Beneficiile utilizării pietrei ponce
Utilizarea pietrei ponce a devenit populară datorită numeroaselor sale beneficii. Piatra ponce poate avea toate formele, dimensiunile și culorile. Această rocă vulcanică este cunoscută și sub numele de pumicită (sub formă de pulbere sau praf), iar utilizarea sa datează de mii de ani. Care sunt beneficiile utilizării pietrei ponce?
Inginerii romani, de exemplu, o foloseau ca o completare a betonului pentru a ajuta la construirea modelelor arhitecturale. De fapt, este utilizată în continuare în acest scop și sunt cercetate diferite modalități de îmbunătățire a cimentului cu ajutorul componentelor sale.
Este un material atât de rezistent, încât poate fi expus la frig, foc și umiditate fără a fi afectat. Piatra ponce este grea, dar plutește pe apă. Se caracterizează prin puterea sa abrazivă, dar este delicată cu pielea. De aceea, o mare parte a utilizărilor sale sunt legate de cosmetică. Și acesta este doar începutul!
Beneficiile utilizării pietrei ponce pe piele
După cum am menționat mai sus, piatra ponce a devenit populară datorită modului blând și nedureros de exfoliere și curățare a pielii. Iată cum o poți folosi acasă!
Eficientă pentru epilare
Oamenii folosesc piatra ponce ca modalitate de a îndepărta părul de pe orice parte a corpului. Utilizarea sa în acest mod datează din Egiptul Antic, Grecia și Imperiul Roman. Aceste civilizații au amestecat acest element cu unguente și uleiuri naturale pentru a îndepărta părul și a efectua ritualuri de înfrumusețare.
Astăzi, mii de ani mai târziu, încă folosim piatra ponce din multe motive! Cel mai mare avantaj al său este faptul că, după îndepărtarea părului nedorit, pielea rămâne moale și reînnoită. Este important să reții că această practică nu este recomandată pentru pielea foarte uscată.
Folosește întotdeauna un săpun sau o spumă care să te ajute să faci mișcările circulare pentru a obține rezultatele dorite.
Exfoliază pielea
Această piatră are proprietăți abrazive pe care le poți folosi pentru a-ți exfolia pielea. În orice supermarket mare, poți găsi produse lichide sau compacte cu pudră de piatră ponce.
Cultura indiană a folosit mai întâi practica peelingului manual, cu scopul de a îndepărta primul strat de piele din diferite motive. Obiectivul nu este de a răni pielea – îți recomandăm să uzi piatra ponce și să o utilizezi împreună cu uleiuri naturale.
Înmoaie zonele dure
Utilizarea pietrei ponce este foarte frecventă în centrele de înfrumusețare. Este folosită pentru a îndepărta straturile groase de piele moartă din zone precum picioarele și mâinile. Pe lângă îndepărtarea calusurilor, piatra ponce înmoaie aceste zone.
Pentru a obține rezultatele dorite, ar trebui să înmoi zona pe care o vei exfolia, de preferință cu apă caldă. Apoi, folosește un săpun care permite pietrei să alunece lin. După aceea, folosește mișcări circulare ușoare, iar pielea care s-a înmuiat va începe să cadă.
Vezi și:
Beneficiile utilizării pietrei ponce în gospodărie
Această piatră este atât de versatilă, încât o poți folosi în diferite domenii ale vieții de zi cu zi: de la salvarea îmbrăcămintei, crearea de blugi moderni cu aspect uzat și curățarea părului animalelor de companie, până la îndepărtarea impurităților și a murdăriei de pe ustensile de uz casnic.
Îndepărtează scamele de pe haine
Micile bile de pe haine apar adesea în zonele în care există multă frecare din cauza spălării necorespunzătoare sau materialului care este predispus la uzură rapidă. Poți umezi piatra și freca foarte atent hainele pe care vrei să le salvezi!
Întinde hainele și ține-le așa în timp ce le freci cu piatra ponce. Este important să parcurgi acest proces cu calm și cu atenție, deoarece poți ajunge să-ți distrugi bluza sau pantalonii preferați. Piatra ponce este, de asemenea, foarte eficientă dacă vrei să transformi niște blugi vechi și plictisitori într-un model nou și la modă.
Îndepărtează firele de păr
Dacă ai animale de companie, probabil că le iubești din toată inima. Dar asta nu înseamnă că ești obligat să porți haine acoperite cu fire de păr sau că este amuzant să avem mobilier cu un strat suplimentar de blană.
