Logo image
Logo image

Cele mai bune ingrediente pentru îngrijirea pielii gâtului

4 minute
Pentru îngrijirea pielii gâtului, este necesar să folosiți produse cosmetice cu ingrediente puternice, capabile să hrănească și să protejeze straturile subțiri ale tegumentului. Vă spunem care sunt compușii indicați!
Cele mai bune ingrediente pentru îngrijirea pielii gâtului
Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

A crede că aceleași produse din rutina de înfrumusețare facială pot fi folosite pentru îngrijirea pielii gâtului nu este corect. Pielea gâtului are nevoie de formule speciale care să o curețe, să o hidrateze și să o protejeze din cauza sensibilității și fineții sale.

Pielea este elastică și rezistentă datorită celulelor sale keratinizate, așa cum afirmă dicționarul medical al Clinicii Universitare din Navarra. În cazul specific al gâtului, este posibil ca acesta să prezinte decolorare, roșeață și riduri mai profunde decât alte zone ale corpului.

Chiar și zona decolteului are nevoie de atenție și tratamente intense care pătrund în straturile profunde, pe care o simplă cremă hidratantă nu le poate penetra.

Pielea gâtului dezvăluie vârsta

Tocmai din cauza grosimii sale reduse, pielea gâtului își pierde capacitatea de a se regenera mai repede decât pielea de pe restul corpului. Se întâmplă pentru că este înconjurată de mușchi care se lasă de-a lungul anilor. În plus, expunerea la soare, vânt și poluare provoacă daune.

În consecință, apar riduri, pete și alte imperfecțiuni. Gâtul este una dintre primele părți ale corpului care dezvăluie semnele fizice ale bătrâneții prin următoarele simptome:

  • Piele lăsată
  • Riduri orizontale
  • Grăsime
  • Pete

Academia Spaniolă de Dermatologie și Venereologie susțineîntinerirea gâtului este o procedură chirurgicală comună. Cu toate acestea, o modalitate de a evita intervenția chirurgicală este tratarea pielii cu compuși exclusivi.

De ce să nu folosiți crema hidratantă facială pentru îngrijirea pielii gâtului?

Gâtul are mai puțini foliculi de păr, ceea ce face dificilă protejarea acestuia de razele ultraviolete (UV). Acesta este motivul pentru care vedem uneori fețe revigorate și gâturi zbârcite.

Primul pas pentru îngrijirea pielii gâtului este vizita la dermatolog. Nevoile feței nu vor fi niciodată aceleași cu cele ale gâtului. Prin urmare, selecția de produse variază.

Pentru față, luați în considerare tipul de ten. În cazul gâtului, alegerea cremelor, a loțiunilor și a serurilor depinde de pigmentare, fermitate sau prezența grăsimilor.

Some figure

Ingrediente pentru îngrijirea pielii gâtului

Pe măsură ce vă dezvoltați rutina facială, petreceți câteva minute răsfățându-vă gâtul. Începeți prin a curăța impuritățile cu apă micelară. Apoi, aplicați un ser, gel, ulei sau cremă care conține ingredientele de mai jos.

DMAE

Dimetilaminoetanolul (DMAE) este un ingredient activ care stimulează mușchii feței și ai gâtului. Acesta combate pielea flască.

Funcționează ca tensor, hidratant și antioxidant. De asemenea, poartă și denumirile de AminoEthanol, 2-Dimetil, N-dimetil, deanol sau dimetiletanolamină.

 

Descoperă: Ce fructe și legume poți aplica direct pe piele?

Vitamina C

Vitamina C ajută la estomparea petelor și a ridurilor. Doza corectă este determinată de medic, în funcție de starea pielii. În general, produsele de îngrijire a pielii au o concentrație mai mare de 5% și mai mică de 20%.

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient vedetă în cosmetică. Beneficiile sale sunt multiple.

În cazul gâtului, hidratează și reface bariera pielii. De asemenea, favorizează netezirea și luminozitatea. Oricât de matură este pielea, acest supliment dermatologic promite eficacitate.

Aminoacizi

Tratamentele cu peptide sau aminoacizi trebuie să fie autorizate de medic din cauza complexității formulelor. Acești compuși stimulează generarea de colagen și elastină, în special prin unirea cu alte elemente, precum acidul hialuronic.

