Când treci peste trecut, ceva bun vine în viața ta
Întoarcerea paginii este adesea o provocare dificilă dacă tocmai ai experimentat dezamăgire, pierdere sau chiar eșec. Te întrebi când va avea loc acel moment în care vei depăși trecutul și vei înceta să citești aceste paragrafe dureroase. Totuși, când treci peste trecut, ceva bun vine în viața ta.
Mai devreme sau mai târziu, va exista un moment în care vei deveni conștient de tot ceea ce merită. Vei înțelege că aceste evenimente fac parte din călătorie și implică învățare. Doar după ce te eliberezi de acele poveri, rănile se vor vindeca. Vei fi gata să începi să îmbrățișezi binele care va urma. Vrei să reflectezi la asta? Te invităm să faci acest lucru mai jos!
Când treci peste trecut, ceva bun vine în viața ta
Trecutul ne construiește ca oameni. Pierderile, dezamăgirile sau eșecurile, fie emoționale, fie la locul de muncă, sunt evenimentele care provoacă cele mai multe daune. Cum să faci față acestui sentiment? Când poți spune că ești unul dintre cei care au biruit trecutul?
1. Resentimentele și ura dispar când treci peste trecut
Cum să-i scuzi pe cei care te rănesc în mod expres și voluntar? Ce faci dacă acea persoană s-a comportat egoist? Departe de a-ți oferi o dragoste sinceră și altruistă, unii oameni te rănesc.
Mânia este acceptabilă. Furia și chiar frustrarea sunt normale pentru o vreme. Vei avea nevoie de o perioadă de ușurare în care lacrimile și adăpostul singurătății te vor ajuta să „elimini poverile”. Totuși, acesta va fi un proces temporar.
- Cel care urăște este până la urmă prizonierul celui care l-a rănit. Este ca și cum ai rămâne atașat de o suferință care te cuprinde și care, în același timp, te îmbolnăvește.
- Iertarea este o formă de eliberare, de a lăsa în urmă ceea ce te împiedică să mergi înainte.
- Această povară este legată atât de ceilalți, cât și de sine. Există oameni care se învinovățesc în permanență pentru că greșesc.
- Dacă admiți greșeala, ai făcut deja primul pas pentru a privi spre prezent, pentru a te pregăti să primești binele pe care viața ți-l rezervă.
Citește și: 8 întrebări filozofice la care să te gândești
2. Nostalgia și suferința fac loc noilor emoții
Cuvântul „nostalgie” își are rădăcinile în greacă și implică două semnificații: „întoarce-te” și „suferință”. Este un mod de a suferi în continuare atunci când ne amintim trecutul.
- A rămâne sub mantia nostalgiei te depărtează de imediata realitate.
- Nu contează dacă acea experiență a fost fericită sau tristă. Dorul te face „prizonier” al acelui moment.
- În schimb, dacă trăiești astfel de etape cu recunoștință, poți învăța să mergi mai departe.
- Este vorba de observarea persoanei care ești acum.
Citește și: 4 reflecții pentru a trăi mai bine
În sfârșit, este loc pentru bine
Cum apare din nou binele în viața ta? Poate că trenul a trecut sau nu există a doua șansă. Cu toate acestea, poți să-ți schimbi atitudinea:
- Fii conștient de tot ceea ce meriți. Recunoaște că fericirea este și pentru tine.
- Analizează trecutul fără durere, fără ură sau resentimente.
- Deschide ușa către noi experiențe care vor aduce senzații pozitive și plăcute.
- A îndrăzni să trăiești din nou necesită adesea să fii curajos și să accepți lucruri noi.
Cum vei continua călătoria? Vei paria pe surprizele prezentului? În fața ta există o frumoasă poveste!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.