5 fraze care să te inspire atunci când simți că viața ta merge prost
 

5 fraze care să te inspire atunci când simți că viața ta merge prost

Știi că îți poți face viața să meargă mai bine dacă, în loc să te concentrezi atât de mult asupra ta, începi să-i ajuți pe ceilalți?
5 fraze care să te inspire atunci când simți că viața ta merge prost

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ne plac acele fraze care par făcute să te inspire atunci când simți că viața merge prost. Știm că toată lumea, la un moment dat, simte că ceva nu merge bine. Dar știm, de asemenea, că acest lucru este doar momentan. Totuși, această asigurare nu este întotdeauna suficientă pentru a zâmbi.

Citește aceste fraze și salvează-le undeva. Cu siguranță te vor ajuta să vezi circumstanțele într-un mod mai bun.

5 fraze care să te inspire atunci când simți că viața ta merge prost

1. „Fii drăguț atunci când este posibil. Este întotdeauna posibil.”- Dalai Lama

Femeie care ajută un necunoscut

 

De câte ori ți s-a întâmplat să simți că viața ta merge prost și să-ți verși nervii pe oricine îți iese în cale? Rezultatul este faptul că totul se înrăutățește. Și, desigur, cum ar putea fi altfel? Ceea ce crezi este ceea ce atragi.

Dacă te-ai despărțit de partenerul tău azi și slujba merge prost, dă-ți ocazia să găsești timp pentru a fi drăguț cu ceilalți. Nu este pentru ei, ci pentru tine. Ființele umane reacționează pe baza modului în care le facem să se simtă. Aceasta înseamnă că, dacă ești drăguț cu ceilalți, ei vor fi mai dispuși să te ajute.

2. „Vei obține tot ce îți dorești în viață dacă îi ajuți pe ceilalți să realizeze ceea ce vor.” – Zig Ziglar

Mulți dintre noi cred că ar trebui să lucrăm la propriile obiective, fără a acorda prea multă importanță altora. Cu toate acestea, devine din ce în ce mai clar că, în măsura în care îi ajuți pe ceilalți, și ei te vor ajuta pe tine.

Dacă astăzi simți că viața ta merge prost, oprește-te o clipă și analizează dacă îi ajuți pe ceilalți și cum. Poate că motivul pentru care nu te descurci bine este tocmai că încerci să profiți și obții rezultatul opus.

Poate că acele probleme financiare care te împiedică să plătești chiria sunt rezolvate dacă ajuți un prieten cu pentru care este dispus să plătească.

În unele cazuri, este posibil să nu obții un beneficiu direct. Dar, dacă ajuți pe cineva astăzi, persoana respectivă va fi atât de recunoscătoare, încât va dori să te ajute să-ți atingeți obiectivele.

3. „Eșecul este un eveniment, nu o persoană.” – Zig Ziglar

Dacă astăzi simți că viața ta merge prost pentru că ai avut un regres și te definești ca un „eșec”, oprește-te. Este adevărat că a greși doare și nimănui nu-i place. Cu toate acestea, eșecul face parte din viață și trebuie acceptat ca realitate.

Ceea ce nu ar trebui să faci niciodată este să te definești prin asta. Dacă ai eșuat astăzi, analizează deciziile și modul în care ai ajuns la acel rezultat. Învață din greșeală și încearcă din nou, alegând o altă cale.

4. „Trebuie să suferim: durerea disciplinei sau durerea regretului și dezamăgirii.” – Jim Rohn

Fată tristă lângă un copac

 

De ce simți că viața ta merge prost? Crezi că încerci prea mult și nu vezi rezultate? Jim Rohn ne vorbește despre acest lucru și ne arată clar că ori te străduiești pentru ceea ce îți dorești până doare, ori rămâi în zona de confort și apoi suporți consecințele.

Analizează-ți viața. Ce ai făcut pentru a ajunge acolo unde ești? Acolo ai vrut să fii? A meritat? Vrei să te schimbi?

Trebuie să înțelegeți că fiecare decizie pe care o iei îți va face rău într-un fel sau altul, deoarece implică un sacrificiu. Prin urmare, trebuie să fii clar cu privire la obiectivele tale și să lucrezi pe baza acestora.

5. „Nu poți salva oamenii. Îi poți doar iubi.”- Anaïs Nin

De câte ori simți că viața ta merge prost pentru că încerci să împingi pe cineva să fie o persoană mai bună? Este posibil să fii o persoană care nu suportă să vadă pe cineva suferind și să să-ți asumi problemele altora ca fiind ale tale. Acest lucru te face cu siguranță o persoană grozavă, dar îți poate face și mult rău dacă nu înveți că nu poți controla oamenii.

Nu trebuie să așteptați ca ceilalți să se schimbe. O vor face doar dacă vor și nu pentru că aștepți tu acest lucru.

Dacă vrei să ajuți, rămâi alături de ei și sprijină-i atunci când cer, dar nu încerca să-i direcționezi, pentru că nu le va face niciun bine.

Dacă la un moment dat simți că nu mai poți suporta, pleacă. Este sănătos să fii puțin egoist când respectul și iubirea de sine sunt compromise.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Caspersz, D., & Thomas, J. (2015). Developing Positivity in Family Business Leaders. Family Business Review. https://doi.org/10.1177/0894486513505641
  • Veenhoven, R. (1994). El estudio de la satisfacción con la vida. Intervencion Psicosocial.
  • Bisquerra Alzina, R., Álvarez Fernández, M., & Psicopedagògica, G. de R. en O. (2006). Educación emocional y bienestar. Educación emocional. https://doi.org/DOI: 10.1515/bap-2012-0019

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.