Logo image
Logo image

Activități fizice în cuplu în aer liber

4 minute
Unde-s doi, puterea crește. Această zicală se aplică și activității fizice. În acest articol, vei descoperi șase activități fizice pentru cupluri ce pot fi practicate în aer liber.
Activități fizice în cuplu în aer liber
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Sportul în cuplu nu este doar sănătos. Poate fi benefic și pentru relație! Aceasta nu este doar o teorie romantică. Studiile indică faptul că cuplurile care practică activități fizice împreună au relații mai puternice. Descoperă 6 tipuri de activități fizice în cuplu perfecte în aer liber!

Activități fizice în cuplu în aer liber: beneficii

Un studiu realizat de Departamentul de Psihologie al Universității din New York prin sondaje și interviuri individuale a constatat faptul că cuplurile care fac mișcare împreună au relații mai bune și se înțeleg mai bine și în alte aspecte ale vieții.

De asemenea, s-a demonstrat faptul că antrenamentul fizic cu o altă persoană este o motivație suplimentară pentru a continua. Acesta îmbunătățește și modul în care oamenii fac exerciții fizice, întrucât o persoană o poate ajuta pe cealaltă.

În plus, un studiu publicat în Journal of Social Psychology sugerează faptul că exercițiile pentru cupluri cresc atracția sexuală și emoțională. Efortul depus, pulsul și accelerarea respirației stimulează relația. Activitatea fizică eliberează serotonină și endorfine care provoacă fericire; în acest caz, fericire împărtășită.

„Când cuplurile fac exerciții fizice, se angajează într-o comunicare non-verbală care stabilește complicitatea emoțională”, explică Theressa DiDonato, profesor de psihologie la Universitatea Loyola Maryland, din Statele Unite.

Citește mai mult:

5 obiceiuri ale cuplurilor fericite înainte de culcare

6 activități fizice în cuplu perfecte în aer liber

Mai jos, îți sugerăm câteva activități fizice în aer liber pentru cupluri, care îți permit să te bucuri de toate aceste beneficii.

Acroyoga

Some figure
Acroyoga este o disciplină care se practică doar în cuplu. Presupune exerciții foarte coordonate.

Pozițiile sunt concepute pentru a fi folosite de cupluri. Această practică fizică este potrivită doar pentru persoanele care au deja experiență practicând yoga sau activități fizice similare, deoarece necesită coordonare, forță și echilibru. Dacă ești capabil, este o experiență extraordinară.

Acroyoga îți permite să te întinzi mai mult datorită efortului complementar, deoarece ambii parteneri au nevoie unul de celălalt pentru a finaliza asana. Aceste exerciții consolidează relațiile, deoarece stimulează contactul fizic, munca în echipă și încrederea reciprocă.

Dacă ești începător, poate fi o modalitate bună de a începe să practici yoga. În cuplu, vei descoperi o nouă experiență.

Jogging

O activitate simplă, cum ar fi jogging-ul, este distractivă pentru ambii parteneri. Puteți merge împreună în parc sau pur și simplu să faceți jogging lângă casă. Joggingul împreună vă va ajuta să vă motivați reciproc și va stabili un angajament. În acest fel, veți evita amândoi scuzele pentru a amâna activitatea.

Mențineți un ritm confortabil pentru amândoi. Veți vedea că este mult mai distractiv decât joggingul pe cont propriu. Un alt lucru grozav este faptul că, dacă faceți o pauză, o puteți folosi pentru a vorbi despre experiență și pentru a vă da sfaturi reciproc.

Este și mai provocator dacă stabiliți obiective. Luptați pentru obiective comune, cum ar fi pregătirea pentru un maraton sau un triatlon. Acest lucru întărește sentimentul de cooperare și încurajare reciprocă.

Drumeții

Some figure
Descoperirea de noi trasee împreună poate fi plină de satisfacții.

Drumețiile prin parcuri naturale reprezintă o experiență diferită și unică. Este exercițiul aerob perfect care vă permite să respirați aer proaspăt și să vă revitalizați prin contactul cu natura.

Există multe trasee în apropierea fiecărui oraș și diferite niveluri de dificultate în funcție de starea fizică sau de cât de mult doriți să vă antrenați.

Alegeți îmbrăcăminte adecvată, purtați adidași, aplicați protecție solară și începeți aventura! Asigurați-vă că luați cu voi apă și câteva fructe sau gustări ușoare dacă intenționați să vă plimbați mult timp.

Drumețiile pe rute diferite vă ajută să alungați monotonia și vă permite să descoperiți locuri noi împreună cu partenerul.

Baschet 1-la-1

Dacă vă tentează o competiție distractivă, puteți juca baschet împreună. Tot ce trebuie să faceți este să puneți mâna pe o minge și să mergeți într-un parc.

Baschetul este un exercițiu cardiovascular excelent și lucrează toți mușchii, în special picioarele, talia și brațele. Dacă doriți să adăugați mai multă adrenalină, vă puteți întâlni și cu alte cupluri și puteți juca 2-la-2, 3-la-3 sau chiar 5-la-5.

Caiac-canoe

Some figure
Activitățile precum caiac-canoe necesită multă coordonare și sunt ideale pentru a întări legăturile în relația de cuplu.

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune exerciții fizice pentru cupluri. Dacă locuiți lângă un lac sau o plajă, cu siguranță veți putea găsi un loc de unde să închiriați un caiac. Închiriați unul pentru două persoane și începeți să vâsliți.

Acest sport necesită coordonare și muncă în echipă. Este un exercițiu excelent pentru brațe, mușchii pieptului, spate și abdomen. În plus, antrenează și picioarele, chiar dacă stați jos.

Citește mai mult:

Secretul relațiilor de cuplu de succes

Tenis

Dacă sunteți amândoi la același nivel, tenisul este un sport excelent și oferă adrenalină competiției. Dacă tu și partenerul tău nu sunteți la același nivel, poate fi puțin frustrant. Dar, în acest caz, puteți găsi un alt cuplu și puteți juca la dublu. Cu siguranță vă veți distra în timp ce exersați împreună!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Couples’ shared participation in novel and arousing activities and experienced relationship quality. Journal of Personality and Social Psychology. Aron, A., Norman, C. C., Aron, E. N., McKenna, C., & Heyman, R. E. (2000). 78, 273-284.
  • Helen Jõesaar, Vello Hein, Martin S. Hagger. 2011. Peer influence on young athletes’ need satisfaction, intrinsic motivation and persistence in sport: A 12-month prospective study.
    Psychology of Sport and Exercise. https://doi.org/10.1016/j.psychsport.2011.04.005.
    (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1469029211000537)
  • David Charles Frauman. 1982. The relationship between physical exercise, sexual activity, and desire for sexual activity. The Journal of Sex Research. DOI: 10.1080/00224498209551133
  • Saskia Heijnen; Bernhard Hommel; Armin Kibele; Lorenza S. Colzato. 2015. Neuromodulation of Aerobic Exercise—A Review. Frontiers in Psychology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4703784/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.