Care este cel mai bun mod de a practica yoga?
Yoga este o disciplină antică cu originile în India. Scopul său este de a te ajuta să-ți găsești echilibrul și fericirea. Practicile yoga te ajută să te relaxezi și să meditezi pentru a te conecta cu sinele tău interior. Dar care este cel mai bun mod de a practica yoga? Când este cel mai bine să faci acest lucru?
În acest articol, te invităm să descoperi toate detaliile despre această tehnică, astfel încât să poți profita din de ea fie că o practici în grup sau individual. Lasă-te sedus de practica yoga, care a devenit un stil de viață pentru persoanele care vor să arate și să se simtă mai bine.
Care este cel mai bun mod de a practica yoga?
Nu există reguli stricte când vine vorba de practicarea de yoga. Dezvoltarea acestei discipline este una individualizată. Având în vedere că scopul său este de a găsi un echilibru între minte, trup și suflet, este foarte dificil să setezi limite.
Yoga este de obicei un drum lung care duce la schimbarea stilului de viață. Prin urmare, în funcție de fiecare situație în particular, ideal este să practici yoga de mai multe ori pe săptămână. Mulți oameni aleg să practice ședințe de 20 până la 30 de minute, de trei ori pe săptămână. Însă totul depinde de fiecare om în parte și de îndatoririle sale (obligații de serviciu, angajamente de familie, etc.).
Citește mai mult:
Când este cel mai bine să practici yoga?
Mulți oameni aleg să practice yoga dimineața, înainte de a-și începe ziua plină de activități și obligații. Yoga ajută la energizarea minții și a corpului în cel mai bun mod posibil prin intermediul relaxării, al meditației și al practicării diferitelor poziții antrenante.
Deși practicarea de yoga la prima oră a dimineții implică anumite sacrificii, cum ar fi să te trezești mai devreme, merită să faci acest lucru deoarece îți oferă o doză generoasă de energie.
De asemenea, și practicarea de yoga la finalul zilei este destul de des întâlnită. Aceasta îți va permite să îți calmezi mintea și corpul și să te deconectezi de la ritmul accelerat al zilei care tocmai s-a încheiat. Mulțumită practicii yoga, mulți oameni au scăpat de insomnie, stres și anxietate.
Yoga la orice oră
Unul dintre cele mai mari beneficii ale practicilor de meditație și relaxare oferite de yoga este încetarea să-ți mai folosești mintea timp de câteva minute. O minte calmă, liniștită și care și-a găsit pacea va genera gânduri mult mai lucide, coerente și mature. Atunci când mintea ta este copleșită de probleme, îți va fi mult mai greu să fii productiv/ă.
Yoga ajută la oprirea tuturor acelor dialoguri mintale care îți răpesc toată energia. Cel mai bun mod a practica yoga este să îți golești mintea de orice și să te concentrezi pe bunăstarea trupului. În acest mod, te vei conecta cu sinele tău interior și îți vei putea auzi chiar și bătăile inimii.
Abordează lucrurile treptat
Nu trebuie să aștepți rezultate notabile după numai câteva zile de practicat yoga. Beneficiile fizice, precum cele menționate mai jos, apar după mai mult timp:
- Sănătate cardiovasculară îmbunătățită
- Elasticitate sporită
- Tonifiere a mușchilor
- Îmbunătățirea funcționării sistemului nervos
- Arderea caloriilor
- Sănătate articulară mai bună
Prin urmare, este recomandat să adopți o atitudine răbdătoare și calmă atunci când vine vorba de a practica yoga. Cel mai bine este să o consideri un stil de viață și să o incluzi în activitățile tale zilnice.
Descoperă mai mult:
Bea apă oricând alegi să practici yoga
Deși yoga pare a fi un exercițiu simplu ce necesită puțin efort fizic, nu este deloc așa. În funcție de stilul de yoga pe care alegi să-l practici, corpul va arde calorii și, implicit, grăsime.
De aceea, este foarte important să te hidratezi în mod corespunzător, bând 2 litri de apă în fiecare zi, mai ales în timp ce practici yoga. În acest fel, țesuturile și organele tale vor funcționa mai bine, iar tu vei evita problemele care pot apărea pe fondul unei hidratări insuficiente.
Disciplina yoga este considerată a fi și un mod excelent de a-ți curăța corpul. Prin urmare, consumul sporit de apă te va ajuta să scapi de toxinele nedorite din corp. Dacă alegi să faci yoga dimineața, această practică îți va activa organismul. Dacă o practici seara, va fi un aliat de nădejde în detoxificarea corpului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Brito, Cristian. (2010). Yoga en el Tratamiento de Adicciones: La Experiencia de Dos Años de Práctica de Yoga con Pacientes del Centro de Rehabilitación Takiwasi. Psicoperspectivas, 9(2), 253-278. https://dx.doi.org/10.5027/psicoperspectivas-Vol9-Issue2-fulltext-90
- Telles, S., Gaur, V., & Balkrishna, A. (2009). Effect of a Yoga Practice Session and a Yoga Theory Session on State Anxiety. Perceptual and Motor Skills, 109(3), 924–930. https://doi.org/10.2466/pms.109.3.924-930
- Bal, B.S.; Kaur, P.J. (2009). Effects of selected asanas in hatha yoga on agility and
flexibility level. Journal of Sport and Health Research. 1(2):75-87. - Madanmohan, & Mahadevan, Sivasubramaniyan & Balakrishnan, Selvakumar & Gopalakrishnan, Maya & Prakash, Elapulli Sankaranarayanan. (2008). Effect of six weeks yoga training on weight loss following step test, respiratory pressures, handgrip strength and handgrip endurance in young healthy subjects. Indian Journal of Physiology and Pharmacology. 52. 164-70.
- A. Ross; A. Brooks; K. Touchton-Leonard; G. Wallen. 2016. A Different Weight Loss Experience: A Qualitative Study Exploring the Behavioral, Physical, and Psychosocial Changes Associated with Yoga That Promote Weight Loss. Yoga in Prevention and Therapy. https://www.hindawi.com/journals/ecam/2016/2914745/
- Jennifer Warner. 2005. Meditation May Soothe Stressed Hearts. WebMD. https://www.webmd.com/heart-disease/news/20050304/meditation-may-soothe-stressed-hearts#:~:text=March%204%2C%202005%20%2D%20The%20benefits,the%20risk%20of%20heart%20disease.
- Medina González, I. 2016. Programa de intervención “juegos psicomotores (yoga y mindfulness) para una mejor predisposición al aprendizaje”. Universidad de Granada. https://digibug.ugr.es/bitstream/handle/10481/45951/MedinaGonzalez_TFGPsicomotricidad.pdf?sequence=1&isAllowed=y
- Sam Dworkis, Peg Moline. 1994. ExTension: The 20-Minute-a-Day, Yoga-Based Program to Relax, Release & Rejuvenate the Average Stressed-Out Over-35-Year-Old Body. Simon and Schuster. https://books.google.com.ar/books?hl=es&lr=&id=Fc-9GNkaiUcC&oi=fnd&pg=PT20&dq=yoga+lesson+extension&ots=0WbPIiR9It&sig=FEDd997fvrh-6JYkvdiJA4kWvyg&redir_esc=y#v=onepage&q=yoga%20lesson%20extension&f=false
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.