Cele 10 telefoane mobile periculoase care emit cea mai mare radiație
 

Cele 10 telefoane mobile periculoase care emit cea mai mare radiație

Tehnologia telefonului mobil ne afectează pe toți. Populația lumii este de aproximativ 7 miliarde de oameni și există în prezent peste 5 miliarde de persoane care se bucură de telefonia mobilă.
Cele 10 telefoane mobile periculoase care emit cea mai mare radiație
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În ultimii ani, mulți experți în sănătate au declanșat alarme cu privire la utilizarea excesivă a dispozitivelor tehnologice, vorbind în mod specific despre telefoanele mobile. Sună curios și aproape nebunesc, deoarece, știind că tehnologia este în continuă dezvoltare, se presupune că odată cu aceasta vor apărea multe soluții. Care sunt cele 10 telefoane mobile periculoase care emit cea mai mare radiație?

Pe măsură ce tehnologia avansează, mai ales cea wireless (fără fir), undele și frecvențele radio folosite ne pot afecta, în timp, organismul. S-a ajuns în punctul în care mobilul poate produce cancer și alte boli periculoase.

Vă vom explica cum poate telefonul mobil să declanșeze cancerul, dar și alte probleme de sănătate!

De ce există îngrijorări cu privire la utilizarea telefonului mobil în ceea ce privește cancerul?

Specialist ce prezintă telefoane mobile periculoase

 

Studiile din ultimii ani au reușit să determine că utilizarea frecventă a telefoanelor mobile nu este atât de sigură pe cât credeam. Printre principalele motive, găsim:

  • Tehnologia a evoluat și suferă multe schimbări într-un timp scurt, datorită faptului că a crescut numărul și durata apelurilor.
  • Mărirea duratei în care folosim mobilul duce la creșterea duratei expunerii la radiații, prin urmare crește și riscul apariției cancerului.
  • Un alt motiv este creșterea numărului de utilizatori ai telefoniei mobile în lume.
  • Există cifre de la Asociația de telecomunicații și internet celular din Statele Unite care arată că în anul 2010 au existat peste 303 milioane de persoane abonate la companiile de telefonie și telecomunicații din Statele Unite.
  • Acest număr triplează cei 110 milioane de utilizatori din 2000.
  • La fel, se estimează că, în întreaga lume, în 2010 erau cinci miliarde de oameni care se bucurau de aceste servicii.
  • Țesuturile corpului uman pot absorbi energia produsă de telefoanele mobile.Este foarte periculos, deoarece emit energie cu frecvență radio, o formă de radiație neionizată.

Ce spun studiile despre utilizarea telefonului mobil și cancer?

Potrivit datelor Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului (IARC), în 2011, telefoanele mobile au fost clasificate în grupa 2B (posibil cancerigenă). Cu alte cuvinte, „ar putea exista un anumit risc” ca acestea să poată provoca cancer.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetarea a adunat date pe termen lung de la diferite tipuri de telefoane mobile. Astfel, studiile sugerează că nu este surprinzător faptul că rezultatele încep să apară.

Deși până acum nu există suficiente dovezi științifice pentru a face afirmații, experții pe această temă, cum ar fi dr. George Carlo, cred că industria telefoanelor mobile ar putea duce oamenii în pragul unei crize de sănătate.

Mai exact, se crede că leziunile cerebrale și unele tipuri de cancer se înmulțesc ca urmare a creșterii și proliferării tehnologiei celulare.

De fapt, în prezent, unele afecțiuni și probleme de sănătate sunt deja asociate cu utilizarea frecventă a telefonului mobil, cum ar fi:

Ar putea să vă intereseze: 5 trucuri pentru a salva telefonul ud

Cele 10 telefoane mobile periculoase care emit cea mai mare radiație

Telefoane mobile periculoase

 

Pentru ca un aparat mobil să obțină certificarea de la Comisia Federală a Comunicațiilor (FCC) și să obțină dreptul de a fi vândut pe piață, rata specifică de absorbție (SAR) trebuie să fie mai mică de 1,6 W pe kilogram.

Având în vedere acest lucru, a fost întocmită o listă cu cele 10 telefoane mobile periculoase cu cea mai mare radiație:

  1. 1. MOTOROLA DROID MAXX

SAR: 1,54

  1. 2. MOTOROLA DROID ULTRA

SAR: 1,54

  1. 3. MOTOROLA MOTO E

SAR: 1,5

  1. 4. ALCATEL ONE TOUCH EVOLVE

SAR: 1,49

  1. 5. HUAWEI VITRIA

SAR: 1,49

  1. 6. KYOCERA HYDRO EDGE

SAR: 1,48

  1. 7. KYOCERA KONA

SAR: 1,45

  1. 8. KYOCERA HYDRO XTRM

SAR: 1,44

  1. 9. NOKIA ASHA 503

SAR: 1,43

  1. 10. BLACKBERRY Z30

SAR: 1,41


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Instituto Nacional de Cáncer (NHI). Teléfonos celulares y el riesgo de cáncer. (2018).  cancer.gov/espanol/cancer/causas-prevencion/riesgo/radiacion/hoja-informativa-telefonos-celulares#r28
  • Zook BC, Simmens SJ. The effects of pulsed 860 MHz radiofrequency radiation on the promotion of neurogenic tumors in rats. Radiation Research 2006; 165(5):608–615. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16669743
  • University of Gothenburg. ICT and mental health in young adults. Effects of computer and mobile phone use on stress, sleep disturbances and symptoms of depression. (2012). sciencedaily.com/releases/2012/06/120611134233.htm

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.