Cele 8 beneficii ale GAP
 

Cele 8 beneficii ale GAP

Vreți să fiți în formă și să vă distrați? Acest lucru este posibil cu antrenamentul GAP. Acest tip de rutină este ideal pentru tonifierea corpului și pentru o viață sănătoasă.
Cele 8 beneficii ale GAP

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Exercițiile pentru fesieri, abdomen și picioare (GAP) lucrează partea inferioară a corpului folosind greutatea proprie. Printre alte beneficii ale GAP, iese în evidență ușurința de adaptare la antrenament.

Acest stil de antrenament este ideal pentru un stil de viață sănătos care contribuie la bunăstarea mintală, fizică și socială, așa cum sugerează Organizația Mondială a Sănătății. Alături de o dietă echilibrată, GAP oferă energie.

Includerea acestei activități în rutină elimină sedentarismul. Cu siguranță va deveni o pasiune, observând progresiv schimbările.

Ce este GAP?

Exercițiile GAP alcătuiesc un program care tonifică fesele, abdomenul și picioarele. Se bazează pe circuite orientate către arderea grăsimilor.

Sesiunile necesită un instructor, muzică pentru a păstra ritmul și companie. Totuși, vă puteți antrena și acasă. Un articol oferit de Universitatea Roosevelt subliniază nevoia de a face mișcare pentru a evita tulburările cardiometabolice și comorbiditățile.

Care sunt cele 8 beneficii ale GAP?

1. Întărește partea inferioară a corpului

Scopul GAP este de a întări fesele, abdomenul și coapsele. Prin exerciții care nu necesită greutate suplimentară, vă conturați corpul și vă construiți mușchii.

Femeie ce profită de beneficii ale GAP

2. Ajută la circulația sângelui

Potrivit Fundației Spaniole pentru Inimă, în timpul activității fizice, rezistența în circulația arterială scade și întoarcerea venoasă crește.

3. Combate celulita

Fesele și picioarele sunt zone în care celulita se formează adesea. Dacă intensificați practica, preveniți retenția de lichide și formarea de noduli grași.

4. Echilibrează șoldurile

GAP funcționează ca o terapie pentru a întări flexorii șoldului, afectați de timpul petrecut stând la birou sau studiind.

5. Corectează problemele posturale

Pentru a scăpa de problemele de spate, pentru a calma durerea și pentru a îndrepta coloana vertebrală, trebuie să antrenați trunchiul. Această parte a corpului, responsabilă de majoritatea acțiunilor pe care le desfășurați zilnic, este unul dintre punctele centrale ale GAP.

6. Susține podeaua pelvină și previne incontinența urinară

Femeile care se apropie de menopauză trebuie să aibă grijă de mușchii podelei pelvine pentru a atenua pierderile urinare. Incontinența devine relativ comună la cei peste 40-50 de ani.

7. Sporește performanța în alte sporturi

GAP contribuie la performanța în alte discipline, cum ar fi ciclismul, înotul și alergarea. Practicarea sa constantă este un factor important în încetinirea îmbătrânirii celulare.

8. Minimizează stresul

Acest sport îmbunătățește starea de spirit prin eliberarea de endorfine. O publicație a Clinicii de Anxietate susține că exercițiile fizice regulate scad nivelul de cortizol, un hormon cu care organismul răspunde la stres.

Rutina GAP

Nu există o structură fixă. Dacă doriți să creșteți intensitatea, puteți să adăugați instrumente precum benzi elastice, gantere sau bare. Nu există, de obicei, sărituri cu impact ridicat.

Este esențial să faceți încălzirea timp de 10 minute. Apoi, urmează o sesiune de o jumătate de oră, plus 20 de minute de aerobic. La final, acordați 5-10 minute întinderilor.

Ridicarea feselor

Îndoiți genunchii și ridicați pelvisul. Contractați-vă fesierii, în timp ce deschideți și închideți picioarele. Faceți 50 de repetări.

Abdomene

Există două tipuri de abdomene:

  • Hipopresive: întindeți-vă pe spate îndoind genunchii. Puneți mâinile pe talie și respirați adânc de trei ori. Apoi ridicați-vă ușor, ținându-vă respirația timp de 15 secunde. Executați 10 repetări.
  • Oblice: poziția de pornire este aceeași. Puneți piciorul drept pe genunchiul stâng. Puneți mâinile în spatele gâtului și duceți umărul stâng spre dreapta. Respirați și reveniți la poziția de început, repetând de 25 de ori înainte de a schimba picioarele.

Fandări

Începeți prin a sta cu picioarele alăturate și cu brațele în talie. Ridicând bărbia, faceți un pas înainte cu piciorul stâng, arcuind genunchiul la aproximativ 90 de grade. Întoarceți-vă la poziția la început și acum repetați cu piciorul drept. Pentru fiecare picior, faceți 50 de repetări.

Genuflexiuni

Cu spatele drept, trageți umerii înapoi și aliniați picioarele la lățimea lor. Fără a relaxa abdomenul, coborâți la 90 de grade. Pentru mai multă intensitate, țineți niște gantere în mâini sau folosiți benzi elastice, în 3 seturi a câte 15 repetări.

Ridicări pe vârfuri

Ținând picioarele la lățimea umerilor, ridicați-vă pe vârfuri timp de 10 secunde. Coborâți și repetați de 10 ori.

În patru labe

Ridicați un picior îndoind genunchiul opus. Coapsa trebuie să se alinieze cu spatele. Deplasați piciorul ridicat spre tavan. Efectuați 50 de repetări cu fiecare membru.

Scândura

Cu fața în jos și susținându-vă pe antebrațe, depărtați picioarele la lățimea șoldurilor. Mențineți poziția timp de un minut, odihniți-vă și reveniți.

Femeie care face scândura

Beneficii ale GAP: concluzie

Lucrarea gluteilor, abdomenului și picioarelor oferă rezultate optime dacă vă lăsați ghidați de un profesionist cu cunoștințe vaste în pregătire fizică și nutriție. Dieta este și ea esențială pentru a rămâne în formă și a avea un stil de viață sănătos, așa că nu o ignorați dacă vreți ca GAB să aibă efect.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.