alte culori au un impact ridicat asupra creativității și productivității.
De exemplu, portocaliul este o culoare asociată cu creativitatea, succesul și încurajarea. Este o idee bună să vopsești unul dintre pereții biroului cu portocaliu.
Albastru, violet și gri simbolizează succesul. Poți încerca să adaugi pete din aceste culori prin elemente decorative sau de mobilier.
Vezi și:
2. Fraze motivaționale
Cea pe care o alegi poate varia în funcție de tipul de muncă pe care o faci. Acest sfat este foarte popular în agențiile de publicitate sau birourile de presă, de exemplu. Dacă îți place să citești, scrie o frază din cartea ta preferată (care te motivează) pe unul dintre pereți. De asemenea, poți utiliza autocolante sau picturi murale.
Dacă acest lucru nu este permis în zona ta de lucru, poți folosi tablouri cu expresia motivațională preferată. Ideea este ca tu să o citești în fiecare zi pentru inspirație.
3. Surse de lumină naturală, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru decorarea biroului
Sursele de lumină naturală au multe beneficii pentru sănătate. Mai multe studii au concluzionat faptul că expunerea la lumina naturală poate preveni bolile neurodegenerative, cum ar fi Parkinson.
De fapt, studiile clinice pe animale au arătat că acest tip de iluminat îmbunătățește funcțiile cognitive și performanța, deoarece are un impact ridicat asupra hipocampului.
În mod similar, alte studii au arătat că a avea lumină naturală, în special dimineața, reduce simptomele bolilor mintale prin stimularea producției de serotonină și îmbunătățirea sintezei vitaminei D.
4. Un birou practic
Biroul pe care îl alegi este foarte important. Dacă îți place spațiul, cel mai bine este să alegi un birou puțin mai lung decât cele clasice. În acest fel, va ocupa mai puțin spațiu decât unul robust.
Alegerea mobilierului cu sertare verticale pentru depozitarea obiectelor de lucru te poate ajuta să optimizezi spațiul disponibil dacă biroul este mic. O altă recomandare pentru camerele mici este alegerea unui birou pliant. În acest fel, vei câștiga spațiu la finalul zilei de muncă, mai ales dacă lucrezi de acasă.
5. Sfaturi pentru decorarea biroului: scaune pliante
Acest sfat este similar cu cel anterior. Vei găsi diverse accesorii care pot face un scaun pliabil să fie foarte confortabil pentru lucru. Acesta îți va permite să câștigi puțin mai mult spațiu.
Un alt beneficiu al cumpărării acestui tip de scaun este faptul că vei găsi variante moderne și colorate care nu seamănă cu scaunele de birou tradiționale. Nu uita însă că cel mai important aspect este confortul.
6. Rafturi pentru a organiza totul
Rafturile sunt foarte utile. Dacă ai o mulțime de hârtii, dosare sau articole de lucru, aceasta este opțiunea ideală pentru a menține totul ordonat și organizat.
De preferat, alege rafturi verticale cu o mulțime de diviziuni. Te va ajuta să aloci un spațiu unic fiecărui tip de element și vei putea găsi tot ce ai nevoie mult mai repede. Vei evita și să faci mizerie.
7. Sfaturi pentru decorarea biroului: dulapuri verticale
Dulapurile verticale sunt cele mai bune opțiuni pentru documente și dosare importante. Economisesc spațiu și sunt locuri excelente pentru stocarea actelor și a altor informații importante. În mod ideal, ar trebui să așezi acest tip de mobilier într-un colț.
8. Stil personal
Acest sfat final pentru decorarea biroului este cel mai important. După cum am menționat mai sus, oamenii petrec mult timp lucrând în birou. Așadar, ar trebui să te gândești cum să-l personalizezi.
Pune o fotografie cu familia sau cu animalul de companie. Așază propriul suport pentru creioane sau câteva plante, cum ar fi una suculentă sau un cactus.
Vezi și:
Ce părere ai despre aceste sfaturi pentru decorarea biroului?
Ai de gând să le aplici în biroul tău?
Dincolo de estetică și tendințe, decorarea biroului în modul corect îți va influența pozitiv sănătatea, productivitatea și starea de spirit. Apucă-te chiar acum de treabă!
Nu uita că trebuie să-ți transformi biroul într-un spațiu în care vrei să lucrezi cu motivație și bucurie. Toate accesoriile și elementele pe care le alegi pentru decorare ar trebui să te inspire pentru a-ți atinge obiectivele zilnice de lucru.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Zhou Z, Zhou R, Zhang Z, Li K. The Association Between Vitamin D Status, Vitamin D Supplementation, Sunlight Exposure, and Parkinson’s Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis. Med Sci Monit. 2019 Jan 23;25:666-674. doi: 10.12659/MSM.912840. PMID: 30672512; PMCID: PMC6352758.
- Joel E. Soler Alfred J. Robison Antonio A. Núñez Lily Yan. Light modulates hippocampal function and spatial learning in a diurnal rodent species: A study using male nile grass rat (Arvicanthis niloticus). Hippocampus, 2017. https://doi.org/10.1002/hipo.22822.
- Lewy AJ, Bauer VK, Cutler NL, et al. Morning vs Evening Light Treatment of Patients With Winter Depression. Arch Gen Psychiatry. 1998;55(10):890–896. doi:10.1001/archpsyc.55.10.890
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.