Logo image
Logo image

9 sfaturi pentru a-ți tonifia fesele în mod rapid

4 minute
Pentru fese ferme, tonifiate și rotunde, ai nevoie de o dietă echilibrată, combinată cu exerciții fizice. Și nu uita să practici întinderi și să lași mușchii să se odihnească între ședințele de antrenament.
9 sfaturi pentru a-ți tonifia fesele în mod rapid
Ultima actualizare: 19 august, 2020

Practicarea unei forme de sport în mod regulat este la modă în zilele noastre, nu doar pentru a obține o siluetă frumoasă, ci și pentru a te simți excelent în interior. Aceasta este o tendință cu adevărat pozitivă, motivând oamenii să adopte un stil de viață mai activ și să lase obiceiurile sedentare în urmă. În acest articol, îți vom împărtăși 9 sfaturi pentru a-ți tonifia fesele în mod rapid și eficient!

9 sfaturi pentru a-ți tonifia fesele în mod rapid

1. Ia-ți măsurile și stabilește-ți un țel

Some figure

Primul pas către orice obiectiv este întotdeauna găsirea motivației. Dacă decizi să încerci să-ți tonifiezi o parte din corp, a vedea rezultatele este una dintre cele mai mari recompense și te motivează să continui.

În acest caz, ar trebui să-ți măsori fesele peste șolduri înainte de a începe rutina de antrenament. De asemenea, poți face fotografii din diferite unghiuri.

Acest lucru te va ajuta să documentezi măsurătorile actuale și să stabilești ce vrei să obții, de exemplu, peste 6 luni. În acest fel, vei putea vedea faptul că munca grea pe care o depui are rezultate.

2. Ce tip de corp ai?

Când vine vorba de întărirea feselor, nu este vorba doar de timpul pe care îl dedici antrenamentului zilnic, ci și de consecvență, exercițiile pe care le utilizezi, tensiunea și contracția musculară, nivelurile hormonale, dieta, etc.

Tipul tău de corp, obiceiurile de viață și modul în care te antrenezi vor determina cât timp durează înainte să începi să vezi rezultatele. Este important să îți amintești faptul că perseverența este cheia succesului. Fă-ți timp, respectă rutina și bucură-te de călătoria către fesele perfecte!

Citește mai mult:

6 trucuri pentru a avea fese ferme și rotunde

3. Practică diferite exerciții pentru fese și șolduri

Există multe tipuri de exerciții pentru tonifierea feselor. Dar, pentru a face acest lucru în mod inteligent, reține următoarele sfaturi:

  • Majoritatea exercițiilor pentru fese sunt pentru tonifiere. Dar, dacă vrei să-ți crești masa musculară, trebuie să utilizezi greutăți.
  • Mărește întotdeauna greutatea treptat pentru a evita accidentările.
  • Pe măsură ce te antrenezi, asigură-te că nu îți suprasoliciți alte părți ale corpului, cum ar fi spatele sau genunchii.
  • Mușchii trebuie sa se odihnească pentru a crește, așadar trei ședințe pe săptămână vor fi mai mult decât suficiente.
  • Practică exerciții diferite pentru a lucra fiecare dintre mușchii care alcătuiesc fesele, cum ar fi gluteus minimus.
  • Consumul de apă simplă în timpul antrenamentului este esențial.
  • De asemenea, este vital să respiri corect, inhalând în perioadele de relaxare și expirând în perioadele de efort.

4. Fă întinderi

Înainte și după fiecare sesiune de antrenament, este important să-ți întinzi toți mușchii vizați în mod corect. Acest lucru nu este important numai pentru evitarea accidentărilor, ci și pentru creșterea masei musculare.

5. Include alimente bogate în proteine ​​în dieta ta zilnică

Dacă vrei să îți crești masa musculară, trebuie să consumi suficiente proteine în fiecare zi. Nu sări peste nicio masă. Poți opta pentru pește sau ouă, precum și pentru proteine ​​pe bază de plante. În magazine poți găsi, de asemenea, tot felul de pulberi proteice vegane de mazăre, cânepă, semințe, ovăz, orez, etc.

Servirea unei porții de proteine ​​la o jumătate de oră după antrenament este un lucru foarte eficient. Cu toate acestea, reține faptul că, pentru a găsi o dietă care să răspundă tuturor nevoilor tale, cel mai bun lucru este să te consulți cu un nutriționist.

6. Consumă alimente bogate în grăsimi sănătoase

O dietă variată și echilibrată aduce organismului multe beneficii atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, ajutându-ne să ne menținem sănătoși și bine hrăniți.

Unele dintre cele mai benefice grăsimi sănătoase pot fi găsite în alimente precum:

  • Semințe
  • Avocado
  • Pește gras
  • Gălbenuș de ou
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Ghee sau unt clarificat
  • Nuci, în special nuci de macadamia

* Ideea este să consumi aceste alimente cu moderație. Acestea îți vor permite să atingi obiective precum tonifierea feselor și creșterea masei musculare a acestora.

7. Întreabă medicul despre suplimentele alimentare

Some figure

Se spune că anumite suplimente ne pot ajuta să câștigăm masa musculară, să ne tonifiem corpul și să ne întărim fesele. Pentru a alege suplimentul potrivit și a învăța cum să îl folosești în mod corect, cel mai bine este să te consulți cu un medic, nutriționist sau antrenor personal.

Unele dintre cele mai des utilizate suplimente pentru sportivi conțin ingrediente precum:

  • Creatina
  • Magneziul
  • Spirulina
  • Uleiul de cocos
  • Diindolilmetanul (DIM)

8. Urmărește-ți postura și tensiunea musculară

Nu trebuie să te antrenezi până când durerea nu îți mai permite să te miști. Pentru a evita acest lucru, este important să-ți urmărești postura și tensiunea musculară.

Îți recomandăm:

9 exerciții pentru a tonifia fesele și picioarele

9. Folosește creme specifice

Există anumite creme care ar putea ajuta la creșterea dimensiunii feselor. Cu toate acestea, este important să alegi produse de înaltă calitate, preparate din ingrediente naturale, cum ar fi fitoestrogenii și uleiurile vegetale.

Un alt lucru important de reținut este faptul că, pentru ca aceste creme să fie eficiente, va trebui să le utilizezi în mod regulat, adoptând în același timp o rutină de exerciții sănătoase și alte obiceiuri corecte de viață.

Urmând aceste sfaturi, vei putea rămâne consecventă și vei obține un corp sănătos și tonifiat în cel mai scurt timp.

Imaginea principală este oferită de wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Florenciano Restoy J, Aventin Roig J, Ortega Planas M, Ricart Ribó E. Dinámica de los músculos pelvitrocantéreos y glúteo mayor. Revista Española de Podología. 2014; XXV (3): 96 – 101.

  • Billat V. Fisiología y metodología del entrenamiento. Barcelona: Paidotribo, 2002.
  • Stutz G, Ruiz R, Fiol de Cuneo M, Santillán M. Nutrición y revalorización del consumo de las grasas saludables. Revista EXT, Universidad Nacional de Córdoba. 2012; 2(2). https://revistas.unc.edu.ar/index.php/ext/article/view/1279
  • Alves C, Azevedo Voltarelli  F, Rostom de Mello M. Spirulina como fonte protéica na recuperação de ratos desnutridos: efeitos sobre o músculo esquelético Revista Digital Ef Deportes. 2005; 10(86).  https://efdeportes.com/efd86/spirulin.htm

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.