Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer
 

Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer

Banana verde poate fi o completare foarte eficientă a tratamentelor convenționale pentru gastrită și ulcer, deoarece conține un bioflavonoid care ajută țesuturile să se vindece.
Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Banana verde, un fruct tropical cu multe proprietăți benefice pentru sănătate, este folosită de multe persoane ca tratament pentru gastrită și ulcer.

Banana este bogată în amidon, ceea ce o face specială pentru prepararea supelor. Din acest motiv, este folosită pe scară largă la tropice ca aliment de bază.

Preveniți gastrita cu banane verzi

Practicanții medicinei tradiționale au folosit acest fruct mulți ani ca medicament natural. Practic, această utilizare se bazează pe faptul că banana verde este foarte eficientă în vindecarea disconfortului gastric, care constă în:

Cum apare gastrita?

Persoană cu gastrită

Gastrita poate fi declanșată de mai mulți factori. Cel mai întâlnit este o dietă bogată în grăsimi saturate și cu prea multe condimente picante. Mucoasele gastrice, care conțin celulele care căptușesc stomacul în interior, se inflamează. Funcția lor este de a proteja acest organ de efectele sucurilor gastrice, care sunt foarte acide.

În legătură cu această afecțiune digestivă supărătoare, mai multe studii și publicații ale unor entități recunoscute precum Federația Spaniolă de Nutriție au confirmat puterea bananei verzi în tratamentul natural al bolilor gastrice.

În plus, este subliniată utilizarea sa pentru tratamentul eficient al gastritei. În acest fel, se evită daunele grave pe care această afecțiune le poate provoca organismului în timp. Exemple în acest sens pot fi ulcerele și leziunile delicate în țesuturile stomacului sau ale intestinelor.

În acest scop, banana verde poate fi folosită proaspătă, uscată sau măcinată. În oricare dintre aceste forme de consum este la fel de eficientă.

Banana verde ca tratament pentru gastrită și ulcer

Bananele verzi conțin un ingredient puternic care poate stimula vindecarea mucoasei gastrice.

Un grup de cercetători din Marea Britanie a publicat un articol în care explică eforturile pe care le-au făcut pentru a identifica principiile active din banana verde utile pentru combaterea ulcerului. Această substanță a fost identificată sub numele de leucocianidină, un bioflavonoid.

Banană verde

Pentru a verifica efectele benefice în tratamentul natural împotriva gastritei și daunele fizice pe care aceasta afecțiune le poate provoca, cercetătorilor li s-a dat sarcina de a compara efectele produse de banana verde măcinată și leuocianidina izolata și sintetizată in laborator.

Cele două substanțe ne protejează foarte eficient împotriva ulcerelor și eroziunii stomacului și țesuturilor intestinale.

Pe de altă parte, într-o publicație apărută în Indian Journal of Pharmacology, doi cercetători au publicat un studiu care a durat mai bine de treizeci de ani. În această cercetare au fost descoperite proprietățile vindecătoare ale bananei verzi.

Acești oameni de știință au ajuns la concluzia că banana verde este un remediu foarte puternic pentru ameliorarea ulcerului peptic atunci când este folosită sub formă de pudră. Fructele sunt tăiate în felii foarte subțiri și uscate, apoi trecute printr-o moară.

Alte beneficii ale bananei verzi

Dincolo de cele discutate până acum, putem adăuga următoarele avantaje ale consumului regulat de banană verde:

  • Ajută la slăbire: pentru că amidonul rezistent are jumătate din caloriile carbohidraților convenționali. În plus, oferă și fibre.
  • Reduce colesterolul rău și îl crește pe cel bun.
  • Previne diabetul: deoarece reglează nivelul de glucoză din sânge.
  • Oferă energie și ajută la arderea grăsimilor.

Există multe alimente în natură care ne pot ajuta să rămânem sănătoși. Cu ele, putem preveni bolile în mod natural; În plus, dacă suferim deja de un anumit tip de afecțiune, aceste produse pot fi foarte utile pentru a ameliora simptomele sau pentru a pune capăt problemei.

Pe scurt, ceea ce nu trebuie să uitați niciodată este că nu trebuie să încetați să luați medicamentele prescrise de medic. Bineînțeles că se poate face și este recomandat tratamentul naturist, dar nu trebuie să îl înlocuiască niciodată pe cel indicat de medicul curant.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Nadumane, V.K; Timsina, B. Anti-cancer potential of banana flower extract: An in vitro study. Bangladesh Journal of Pharmacology, 2014.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.