În aceste cazuri, această rocă vulcanică este foarte eficientă. Acest lucru se datorează faptului că firele de păr sunt prinse în pori. Procedeul se aplică și curățării covoarelor, perdelelor și scaunelor auto. Tot ce trebuie să faci este să freci cu mișcări circulare suprafața dorită. Pe țesăturile delicate, poți umezi piatra pentru a facilita procesul.
Curăță grăsimea din cuptor
Dacă cuptorul tău este plin de grăsime tare după ce gătești toate acele mese delicioase, poți folosi piatra ponce. Trebuie doar să freci puțin, nu prea mult. Facilitează acest proces cu puțin săpun sau lichid degresant.
Un alt truc bun este să pui puțin bicarbonat pe suprafața unsă și apoi să o cureți cu piatra ponce umedă.
Îndepărtează impuritățile din toaletă
A avea murdărie în toaletă ne face să ne simțim inconfortabil. Cel mai rău lucru este că nu toate produsele de curățare le pot elimina complet. În acest caz, trebuie doar să-ți pui o pereche de mănuși, să uzi piatra cu apă fierbinte și să freci cele mai afectate zone. Mergi la magazin, unde vei găsi diferite opțiuni de pietre cu mâner din plastic care te ajută să cureți toaleta într-un mod mai confortabil!
Cum se curăță piatra ponce?
Deși această piatră se caracterizează prin rezistența sa, trebuie să avem o rutină corectă de curățare atunci când o folosim acasă. Acest lucru este valabil mai ales atunci când o folosim pe piele. Îi vom crește durata de viață și ne vom proteja corpul.
Recomandăm spălarea pietrei cu apă fierbinte. Folosește o periuță de dinți pentru a o freca și a îndepărta orice impuritate care ar putea fi între porii săi. Apoi, spal-o din nou cu apă fierbinte. În plus față de acest proces, o poți steriliza din când în când, scufundând-o în apă clocotită timp de 5 minute.
Pentru a o usca, pune-o pe o cârpă uscată și expune-o la soare sau ține-o în aer liber, astfel încât să se usuce în mod natural. Nu trebuie să o lași niciodată umedă, deoarece ciupercile sau bacteriile se pot înmulți rapid.
Descoperă mai mult:
O soluție ieftină
Piatra ponce este un mare aliat al frumuseții și al curățeniei. A avea acest produs simplu în casă este o idee minunată. Te poate ajuta să cureți multe lucruri cu puțin efort. Un alt beneficiu al acestei roci vulcanice este faptul că se găsește ușor pe piață la prețuri foarte bune.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Natera G, Alfredo E., Peraza Urrutia, Irene, & Uzcátegui Giannattasio, Gladys M. (2005). microabración del esmalte técnica para la remoción de manchas dentales. Acta Odontológica Venezolana, 43(3), 318-322. Recuperado en 17 de noviembre de 2020, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-63652005000300019&lng=es&tlng=es.
- Myrna Rodríguez Acar, Fermín Jurado Santa Cruz, Maribet González González, Leticia Paulina Alfaro Orozco, Miguel Ángel Cardona Hernández. Liquen plano pigmentado invertido:
revisión del tema a propósito de un caso. Rev Cent Dermatol Pascua • Vol. 22, Núm. 3 • Sep-Dic 2013. Disponible en: https://www.medigraphic.com/pdfs/derma/cd-2013/cd133f.pdf - Amaguaya Gushqui, Byron; Ruíz Cárdenas, Kerly. Estudio comparativo de la terapia de Exfoliación química y Exfoliación mecánica en el tratamiento de pacientes de 20 a 25 años de edad que presentan secuelas cicatriciales post acné atendidos en el Laboratorio de Clínica Estética de la Universidad Católica Santiago de Guayaquil, año 2016. Universidad Católica de Santiago de Guayaquil (Trabajo de grado en línea). Disponible en: http://192.188.52.94/bitstream/3317/7569/1/T-UCSG-PRE-MED-NUTRI-232.pdf
- Jiménez González, Tatiana. Eber. Proyecto de Artes Pásticas, Universitas Miguel Hernández de Elche (2014 – 2015). Disponible en: http://dspace.umh.es/bitstream/11000/2325/1/TFG%20Jimenez%20Gonz%C3%A1lez,%20Tatiana.pdf
- GONZÁLEZ CUERVO, CLAUDIA PAULINA, & MONTAÑO ANGARITA, ÁNGELA MARCELA, & CASTRO RODRÍGUEZ, DIANA CATALINA (2012). Obtención y caracterización de geopolímeros, sintetizados a partir de ceniza volante y piedra pómez, utilizados para el desarrollo y mejoramiento del concreto. El Hombre y la Máquina, (38),59-65. ISSN: 0121-0777. Disponible en: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=478/47823946007
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.