Retinoizi

Agenția Spaniolă pentru Medicamente și Produse de Sănătate subliniază faptul că retinoizii sunt derivați ai vitaminei A, utili în tratamentul patologiilor dermatologice. Aceștia recomandă supravegherea medicală, având în vedere unele reacții pe care le-ar putea provoca, în special la gravide.

Acest medicament cu numele acitretin, alitretinoin sau isotretinoin este prescris local pentru a activa colagenul. Se recomandă utilizarea în zile alternative, deoarece la început tinde să provoace iritații sau uscăciune.

Antioxidanți

Un articol din Jurnalul Chilean de Dermatologie subliniază faptul că stresul oxidativ este esențial în procesul de îmbătrânire. Deși pielea are antioxidanți eficienți, suplimentele orale și topice ar putea juca un rol benefic în întinerirea pielii.

Cremele cu vitaminele C și E și acid ferulic sunt antioxidante. Puteți găsi antioxidanți și în alimente precum grâul, ovăzul, merele, curmalele, uleiurile vegetale, legumele cu frunze verzi, nucile de cocos, prunele, legumele și citricele.

Recomandăm: Pielea gâtului: 6 metode de a-i păstra fermitatea

 

Some figure
Fulgii de ovăz sunt un aliment recomandat pentru îngrijirea pielii și pot fi folosiți ca ingredient al cremelor hidratante.

Cremă de protecție solară

Cremele de protecție solară se aplică ultimele, după cremele hidratante. Este important să întindeți crema de protecție solară atât pe față, cât și pe gât, de preferință la fiecare 4 ore, chiar dacă stați în casă.

Utilizați versiunile cu factor de protecție (SPF) 30 sau mai mare. Verificați ca printre ingredientele enumerate pe etichetă fie trecut oxidul de zinc sau dioxidul de titan.

Omiterea acestui produs provoacă leziuni, precum cutis rhomboidalis, adică riduri și pliuri groase în jurul gâtului, așa cum afirmă o investigație publicată de revista Farmacia Profesional.

Alte alternative pentru îngrijirea pielii gâtului

În afară de produsele cosmetice, câteva sfaturi utile se bazează pe a mânca bine, astfel încât țesuturile să se regenereze. Folosiți uleiuri naturale, precum cel din semințele de in sau avocado. În plus, practicați exerciții pentru gât.

Tratamentele moderne, precum toxina botulinică, mezoterapia, peelingul chimic și transdermoterapia previn sau favorizează refacerea pielii ridate sau cu pete, fără a recurge la proceduri invazive.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Araya H, Gosch M, Honeyman J, Larrondo J. Rol del estrés oxidativo en el envejecimiento de la piel. Revista Chilena de Dermatología. Vol. 26. Núm. 4. pp. 351-357. Chile; 2010. https://www.sochiderm.org/web/revista/26_4/19.pdf
  • Barco D, Corella F, García Navarro X, Puig Ll, Roé E. Envejecimiento cutáneo. Farmacia Profesional. Vol. 21. Núm 3. pp. 64-68. España; 2007. https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-envejecimiento-cutaneo-13100395
  • Dióxido de titanio. ChemicalSafetyFacts.org. American Chemistry Council. Estados Unidos. https://www.chemicalsafetyfacts.org/es/dioxido-de-titanio/
  • Óxido de zinc. ChemicalSafetyFacts.org. American Chemistry Council. Estados Unidos. https://www.chemicalsafetyfacts.org/es/oxido-de-zinc/
  • Piel. Diccionario médico. Clínica Universidad de Navarra. España. https://www.cun.es/diccionario-medico/terminos/piel
  • Retinoides (acitretina, alitretinoína, isotretinoína): actualización de las medidas para evitar la exposición durante el embarazo y de las advertencias sobre efectos neuropsiquiátricos. Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios. España; 2018. https://www.aemps.gob.es/informa/notasinformativas/medicamentosusohumano-3/seguridad-1/2018/ni-muh_fv_06-retinoides/
  • Rodríguez Prieto M. Rejuvenecimiento del cuello. Fundación Piel Sana. Academia Española de Dermatología y Venereología. España; 2016. https://fundacionpielsana.es/estetica/rejuvenecimiento-del-cuello

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.