Bronzarea cu trestie de zahăr: cum se face și care sunt avantajele?
Există multe tehnici de autobronzare, dar puține, precum bronzarea cu trestie de zahăr, sunt benefice pentru piele. Această alternativă garantează un aspect plăcut fără expunerea la soare sau mersul la solar.
Informațiile oferite de Academia Americană de Oftalmologie evidențiază pericolele bronzării artificiale și ale expunerii prelungite la razele UV, care duc la consecințe precum leziuni oculare, alergii, imunosupresie, îmbătrânire prematură și cancer de piele.
Deși exista tot mai multe locuri specializate în bronzare artificială cu lămpi UV, este interesant să căutam variante naturale și mai puțin compromițătoare.
Ce este bronzarea cu trestie de zahăr?
Aceasta este o tehnică de bronzare care conține dihidroxiacetonă (DHA), o substanță găsită în trestia de zahăr, care reacționează la suprafața pielii și transformă cheratina fără a activa melanina. Un articol din revista Ofarm subliniază că, datorită acțiunii lor și absenței toxicității, formulele cu DHA sunt relativ sigure.
Se aplică prin pulverizare. În câteva minute, DHA este activat și aspectul se schimbă. Această metodă este o modalitate rapidă și sigur.
Rezultatele dispar într-o săptămână. Apoi, puteți repeta procedura. Dacă vreți ca nuanța să reziste mai mult, evitați exfolierile și mențineți pielea hidratată.
Beneficiile trestiei de zahăr
Trestia de zahăr este bogată în antioxidanți, polifenoli și antiinflamatoare. Îmbunătățește activitatea telomerazei celulare, care este asociată cu îmbătrânirea fizică.
În plus, inhibă pigmentarea melaninei, iar agenții săi organici oferă catifelare, strălucire și hidratare. Aceste componente îmbunătățesc aspectul pielii, deși utilizarea cremelor, loțiunilor și a altor produse cosmetice din trestie este contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale pielii, precum răni recente, psoriazis și dermatită.
Cum se face bronzarea cu trestie de zahăr?
Acest bronz se aplică într-un centru de înfrumusețare cu un pistol pentru a pulveriza substanța. Procedura durează 15 minute și, după 4 ore de la pulverizare, efectul începe să fie vizibil. Pașii sunt următorii.
1. Curățare
Nu folosiți fără creme, machiaj sau parfumuri. Folosirea unor astfel de produse în ziua ședinței împiedică bronzarea corectă.
2. Peeling
Odată ce pielea este curată, continuați cu peelingul facial și corporal. Scopul este de a scăpa de celulele moarte, astfel încât dihidroxiacetona să fie distribuită uniform, fără a lăsa pete.
Cu un duș rapid, îndepărtați formula folosită pentru peeling și așteptați ca pielea să fie uscată.
3. Pulverizare
Intrații într-o cameră spațioasă și vi se va pulveriza soluția pe piele. Schimbați poziția în timp ce cosmeticianul apasă pistolul de pulverizare, care poate fi reglat pentru a optimiza rezultatele.
4. Uscare
Este necesar să așteptați câteva minute pentru ca pielea să se usuce înainte de a vă îmbrăca. Trecând prin toate fazele, rezultatele vor fi excepționale.
Avantajele bronzării cu trestie de zahăr
Bronzarea cu trestie de zahăr nu activează melanina și nu produce reacții sau efecte interne, care ar apărea la alte autobronzante sau după expunerea prelungită la soare.
În plus, alte avantaje sunt următoarele:
- Acționează doar pe stratul de suprafață, așadar dispar șansele de alergie.
- După câteva ore, puteți merge la plajă.
- Rezultatul este imediat vizibil.
- Este potrivită pentru toate tipurile de piele, chiar și cea cu vitiligo.
- Aplicarea sa este rapidă și nedureroasă.
Din păcate, bronzul nu rezistă mult. În scopul extinderii pigmentarii, este mai bine să evitați piscinele din cauza acțiunii de albire a clorului.
Precauții înainte și după bronzarea cu trestie de zahar
Dacă doriți să vă bronzați temporar pielea cu trestie de zahăr, trebuie să luați în considerare următoarele recomandări:
- Epilați corect pielea.
- Exfoliați pielea cu câteva zile înainte de tratament.
- Păstrați corpul uscat în primele 9 ore după aplicarea soluției.
- Evitați bronzarea pe piept dacă alăptați.
- Folosiți lac de unghii pentru a evita pătarea.
- Purtați haine largi, închise la culoare, care să nu se frece de piele în ziua procedurii.
Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) susține că lămpile și camerele de bronzare promit piele aurie, dar prezintă riscuri grave pentru sănătate. Pe de altă parte, bronzarea la soare crește șansele de a suferi de eritem, arsuri, mâncărime și uscăciune.
Componentele organice ale trestiei de zahăr sunt din ce în ce mai apreciate pentru un bronz splendid și sigur!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- El bronceado artificial: Los riesgos de los rayos ultravioleta. Administración de Alimentos y Medicamentos (FDA). Estados Unidos; 2018. https://www.fda.gov/consumers/articulos-en-espanol/el-bronceado-artificial-los-riesgos-de-los-rayos-ultravioleta
- Evite los peligros del bronceado artificial. Academia Americana de Dermatología. Estados Unidos; 2011. https://www.aao.org/salud-ocular/consejos/evite-los-peligros-del-bronceado-artificial
- Muñoz MJ. Autobronceadores. El papel de los dihidroxiacetona. Offarm. Vol. 23. Núm. 6. España; 2004. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-autobronceadores-el-papel-dihidroxiacetona-13063507