Beneficiile râsului asupra corpului și sănătății
 

Beneficiile râsului asupra corpului și sănătății

Știai că datorită râsului ne oxigenăm mai bine organismul, promovăm circulația sângelui și ne întărim imunitatea? Nu trebuie să uităm nici efectele sale pozitive la nivel psihic.
Beneficiile râsului asupra corpului și sănătății
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Râsul este acea reacție prin care ființa umană exprimă un anumit grad de bucurie sau amuzament. Acest lucru se manifestă în diferite moduri. Descoperă beneficiile râsului asupra corpului și sănătății!

Oamenii veseli atribuie râsului puteri vindecătoare pentru trup și suflet. Nu greșesc deloc. De fapt, practicarea continuă a râsului oferă diverse beneficii pentru organism și starea de spirit.

Râs și zâmbet

Un număr mare de oameni confundă adesea râsul cu zâmbetul. Deși au o origine similară, trebuie menționat că sunt foarte diferite.

Zâmbetul este folosit ca simbol al bunătății, al plăcerii și chiar al salutului, fiind omologul râsului. În articolul de astăzi, vom vorbi despre acesta din urmă. Râsul este rezultatul unui stimul, de cele mai multe ori distractiv. Ne face să ne simțim mult mai bine decât înainte în ceea ce privește starea de spirit.

Beneficiile râsului asupra corpului și sănătății

1. Beneficiile râsului asupra minții

Beneficiile râsului asupra creierului

Mintea este ansamblul facultăților cognitive care formează ființa umană. Cu cuvinte mai simple, este esența acesteia. Îmbină filosofia cu amintirile și experiențele pentru a crea o singură ființă.

Râsul este considerat una dintre cele mai bune terapii existente. Ajută la recuperarea după situații complexe, atât la locul de muncă, cât și în alte medii.

Râsul are un efect pozitiv asupra minții, adică asupra acelei esențe a ființei. După cum am menționat anterior, acesta este rezultatul unui stimul amuzant. Acest lucru generează o reacție spontană și aproape vindecătoare.

Râsul menține mintea fiecărei persoane în stare perfectă. De asemenea, influențează relațiile cu sine și cu oamenii din jur.

2. Efecte asupra organismului

Râsul, în sine, este ceva îmbucurător. Această practică indică faptul că ceva bun se întâmplă. Așa cum am indicat deja, influențează foarte mult stările de spirit. Face trecerea de la tristețe extremă la fericire. În plus, beneficiile nu se reduc doar la minte, ci acționează și în corp.

Stimulează mușchii

Beneficiul obținut de mușchii feței este considerabil, deși acest lucru va depinde întotdeauna de tipul de râs.

  •  Când râsul este foarte puternic, mușchii gâtului și ai feței sunt antrenați în cel mai bun mod posibil.

Totuși, cei din zonele menționate mai sus nu sunt singurii favorizați.

  • Când râzi, restul mușchilor corpului intră într-o stare de relaxare. În acest fel, tensiunile fizice sunt combătute și se instalează un sentiment de liniște.

Protejează sistemul cardiovascular

 

Sistemul cardiovascular este alcătuit din inimă, care este organul principal, și vasele de sânge. Mai presus de toate, este responsabil pentru irigarea întregului organism cu sânge oxigenat.

Deoarece este unul dintre cele mai importante sisteme, nu este de mirare că are nevoie de cea mai bună îngrijire. Deși poate părea complex să ai grijă de acest sistem, una dintre cele mai simple și mai potrivite alternative pentru a face acest lucru este o „terapie prin râs”.

Râsul provoacă o dilatare mai mare a vaselor de sânge. Face ca sângele prezent în organism să curgă mai bine. Râsul previne apariția hipertensiunii și, în plus, ameliorează afecțiunile cardiace.

Râsul puternic înseamnă corp puternic

Beneficiile râsului la copii

Râsul favorizează apariția anticorpilor în tot organismul. Aceștia sunt antibiotice naturale ale organismului care sunt responsabile cu apărarea acestuia de diverse bacterii sau alte tipuri de corpuri străine. Acestea sunt cauza diferitelor boli, majoritatea infecțioase.

Prin urmare, râsul constant permite organismului să fie mult mai puternic din punct de vedere al sănătății. Ce mod plăcut de a ne îmbunătăți calitatea vieții!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Arminen, I., & Halonen, M. (2007). Laughing with and at Patients: The Roles of Laughter in Confrontations in Addiction Group Therapy. The Qualitative Report.
  • Torres Lissete, C., Benites Marlitt, R., & Ángulo Mariana, G. (2008). Influencia de la risoterapia en las características psicológicas y sociales del niño escolar hospitalizado. Influence of laugh therapy in psychological and social characteristics of elementary school inpatient children. Rev. Enferm. Herediana.
  • Bloomfield, I. (1980). Humour in psychotherapy and analysis. International Journal of Social Psychiatry. https://doi.org/10.1177/002076408002600210

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.