Accidentările la antrenament care au afectat Cupa Mondială Qatar 2022
 

Accidentările la antrenament care au afectat Cupa Mondială Qatar 2022

Ultimul câștigător al Balonului de Aur nu va fi prezent la Cupa Mondială din Qatar din cauza accidentării la antrenament. Cine altcineva lipsește din același motiv?
Accidentările la antrenament care au afectat Cupa Mondială Qatar 2022
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 21 noiembrie, 2022

Antrenamentul intensiv este inevitabil pentru jucătorii echipelor de la Cupa Mondială. Sesiunile nu sunt scutite de probleme. Accidentările la antrenament au afectat Cupa Mondială Qatar 2022.

Echipa franceză a fost una dintre cele mai afectate: de la cazul ultimului câștigător al Balonului de Aur, Karim Benzema, până la videoclipul care a devenit viral cu momentul în care lui Nkunku i s-a făcut rău.

Pierderile din cauza accidentărilor la antrenament provoacă adesea multă frustrare pentru jucători. Este diferit de părăsirea terenului de joc din cauza unei lovituri, a unei căderi sau a unei coliziuni cu un adversar. Totul este perceput ca ghinion și apar îndoieli cu privire la erorile care ar fi putut fi evitate.

Vom trece în revistă situațiile a patru fotbaliști care nu vor juca la Cupa Mondială din Qatar 2022 din cauza accidentărilor în timpul antrenamentelor.

Accidentările la antrenament care au afectat Cupa Mondială Qatar 2022

1. Karim Benzema

Cu o zi înainte de începerea Cupei Mondiale, starul francez a fost nevoit să se retragă de la antrenamentul echipei sale cu semne clare de disconfort. Benzema avea o problemă la coapsa stângă și echipa medicală din Franța a acționat imediat.

Problema de la coapsa stângă îl obligă să renunțe la participarea la Cupa Mondială. Întreaga echipă împărtășește tristețea lui Karim și îi urează însănătoșire grabnică.

~ Comunicat de la Federația Franceză de Fotbal ~

Nu există prea multe informații despre problema musculară a jucătorului. Ceea ce este clar este că participarea lui la Cupa Mondială a fost presărată de ghinion. În Rusia, în 2018, nu a putut participa pentru că a fost implicat într-un scandal juridic care nu a avut nicio legătură cu fotbalul.

2. Christopher Nkunku

La 23 de ani, atacantul de la Leipzig și totodată un membru al echipei Franței va rata Qatar 2022. Didier Deschamps pare să fie antrenorul cu cele mai multe pierderi.

Pe rețelele sociale a apărut un filmuleț cu momentul accidentării lui Nkunku la antrenament. După ciocnire cu Eduardo Camavinga, coechipierul său, rezultatul este o entorsă la genunchi.

Această accidentare este clasică în fotbal și apare în principal din cauza unei coliziuni puternice. Alteori, are la bază o schimbare bruscă de direcție în alergare.

Entorsa genunchiului este, în termeni simpli, o întindere a unor ligamente ale articulației dincolo de limita normală a acesteia. Țesuturile moi nu pot reveni la starea lor inițială, provocând durere, inflamație și impotență funcțională.

Problema este clasificată în funcție de gravitatea ei:

  • Gradul I: există o întindere fără ruperea fibrelor genunchiului.
  • Gradul II: o parte a unui ligament din articulație este ruptă.
  • Gradul III: unul dintre ligamente este rupt complet.

Nu există informații clare despre gravitatea entorsei lui Christopher Nkunku. Este posibil ca acesta să aibă nevoie de câteva săptămâni de recuperare pentru a reveni pe teren.

Christopher Nkunku
Christopher Nkunku (Franța)

3. Nicolas Gonzalez

Argentina este una dintre favorite la Cupa Mondială Qatar 2022. Cu toate acestea, jucătorii săi nu au fost scutiți de accidentări la antrenament. Nicolás González, atacant al Fiorentinei, a venit cu un disconfort muscular care a fost monitorizat de personalul medical argentinian. În cele din urmă, neplăcerile s-au transformat într-o accidentare specifică.

După antrenamentul de astăzi, fotbalistul Nicolás González a suferit o accidentare musculară și va fi eliminat de pe lista de la Cupa Mondială.

Problema este ruperea bicepsului femural stâng. Acest mușchi este adesea afectat la fotbaliști, așa cum s-a întâmplat și cu Dembelé.

Bicepsul femural este localizat pe spatele coapsei. Acestea conectează pelvisul de genunchi. Dacă ruptura este completă, abordarea este chirurgicală. Intervenția trebuie finalizată rapid pentru a reduce șansele de complicații viitoare.

Recuperarea durează mult timp. Se estimează că sunt necesare 5-6 luni pentru a reveni pe teren în stare optimă și a concura.

4. Jesus Corona

Mexicanul s-a accidentat în august 2022, cu mult înainte de Cupa Mondială. Problema lui a fost gravă: fractură de peroneu stâng și ruptură de ligamente la gleznă. Incidentul s-a petrecut la un antrenament al echipei FC Sevilla. Intervenția chirurgicală a fost efectuată rapid.

Acest tip de accidentare necesită o perioadă de recuperare de 4 sau 5 luni.

~ Declarație FC Sevilla august 2022 ~

Mexicul spera că recuperarea va fi aproape miraculoasă. Acest lucru nu s-a întâmplat și sportivul nu poate concura.

Fotbalistul Jesus Corona
Jesus Corona (Mexic)

Leziunile la antrenament fac parte din fotbal

O lovitură, o ciocnire cu un partener, un pas greșit… Este de așteptat ca antrenamentele să aibă și accidentări în cazul sportivilor de elită.

Deși cluburile și echipele naționale au grijă maximă, corpul este suprasolicitat. Pentru antrenori este o provocare. Ei trebuie să reorganizeze echipele în căutarea victoriei.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Dalmau-Pastor, M., et al. “Anatomía del tobillo.” Rev Esp Artrosc Cir Articul 27.1 (2020): 5-11.
  • Lobo, Karen Lizeth Mendoza, et al. “Análisis de las lesiones más frecuentes en miembros inferiores en el fútbol.” PODIUM-Revista de Ciencia y Tecnología en la Cultura Física 17.3 (2022).
  • Monsalve, Francisco J. “Enfoque del esguince de rodilla.” Enfoque del trauma ortopédico: Primera edición (2018).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.