6 beneficii oferite de Pilates practicat în fiecare săptămână
 

6 beneficii oferite de Pilates practicat în fiecare săptămână

Pilates oferă numeroase beneficii interne și externe, pe care te vei bucura să le descoperi!
6 beneficii oferite de Pilates practicat în fiecare săptămână
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 18 aprilie, 2023

Tot mai mulți oameni practică Pilates în fiecare săptămână. Ceea ce începe ca o modalitate de a face mișcare se transformă adesea într-o practică foarte benefică pentru sănătatea fizică și psihică. Descoperă 6 beneficii oferite de Pilates dacă este practicat în fiecare săptămână!

6 beneficii oferite de Pilates

Pilates este o tehnică care ne permite să fim în formă fără riscul de accidentare. În același timp, ne creștem flexibilitatea și obținem silueta mult visată.

Femeie care cunoaște principalele beneficii oferite de Pilates

 

În plus, toate aceste beneficii sunt confirmate de cercetări efectuate în 2010 de Dr. Kloubec pentru Journal of Strength and Conditioning Research. Nu le rata!

1. Slăbești treptat

Prin practicarea de Pilates, activăm metabolismul, adică funcția corporală care reglează consumul de energie. Prin accelerarea acestuia, creștem temperatura corpului, transpirația și arderea caloriilor. În acest fel, facilităm pierderea în greutate într-o manieră graduală.

Combină Pilates cu exerciții aerobice, cum ar fi mersul pe jos, dansul, alergatul, înotul, ciclismul, etc. Vei obține un echilibru optim între tonifiere și activitatea cardiovasculară. Acesta este cel mai sănătos și eficient mod de a pierde în greutate și de a-ți menține silueta.

2. Tonifiezi mușchii fără a te accidenta

A face Pilates în fiecare săptămână este o modalitate excelentă de a-ți tonifica mușchii și de a-ți construi puterea și rezistența. Mușchi întregului corp sunt lucrați într-un mod foarte specific. De asemenea, există un echilibru între partea superioară și inferioară a corpului, spre deosebire de alte sporturi.

  • Un alt mare avantaj este faptul că, pe lângă întărirea mușchilor, eviți orice tip de accidentare.
  • Acest lucru se datorează tipului de exerciții: cu greutatea proprie sau cu instrumente ușoare. Se folosesc greutăți ușoare, benzi elastice, mingi de diferite mărimi, etc.

3. Îți modelezi silueta

Facilitând pierderea în greutate și tonifiind treptat mușchii, îți vei modela silueta. Mușchii nu câștigă volum, ci devin definiți. În același timp, exercițiile de întindere și flexibilitate oferă un aspect armonios.

4. Îți îmbunătățești postura

Elementele pe care le-am enumerat au ca rezultat o îmbunătățire vizibilă a posturii corpului.

Tânără care face Pilates

 

Mușchii abdominali tonifiați sunt suportul perfect pentru un spate drept și același lucru este valabil și invers. Mușchii lombari și dorsali ne ajută să avem abdomenul puternic.

  • În plus, picioarele și fesele puternice sunt necesare pentru a susține trunchiul. Întregul organism funcționează echilibrat.
  • În acest sens, Pilates lucrează totul într-un mod holistic, astfel încât nicio parte a corpului să nu fie în dezechilibru.

5. Îți crești flexibilitatea

Exercițiile Pilates includ întotdeauna stretching la început și la sfârșit. O întindere optimă este esențială pentru a lucra complet mușchii și pentru a nu te limita la o contracție.

Prin întinderea permanentă, vei observa o creștere a flexibilității. Vei evita accidentările și problemele musculare și articulare. De asemenea, vei avea o postură corectă și mai multă voință pentru a face și alt sport.

6. Reduci stresul

Sportul ne ajută să slăbim, să creștem masa musculară și să fim în formă. Practicarea regulată a exercițiilor fizice aduce multe beneficii sistemului nervos. În acest sens, ne ajută să combatem tulburări precum stresul, anxietatea sau depresia.

Pilates înseamnă concentrare și coordonare. Aceste două caracteristici ne obligă să ne limpezim mintea și să lăsăm deoparte grijile și stresul de la locul de muncă, din familie sau de natură emoțională.

Beneficii oferite de Pilates

În timpul ședințelor de Pilates, mintea se concentrează pe aspecte precum mișcarea, forța, echilibrul și respirația. În acest fel, Pilates devine un puternic remediu anti-stres.

Potrivit unui studiu publicat în 2017 de Universidad y Salud, deși sunt necesare mai multe dovezi, Pilates este o activitate care contribuie la sănătatea mintală. Cercetătorii încurajează comunitatea științifică să continue să aprofundeze studiile.

Sportul este cheia bunăstării

Marcelo Rodríguez Ceberio, psiholog clinician și cercetător, afirmă faptul că sportul contribuie la bunăstare. Prin urmare, ne ajută să ne simțim mai bine în fiecare zi.

Nu este vorba despre a face viața să se învârte în jurul sportului, ci despre a adopta și menține un stil de viață activ și a ști că, așa cum organismul are nevoie de odihnă și hrană, are nevoie și de activitate fizică pentru a fi sănătos.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.